Använda Snabböversikt på Android-enheten

Hitta det du behöver direkt med Snabböversikt. På enhetens start- eller låsskärm hittar du information och uppdateringar, som framtida händelser, uppgifter och väder.

Lägga till och ta bort widgeten Snabböversikt

På de flesta Android-enheter kan du lägga till Snabböversikt på startskärmen.

Obs! Kontakta tillverkaren om du vill veta mer om hur du hanterar widgetar på enheten.

Så här lägger du till Snabböversikt:

1. Tryck länge på en ledig plats på startskärmen.
  2. Tryck på Widgetar Widgetar.
  3. Scrolla till Google.
  4. Tryck länge på Snabböversikt.
  5. Dra widgeten dit du vill ha den.

Så här tar du bort Snabböversikt:

1. Tryck länge på Snabböversikt.
  2. Dra widgeten till Ta bort Ta bort.

Tips!

Aktivera eller inaktivera funktioner i Snabböversikt

Obs! Den fullständiga versionen av Snabböversikt är tillgänglig på Pixel-enheter med Android-version 12 eller senare. Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder eller regioner.

Så här aktiverar eller inaktiverar du funktioner och innehåll:

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa Inställningar följt av Inställningar för Snabböversikt Inställningar.
  3. Välj kategorin eller ämnet som du vill aktivera eller inaktivera under Funktioner.
  4. Aktivera eller inaktivera kategorin eller ämnet.
  5. Du hittar fler ämnen och kategorier genom att trycka på Se fler funktioner längst ned.

Hantera information i Snabböversikt

Som standard visar Snabböversikt innehåll på låsskärmen automatiskt. Det här innehållet kan komma från viktiga appaviseringar som kalenderhändelser eller uppdateringar.

Du kan inaktivera känsligt innehåll och hantera de andra uppdateringarna som visas på låsskärmen. Läs mer om hur du styr aviseringar.

Så här uppdaterar du inställningen för känsligt innehåll:

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa Inställningar följt av Inställningar för Snabböversikt Inställningar.
  3. Tryck på Känsligt innehåll på låsskärmen under Hantera anpassning.
  4. Aktivera eller inaktivera Känsliga aviseringar under Integritet.

Tips! Du kan inaktivera känsliga aviseringar i jobbprofilen för innehåll i snabböversikten från jobbprofilen.

Om informationen i Snabböversikt

Google använder data från din enhet och aktivitet för att tillhandahålla den information som är relevant för dig.

Så här styr du vilken data som används i snabböversikten för att tillhandahålla anpassad information:

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa Inställningar följt av Inställningar för Snabböversikt Inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera inställningarna under Hantera anpassning.
Hantera information i Snabböversikt

Det finns många sätt att hantera informationen i snabböversikten.

Hantera data från appar

För information som uppdateringar av kalenderhändelser använder snabböversikten data från appar på enheten.

Data från ditt Google-konto

För att de flesta funktioner i Snabböversikt ska fungera ser du till att enheten har åtkomst till din Google-aktivitet.

Webb- och appaktivitet

Med inställningen Webb- och appaktivitet kan Snabböversikt visa dig information om dina uppgifter, till exempel när det är dags att åka till ett möte. Läs mer om hur du hanterar webb- och appaktiviteten.

Appinformation

När du aktiverar Anpassa med hjälp av appdata får Snabböversikt appinformation från dina enheter för att visa dig uppgifter och aviseringar. Läs mer om hur du hanterar din enhets appinformation.

Smarta funktioner och inställningar i Gmail

Med inställningar för smarta funktioner kan Snabböversikt visa dig information från din e-post, till exempel boardingkort och evenemangsbokningar. Läs mer om att använda smarta funktioner och inställningar.

Platsinformation

Med inställningarna för platsinformation kan Snabböversikt visa dig användbar information utifrån din plats. Den kan till exempel varna dig om jordbävningar eller extremt väder i närheten.

För vissa funktioner kräver Snabböversikt åtkomst till din exakta plats. Läs mer om hur du hanterar platsinställningarna.

Om du har aktiverat platshistorik kan du få information om platser som du har besökt. Läs mer om hur du hanterar platshistoriken.

Om du anger din hem- och jobbadress kan du få information om den lokala trafiken i realtid. Läs mer om hur du ställer in adresser till ditt hem, arbete och andra platser.

Personliga resultat

Du hittar anpassat innehåll i snabböversikten. Läs mer om hur du aktiverar eller inaktiverar personliga resultat.

Åtkomst till kalendrar

Du kan få information om framtida kalenderhändelser med Snabböversikt.

Om du inte vill att snabböversikten ska visa händelser från din kalender tar du bort kalenderbehörigheterna från Google-appen:

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Appar följt av Google följt av Behörigheter.
  3. Tryck på Kalender följt av Tillåt inte.

Tips! Vissa kalenderhändelser kommer till Snabböversikt via appaviseringar.

Åtkomst till Google Wallet

Med Snabböversikt kan du få åtkomst till värdekort till kommande evenemang som lagras i Google Wallet. Läs mer om hur du hanterar värdekort i Google Wallet.

Om du inte vill att värdekort från Google Wallet ska visas i snabböversikten uppdaterar du behörigheterna i Google Wallet:

1. Öppna Google Wallet på din Android-enhet.
  2. Tryck på din profilbild eller initial följt av Din data i Wallet följt av Hantera värdekortsdata.
  3. Inaktivera Använd värdekort på Google.
Aviseringar från installerade appar

Appaviseringar kan användas för vissa funktioner, till exempel kalenderhändelser. Om du inte vill att Snabböversikt ska kunna användas för appaviseringar ändrar du enhetens inställningar.

Så här ändrar du användningen av appaviseringar:

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Aviseringar följt av Enhets- och appaviseringar följt av Android System Intelligence.

Enheter i närheten

Med Snabböversikt kan du få information om enheter i närheten. När du till exempel ansluter enheten till Bluetooth-hörlurar kan du få batteriinformation i snabböversikten.

Så här tillåter du att Snabböversikt hittar och ansluter till enheter i närheten:

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Integritet följt av Behörighetshantering följt av Enheter i närheten.

Inaktivera personliga resultat

Om du inte vill få anpassat innehåll kan du inaktivera personliga resultat i inställningarna för Google Assistent.

Även om du inaktiverar personliga resultat kan visst potentiellt känsligt innehåll visas i snabböversikten. Du kan hantera innehållet i snabböversikten via enhetens inställningar.

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa Inställningar följt av Snabböversikt Inställningar.