Snel overzicht gebruiken op je Android-apparaat

Vind meteen wat je nodig hebt met Snel overzicht. Op het start- of vergrendelscherm van je apparaat vind je informatie en updates zoals toekomstige afspraken, taken en het weer.

De widget Snel overzicht toevoegen en verwijderen

Op de meeste Android-apparaten kun je Snel overzicht aan je startscherm toevoegen.

Belangrijk: Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je widgets op je apparaat beheert.

Zo voeg je Snel overzicht toe:

1. Houd je vinger op een leeg gedeelte op je startscherm.
  2. Tik op Widgets Widgets.
  3. Scroll naar Google.
  4. Houd je vinger op Snel overzicht.
  5. Sleep de widget naar de gewenste plaats.

Zo verwijder je Snel overzicht:

1. Houd je vinger op Snel overzicht.
  2. Sleep de widget omhoog naar Verwijderen Verwijderen.

Tips:

Functies van Snel overzicht aan- of uitzetten

Belangrijk: De volledige functionaliteit van Snel overzicht is beschikbaar op Pixel-apparaten met Android-versie 12 en hoger. Sommige functies zijn niet in alle talen of regio's beschikbaar.

Zo zet je functies en content aan of uit:

1. Houd bovenaan het startscherm je vinger op Snel overzicht.
  2. Tik op Aanpassen Instellingen en dan Instellingen voor Snel overzicht Instellingen.
  3. Selecteer onder Functies de categorie of het onderwerp dat je wilt aan- of uitzetten.
  4. Zet de categorie of het onderwerp aan of uit.
  5. Tik onderaan op Meer functies bekijken voor meer onderwerpen of categorieën.

Gegevens in Snel overzicht beheren

Snel overzicht toont standaard automatisch content op je vergrendelscherm. Deze content kan afkomstig zijn van belangrijke app-meldingen zoals agenda-afspraken of updates.

Je kunt gevoelige content uitzetten en de andere updates beheren die je op het vergrendelscherm krijgt. Meer informatie over hoe je je meldingen beheert

Zo update je de instelling voor gevoelige content:

1. Houd bovenaan het startscherm je vinger op Snel overzicht.
  2. Tik op Aanpassen Instellingen en dan Instellingen voor Snel overzicht Instellingen.
  3. Tik onder Personalisatie beheren op Gevoelige content op het vergrendelscherm.
  4. Zet onder Privacy de optie Gevoelige meldingen aan of uit.

Tip: Vanuit je werkprofiel kun je gevoelige werkprofielmeldingen uitzetten voor content in Snel overzicht.

Over je gegevens in Snel overzicht

Google gebruikt gegevens van je apparaat en over je activiteit om informatie te bieden die relevant voor je is.

Zo bepaal je welke gegevens Snel overzicht gebruikt om gepersonaliseerde informatie te leveren:

1. Houd bovenaan het startscherm je vinger op Snel overzicht.
  2. Tik op Aanpassen Instellingen en dan Instellingen voor Snel overzicht Instellingen.
  3. Zet onder Personalisatie beheren Instellingen aan of uit.
Gegevens in Snel overzicht beheren

Je kunt je gegevens in Snel overzicht op veel manieren beheren.

Gegevens uit apps beheren

Voor informatie zoals updates van Agenda-afspraken gebruikt Snel overzicht gegevens van apps op je apparaat.

Gegevens uit je Google-account

Voor de meeste functies van Snel overzicht moet je zorgen dat je apparaat toegang heeft tot je Google-activiteit.

Web- en app-activiteit

Met de instelling voor Web- en app-activiteit kan Snel overzicht informatie over taken geven, zoals wanneer het tijd is om naar een afspraak te gaan. Meer informatie over hoe je Web- en app-activiteit beheert

App-informatie

Als je Personaliseren met app-gegevens aanzet, krijgt Snel overzicht app-gegevens van je apparaten om je taken en meldingen te sturen. Meer informatie over hoe je app-informatie op je apparaat beheert

Slimme functies en opties in Gmail

Met instellingen voor slimme functies kun je via Snel overzicht informatie uit je e-mails krijgen, zoals boardingpasses en reserveringen voor evenementen. Meer informatie over hoe je slimme functies en opties gebruikt

Locatiegegevens

Met de instellingen voor locatiegegevens kan Snel overzicht je nuttige informatie geven op basis van je locatie. Je kunt bijvoorbeeld een melding krijgen als er een aardbeving of zwaar weer in de buurt is.

Voor sommige functies heeft Snel overzicht toegang nodig tot je exacte locatie. Meer informatie over hoe je je locatie-instellingen beheert

Als je Locatiegeschiedenis aanzet, kun je informatie krijgen over locaties die je hebt bezocht. Meer informatie over hoe je je locatiegeschiedenis beheert

Als je je woon- en werkadres instelt, kun je realtime verkeersinformatie over het lokale verkeer krijgen. Meer informatie over hoe je je woon- en werkadres en andere locaties instelt

Persoonlijke resultaten

Je kunt gepersonaliseerde content vinden met Snel overzicht. Meer informatie over hoe je persoonlijke resultaten aan- of uitzet

Toegang tot agenda's

Met Snel overzicht kun je informatie krijgen over toekomstige agenda-afspraken.

Als je niet wilt dat Snel overzicht afspraken uit je agenda toont, verwijder je de agendarechten uit de Google-app:

1. Ga op je Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Apps en dan Google en dan Rechten.
  3. Tik op Agenda en dan Niet toestaan.

Tip: Sommige agenda-afspraken komen via app-meldingen naar Snel overzicht.

Toegang tot Google Wallet

Met Snel overzicht krijg je toegang tot tickets van aankomende evenementen die zijn opgeslagen in Google Wallet. Meer informatie over hoe je tickets beheert in Google Wallet

Als je niet wilt dat Snel overzicht tickets van Google Wallet toont, update je de rechten in Google Wallet:

1. Ga op je Android-apparaat naar Google Wallet
  2. Tik op Profielfoto of initiaal en dan Je gegevens in Wallet en dan Kaartgegevens beheren.
  3. Zet Kaarten gebruiken op Google uit.
Meldingen van geïnstalleerde apps

App-meldingen kunnen worden gebruikt voor bepaalde functies, zoals agenda-afspraken. Als je niet wilt dat Snel overzicht app-meldingen gebruikt, wijzig je de instellingen van je apparaat.

Zo wijzig je het gebruik van app-meldingen:

1. Ga op je Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik opMeldingen en dan Apparaat- en app-meldingen en dan Android System Intelligence.

Apparaten in de buurt

Met Snel overzicht kun je informatie krijgen over apps in de buurt. Als je je apparaat bijvoorbeeld verbindt met een bluetooth-koptelefoon, kan Snel overzicht je informatie over de batterij geven.

Zo sta je Snel overzicht toe om apparaten in de buurt te vinden en er verbinding mee te maken:

1. Ga op je Android-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Privacy en dan Rechtenbeheer en dan Apparaten in de buurt.

Persoonlijke resultaten uitzetten

Als je geen gepersonaliseerde content wilt krijgen, kun je persoonlijke resultaten uitzetten in de instellingen van de Google Assistent.

Zelfs als je persoonlijke resultaten uitzet, kan bepaalde mogelijk gevoelige content in Snel overzicht worden getoond. Je kunt je content in Snel overzicht beheren via je apparaatinstellingen.

1. Houd je vinger bovenaan je startscherm op Snel overzicht.
  2. Tik op Aanpassen Instellingen en dan Snel overzicht Instellingen.