Android-laitteen näyttöongelmien korjaaminen

Kokeile alla olevia ratkaisuja, jos puhelimesi näyttö

• ei vastaa
  • vilkkuu
  • hyppii
  • välkkyy
  • näyttää kuolleita pikseleitä
  • pysyy tyhjänä.

Vaihe 1: Tarkista puhelimen näyttö

Tärkeää: Seuraa ratkaisuohjeita ja tarkista jokaisen kohdan jälkeen, onko ongelma korjaantunut.

1. Varmista, että näyttö ei ole haljennut, kolhiintunut tai vahingoittunut.
  2. Jos käytät koteloa tai näytön suojusta, ota se pois.
  3. Jos käytät käsineitä, ota ne pois.
  4. Jos näytöllä tai sensorien päällä on tarroja, poista ne.
  5. Varmista, että näyttö on puhdas.

Vaihe 2: Kokeile näitä vianetsintäkeinoja

Puhelimen uudelleenkäynnistys
  1. Useimmilla puhelimilla: Paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
  2.  Sinun on ehkä valittava näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.

Vinkki: Jos kosketusnäyttö ei vastaa uudelleenkäynnistyksen jälkeenkään, katso, miten voit palauttaa puhelimen tehdasasetukset (alla).

Sovelluksen aiheuttamasta ongelmasta varmistuminen

Tärkeää: Katso ohjeet vikasietotilan laittamiseen päälle tai pois päältä laitteen valmistajan tukisivustolta.

1. Käynnistä vikasietotila.
  2. Kosketa näyttöä.
    • Jos näyttö toimii vikasietotilassa, sovellus on todennäköisin syy ongelmaasi.
  3. Laita vikasietotila pois päältä.
  4. Etsi ongelmat aiheuttava sovellus poistamalla äskettäin ladatut sovellukset yksi kerrallaan. Kun olet poistanut ongelman aiheuttaneen sovelluksen, voit asentaa aiemmin poistetut sovellukset uudelleen.
Ongelman vaikutusalueen testaaminen näytöllä
  1. Kosketa näytön vasenta yläkulmaa.
  2. Vedä hitaasti oikeaan alakulmaan nostamatta sormea. Liikuta sormea niin hitaasti, että ehdit laskea kymmeneen, ennen kuin olet näytön vastakkaisessa kulmassa.Vedä sormea näytöllä ‑kuva
Kehittäjäasetusten käytöstä poistaminen
Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä Ja sitten Kehittäjäasetukset. Tämä vaihtoehto on näkyvissä vain, jos kehittäjäasetukset ovat käytössä.
  3. Poista kehittäjäasetukset käytöstä.

Vaihe 3: Käytä ongelmanratkaisun lisäohjeita

Laitteen tehdasasetusten palautus
TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Sinun kannattaa varmuuskopioida puhelimen data ennen tehdasasetusten palauttamista.

Vinkki: Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.