Kopier apper og data fra en Android-enhet til en ny Android-enhet

Når du konfigurerer den nye enheten, kan du flytte dataene fra den gamle Android-enheten til den nye.

Viktig:

• Hvis du overfører data fra en gammel Android-enhet til en Pixel 8 eller Pixel 8 Pro, går du til brukerstøtten for Pixel.
  • Samsung-enheter har flere alternativer for dataoverføring. Finn ut mer om Smart Switch fra Samsung.
  • Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 10 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.
  • Du må være koblet til internett for å kopiere data fra én enhet til en annen. Vi anbefaler at du kobler begge enhetene til wifi.
  • Du kan bruke alternativet for kabel eller trådløst til å overføre data. Begge metodene støtter de samme dataene. Hvis du bruker en kabel, må du sørge for at kabelen passer i begge enhetene. Hvis den ikke passer, må du kanskje kjøpe en adapter.
  • Du kan bare overføre data én gang. Vi anbefaler at du gjør dette under konfigureringen, siden dette alternativet kanskje ikke er tilgjengelig senere.
  • Hvis Android-telefonen din administreres av en organisasjon, for eksempel en bedrift eller skole, kan det hende du ikke kan overføre alle dataene.

Før du overfører

• Sørg for at begge telefonene er ladet.
  • Få et SIM-kortverktøy for å bytte SIM-kort.
  • Sett av litt tid. Dataoverføringen kan ta alt fra noen minutter til noen timer.
  • Sjekk lagringen på både den gamle og den nye enheten din. Hvis du ikke har nok lagringsplass på den nye enheten, kan du velge hvilke data som skal overføres.
  • Samsung-enheter har andre måter å kopiere data fra den gamle telefonen på. Finn ut mer om Smart Switch fra Samsung.
Dette kopieres i løpet av konfigureringen
  • apper og visse appdata
  • Musikk
  • Bilder
  • Videoer
  • kontakter som er lagret på telefonen eller SIM-kortet
  • SMS
  • De fleste telefoninnstillinger (varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har)
  • multimedier i SMS
  • bakgrunn
  • Anropslogg
I løpet av konfigureringen kopieres ikke
  • nedlastinger, for eksempel PDF-filer
  • bilder, videoer og musikk som er lagret i skjulte mapper
  • apper som ikke kommer fra Google Play-butikken
  • data fra apper som ikke bruker Android-sikkerhetskopiering
  • kontoer som ikke er Google-kontoer, og tilhørende data
  • kontakter og kalendere som er synkronisert med andre tjenester enn Google
  • ringelyder
  • visse telefoninnstillinger (varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har)

Trinn 1: Slå på Android-enheten

Slå på Android-enheten og trykk på Start.

Tips: Du kan endre språk eller synsinnstillinger på telefonen nå hvis det er nødvendig.

Trinn 2: Koble til wifi eller et mobilnettverk

1. Koble til Wi-Fi ved å velge fra listen over tilgjengelige nettverk når du blir bedt om det.
  2. For å slå på datanettverket, sett inn SIM-kortet eller last ned eSIM-kortet fra operatøren din.

Tips:

• Vi anbefaler at du utfører begge disse trinnene. Så lenge du har internettilkobling, er det bare nødvendig med ett av disse trinnene for å overføre data.
  • Vi anbefaler at du kobler begge telefonene til et aktivt internett-nettverk når du konfigurerer den nye Android-enheten.

Trinn 3: Kopier appene og dataene dine

For å kopiere apper og data på den nye Android-enheten, trykk på Kopiér.

Med kabel (anbefales)

Følg veiledningen på skjermen for å koble sammen enhetene med en kabel.

Viktig: Hvis du ikke har en kompatibel kabel, må du kanskje bruke en adapter eller bruke den trådløse metoden.

1. Trykk på Kopiér på den gamle enheten.
    • For å få en mer fullstendig dataoverføring anbefaler vi at du logger på Google-kontoen din.
  2. Velg det du vil kopiere.
  3. Trykk på Kopiér.
  4. Når kopieringen pågår, viser den nye enheten meldingen «Kopierer dataene dine ...», og når dette er fullført, vises meldingen «Kopieringen er fullført» på den gamle enheten.
    • Avhengig av hvor mye data du overfører, kan denne prosessen ta alt fra noen minutter til over en time.

Tips:

• Hvis du har installert WhatsApp, blir chatter og data gjenopprettet fra nettskyen når du logger på den nye Android-enheten og åpner appen.
  • For å gjenopprette WhatsApp-chatter og -data må du først slå på WhatsApp-sikkerhetskopier på den gamle enheten din.
Med wifi-tilkobling

Hvis du ikke har en kompatibel kabel eller adapter, kan du fortsatt kopiere appene og dataene dine via en trådløs tilkobling.

På den nye enheten

1. Når du blir bedt om å finne en kabel, trykker du på Ingen kabel.
  2. Når det står «Overfør trådløst», trykker du på Neste.
  3. Skriv inn PIN-koden på den gamle enheten.

Gjør dette på den gamle enheten:

1. Åpne Google-appen på den gamle enheten din.
  2. Søk etter konfigurer enheten min.
  3. Trykk på Neste.
  4. Når du ser «Kom i gang», trykker du på Neste.
  5. Sjekk at formene og tallene er like på begge telefonene.
  6. Trykk på Neste og så Kopiér.
    • Vi anbefaler at du logger på Google-kontoen din.
  7. Velg hvilke apper og data du vil kopiere.
  8. Vent til kopieringen er fullført, og du ser en melding om at kopieringen er fullført.

Tips:

• Hvis du har installert WhatsApp, blir chatter og data gjenopprettet fra nettskyen når du logger på den nye Android-enheten og åpner appen.
  • For å gjenopprette WhatsApp-chatter og -data må du først slå på WhatsApp-sikkerhetskopier på den gamle enheten din.
Gjenopprett data fra Google One

Hvis du ikke har den gamle enheten tilgjengelig, kan du gjenopprette fra en tidligere sikkerhetskopi av den gamle enheten som er lagret i Google-kontoen din. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer eller gjenoppretter data på Android-enheten din.

• Når du blir bedt om å kopiere apper og data, trykker du på Neste.
  • Når du blir bedt om å koble til en USB-kabel, trykker du på Kabelen passer ikke eller Har du ingen adapter? nederst til venstre.
  • Hvis du har sikkerhetskopiert fra flere enheter, kan du bli bedt om å velge sikkerhetskopiversjonen du vil ha.
    1. For å bekrefte valget kan du bli bedt om å oppgi PIN-koden for den gamle enheten.
    2. Velg hvilke typer data du vil gjenopprette fra Cloud-sikkerhetskopien.
    3. Trykk på Gjenopprett.

Tips: For å finne sikkerhetskopier som kan gjenopprettes, må du slå på sikkerhetskopier på den gamle enheten.