Kopiera appar och data från en gammal Android-enhet till en ny Android-enhet

När du konfigurerar din nya enhet kan du överföra data från den gamla Android-enheten till den nya.

Obs!

• Om du överför data från en gammal Android-enhet till en Pixel 8 eller Pixel 8 Pro kan du besöka hjälpcentret för Pixel.
  • Det finns flera dataöverföringsalternativ för Samsung-enheter. Ta reda på mer om Samsung Smart Switch.
  • Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 10 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.
  • Du behöver en internetanslutning för att kopiera data från en enhet till en annan. Vi rekommenderar att du ansluter båda dina enheter till wifi.
  • Du kan använda kabeln eller det trådlösa alternativet för att överföra data. Båda metoderna har stöd för samma data. Om du använder en kabel kontrollerar du att kabeln passar i båda enheterna. Om den inte gör det måste du kanske köpa en adapter.
  • Du kan bara utföra dataöverföringen en gång. Vi rekommenderar att du gör detta under konfigureringen eftersom alternativet kanske inte är tillgängligt senare.
  • Om en organisation, som ett företag eller en skola, hanterar din Android-telefon kanske du inte kan överföra all data.

Innan överföringen

• Se till att båda telefonerna är laddade.
  • Ta fram ett SIM-kortsverktyg för att byta SIM-kort.
  • Se till att du har tid. Dataöverföringen kan ta från några minuter till några timmar.
  • Kontrollera lagringsutrymmet på din gamla och nya enhet. Om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme på den nya enheten kan du välja vilken data du vill överföra.
  • Samsung-enheter har andra metoder för att kopiera data från den gamla telefonen. Ta reda på mer om Samsung Smart Switch.
Vad kopieras under konfigureringen?
  • Appar och viss appdata
  • Musik
  • Foton
  • Videor
  • Kontakter som har sparats på telefonen eller SIM-kortet
  • Sms
  • De flesta telefoninställningar (varierar beroende på telefon och Android-version)
  • Multimedia i sms
  • Bakgrund
  • Samtalshistorik
Vad kopieras inte under konfigureringen?
  • Nedladdningar, t.ex. PDF-filer
  • Foton, videor och musik som har lagrats i dolda mappar
  • Appar som inte kommer från Google Play Butik
  • data från appar som inte använder Android-säkerhetskopiering
  • konton som inte är Google-konton, och tillhörande data
  • kontakter och kalendrar som synkroniseras med andra tjänster än Google
  • ringsignaler
  • Vissa telefoninställningar (varierar beroende på telefon och Android-version)

Steg 1: Slå på din Android-enhet

Slå på din Android-enhet och tryck på Starta.

Tips! Nu kan du ändra telefonens språk och syninställningar om det behövs.

Steg 2: Anslut till wifi eller ett mobilnätverk

1. För att ansluta till wifi väljer du i listan över tillgängliga nätverk när du blir ombedd.
  2. För att aktivera datanätverket sätter du i SIM-kortet eller laddar ned ditt eSIM från operatören.

Tips!

• Vi rekommenderar att du utför båda dessa steg, men bara ett av dem krävs för dataöverföringen så länge du har internet.
  • Vi rekommenderar att du ansluter båda telefonerna till ett aktivt internetnätverk när du konfigurerar din nya Android.

Steg 3: Kopiera appar och data

Tryck på Kopiera för att kopiera appar och data till din nya Android-enhet.

Med en kabel (rekommenderas)

Anslut enheterna med en kabel genom att följa anvisningarna på skärmen.

Obs! Om du inte har en kompatibel kabel kan du behöva använda en adapter eller den trådlösa metoden.

1. Tryck på Kopiera på den gamla enheten.
    • Vi rekommenderar att du loggar in på Google-kontot för en mer fullständig dataöverföring.
  2. Välj vad du vill kopiera.
  3. Tryck på Kopiera.
  4. När kopieringen pågår visas meddelandet Din data kopieras … på den nya enheten. När kopieringen har slutförts visas meddelandet Kopieringen är klar på den gamla enheten.
    • Beroende på hur mycket data som överförs kan den här processen ta några minuter till över en timme.

Tips!

• Om du har WhatsApp installerat återställs chattar och data från molnet när du loggar in på den nya Android-enheten och öppnar appen.
  • För att återställa chattar och data i WhatsApp måste du först aktivera WhatsApp-säkerhetskopior på den gamla enheten.
Med en wifi-anslutning

Om du inte har en kompatibel kabel eller en adapter kan du fortfarande kopiera appar och data med en trådlös anslutning.

På din nya enhet

1. När du blir ombedd att hitta en kabel trycker du på Har du ingen kabel?.
  2. När meddelandet Överför trådlöst visas trycker du på Nästa.
  3. Ange pinkoden på den gamla enheten.

Gör så här på den gamla enheten

1. Öppna Google-appen på den gamla enheten.
  2. Sök efter set up my device.
  3. Tryck på Nästa.
  4. När meddelandet Kom igång visas trycker du på Nästa.
  5. Kontrollera att formerna och numren stämmer överens på båda telefonerna.
  6. Tryck på Nästa följt av Kopiera.
    • Vi rekommenderar att du loggar in på Google-kontot.
  7. Välj vilka appar och vilken data du vill kopiera.
  8. Vänta på att datan kopieras. Du får ett meddelande när detta är klart.

Tips!

• Om du har WhatsApp installerat återställs chattar och data från molnet när du loggar in på den nya Android-enheten och öppnar appen.
  • För att återställa chattar och data i WhatsApp måste du först aktivera WhatsApp-säkerhetskopior på den gamla enheten.
Återställa data från Google One

Om du inte har din gamla telefon till hands kan du återställa datan från en tidigare säkerhetskopia av den gamla telefonen som lagras i Google-kontot. Läs mer om hur du säkerhetskopierar eller återställer data på din Android-enhet.

• När Kopiera appar och data visas trycker du på Nästa.
  • När du ombes ansluta en USB-kabel trycker du på Kabeln passar intenere till vänster eller Har du ingen adapter?.
  • Om du har säkerhetskopior från flera enheter kan du bli ombedd att välja den säkerhetskopia som du vill ha.
    1. Du kan bli ombedd att ange pinkoden för din gamla enhet för att bekräfta ditt val.
    2. Välj vilka typer av data du vill återställa från säkerhetskopian i molnet.
    3. Tryck på Återställ.

Tips! Du behöver aktivera säkerhetskopior på din gamla enhet för att hitta säkerhetskopior som är tillgängliga för återställning.