Android-laitteen lataus- tai aktivointiongelmien korjaaminen

Jos puhelimellasi on näitä ongelmia, kokeile niiden ratkaisemista alla olevilla keinoilla:
  • Puhelimen käynnistyminen ei ala.
  • Puhelin ei käynnisty.
  • Näyttö pysyy mustana tai tyhjänä.
  • Puhelin käynnistyy mutta sammuu välittömästi.

Virtapainikkeen painaminen

Kokeile ensin painaa puhelimen virtapainiketta 5–7 sekuntia. Tavallisesti tämä käynnistää puhelimen uudelleen.

Johdon, laturin, pistorasian ja kotelon vianetsintä

1. Käytä puhelimen mukana tullutta laturia ja johtoa. Tarkista laturin ja johdon toiminta käyttämällä niitä toisen laitteen kanssa.
  2. Varmista, että johto on liitetty kunnolla puhelimeen ja laturiin. Varmista, ettei puhelimen portissa ole pölyä, nöyhtää tai muuta vastaavaa.
  3. Kytke laturi pistorasiaan. Tarkista pistorasian toiminta kytkemällä siihen toinen laite, esimerkiksi lamppu.
  4. Varmista, ettei kotelo, varavirtalähde tai muu lisävaruste peitä puhelimesi antureita tai paina sen painikkeita.

Akun latauksen vianetsintä

Kytke puhelin pistorasiaan toimivalla johdolla ja laturilla ja odota minuutti.

• Jos näet akkukuvakkeen, laite on pois päältä ja latautuu. Voit käynnistää sen uudelleen heti.
  • Jos näet punaisen valon, akku on täysin tyhjä. Jos punainen valo vilkkuu, akku ei riitä käynnistämiseen. Anna puhelimen latautua vähintään puoli tuntia ennen kuin käynnistät sen uudelleen.

Vinkki: Akkukuvakkeissa ja ‑merkkivaloissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja puhelimestasi sen valmistajalta.

Näytön vianetsintä

Tärkeää: Jos et näe akkukuvaketta tai punaista valoa kytkettyäsi puhelimen virtalähteeseen, ongelma voi johtua näytöstä.

1. Paina virtapainiketta noin 30 sekunnin ajan.
  2. Odota noin 2 minuuttia.
  3. Laita puhelin soimaan. Soita siihen toisesta puhelimesta tai käytä Paikanna puhelin ‑toimintoa. Lue lisää.
  4. Jos puhelin soi, lue lisää näytön vianmäärityksestä.. Jos se ei soi, siirry lisäohjeisiin (alla).

Edistyneet vianetsintäkeinot

Vaihtoehto 1: Vianetsintä tietokoneeseen liitettynä
  1. Irrota johto laturista.
  2. Tarkista, että tietokone on käynnissä ja kytkettynä virtalähteeseen.
  3. Liitä puhelin tietokoneen USB-porttiin puhelimen mukana tulleella johdolla.
  4. Odota 10–15 minuuttia.
  5. Irrota kaapeli puhelimesta ja liitä se uudelleen 10 sekunnin kuluessa.
  6. Tarkista laite minuutin kuluessa:
    • Jos näet akkukuvakkeen, laite on pois päältä ja latautuu.
    • Jos näet punaisen valon, akku on täysin tyhjä. Jos punainen valo vilkkuu, akun varaus ei riitä laitteen käynnistämiseen.
  7. Lataa puhelinta vähintään 30 minuuttia.
  8. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
  9. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.

Vinkki: Akkukuvakkeissa ja ‑merkkivaloissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja puhelimestasi sen valmistajalta.

Vaihtoehto 2: Vianetsintä puhelimen painikkeilla

Kun puhelin on kytkettynä virtalähteeseen, paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja virtapainiketta yhtä aikaa vähintään 20 sekuntia.

• Jos näet punaisen valon, akku on täysin tyhjä.

1. Lataa puhelinta vähintään 30 minuuttia.
    2. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
    3. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  • Jos näet Android-robotin ja nuolen ympäröimän sanan Start:

1. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta, kunnes näet Katkaise virta ‑vaihtoehdon. Valitse se virtapainikkeella.
    2. Lataa puhelinta vähintään 30 minuuttia.
    3. Pidä virtapainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan.
    4. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.

Vinkki: Akkukuvakkeissa ja ‑merkkivaloissa voi olla laitekohtaisia eroja. Saat lisätietoja puhelimestasi sen valmistajalta.