Android-laitteen näyttöongelmien korjaaminen

Kokeile alla olevia ratkaisuja, jos puhelimesi näyttö

• ei vastaa
  • vilkkuu
  • hyppii
  • välkkyy
  • näyttää viallisia pikseleitä
  • on tyhjä.

Vaihe 1: Tarkista puhelimen näyttö

Tärkeää: Noudata ratkaisuohjeita ja tarkista jokaisen kohdan jälkeen, onko ongelma korjaantunut.

1. Varmista, että näyttö ei ole haljennut, kolhiintunut tai vahingoittunut.
  2. Jos käytät koteloa tai näytön suojusta, ota se pois.
  3. Jos käytät käsineitä, ota ne pois.
  4. Jos näytöllä tai sensorien päällä on tarroja, poista ne.
  5. Varmista, että näyttö on puhdas.

Vaihe 2: Kokeile näitä vianetsintäkeinoja

Puhelimen uudelleenkäynnistys
  1. Paina puhelimen virtapainiketta. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  2. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekunnin ajan, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.

Vinkki: Jos kosketusnäyttö ei vastaa uudelleenkäynnistyksen jälkeenkään, katso, miten voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset (alla).

Sovellusten tarkistaminen
  1. Käynnistä vikasietotila. Lue lisää vikasietotilan ottamisesta käyttöön
  2. Kun olet vikasietotilassa, kosketa näyttöä.
    • Jos näyttö toimii vikasietotilassa, ladattu sovellus on todennäköisin syy ongelmaasi.
      1. Poistu vikasietotilasta käynnistämällä puhelin uudelleen.
      2. Etsi ongelmat aiheuttava sovellus poistamalla äskettäin ladatut sovellukset yksi kerrallaan.
      3. Kun olet poistanut ongelman aiheuttaneen sovelluksen, voit asentaa aiemmin poistetut sovellukset uudelleen.
    • Jos näyttö ei toimi vikasietotilassa, siirry seuraavaan osioon.
Ongelman vaikutusalueen testaaminen näytöllä
  1. Kosketa näytön vasenta yläkulmaa.
  2. Vedä hitaasti oikeaan alakulmaan nostamatta sormea. Liikuta sormea niin hitaasti, että ehdit laskea kymmeneen, ennen kuin olet näytön vastakkaisessa kulmassa.Vedä sormea näytöllä ‑kuva
Kehittäjäasetusten käytöstä poistaminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Kehittäjäasetukset. Tämä vaihtoehto on näkyvissä vain, jos kehittäjäasetukset ovat käytössä.
  3. Poista kehittäjäasetukset käytöstä.

Vaihe 3: Vianetsinnän lisäohjeet

Laitteen tehdasasetusten palautus
TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Suosittelemme varmuuskopioimaan puhelimen datan ennen tehdasasetuksien palauttamista.

Vinkki: Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.