Copiar aplicacions i dades d'un Android a un altre dispositiu Android nou

Quan configures el dispositiu nou, pots transferir les dades del dispositiu Android antic al nou.

Important:

• Si transfereixes dades d'un dispositiu Android antic a un Pixel 8 o Pixel 8 Pro, visita el Centre d'ajuda de Pixel.
  • Els dispositius Samsung ofereixen diverses opcions de transferència de dades. Obtén més informació sobre Samsung Smart Switch.
  • Alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 10 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.
  • Necessites una connexió a Internet per copiar dades d'un dispositiu a l'altre. Et recomanem que connectis els dos dispositius a una xarxa Wi‑Fi.
  • Pots utilitzar l'opció de cable o sense fil per transferir dades. Tots dos mètodes admeten les mateixes dades. Si utilitzes un cable, assegura't que s'ajusti als dos dispositius. En cas que no encaixi, és possible que hagis de comprar un adaptador.
  • Només pots transferir les dades una vegada. Et recomanem que ho facis durant la configuració, ja que pot ser que l'opció no estigui disponible més endavant.
  • Si l'Android està gestionat per una organització, com ara una empresa o un centre educatiu, és possible que no puguis transferir totes les dades.

Abans de fer la transferència

• Assegura't que els dos telèfons estiguin carregats.
  • Obtén una eina per canviar targetes SIM.
  • Reserva una mica de temps. La transferència de dades pot tardar des d'uns quants minuts fins a unes quantes hores.
  • Comprova l'emmagatzematge tant al dispositiu antic com al nou. Si no tens prou emmagatzematge al dispositiu nou, pots triar quines dades vols transferir.
  • Els dispositius Samsung tenen altres maneres de copiar dades del telèfon antic. Obtén més informació sobre Samsung Smart Switch.
Què es copia durant la configuració
  • Aplicacions i dades d'aplicacions determinades.
  • Música
  • Fotos
  • Vídeos
  • Contactes emmagatzemats al telèfon o a la targeta SIM.
  • Missatges de text
  • La majoria d'opcions de configuració del telèfon (varien en funció del telèfon i de la versió d'Android).
  • contingut multimèdia dels missatges de text
  • fons de pantalla
  • L'historial de trucades.
Què no es copia durant la configuració
  • les baixades, com ara fitxers PDF
  • Fotos, música i vídeos emmagatzemats en carpetes ocultes.
  • aplicacions que no siguin de Google Play Store
  • dades d'aplicacions que no fan servir la còpia de seguretat d'Android
  • Comptes que no siguin de Google i les seves dades.
  • Contactes i calendaris sincronitzats amb serveis que no siguin Google.
  • Sons de trucada.
  • Algunes opcions de configuració del telèfon (varien en funció del telèfon i de la versió d'Android).

Pas 1: encén el dispositiu Android nou

Encén el dispositiu Android i toca Inicia.

Consell: si cal, pots canviar la configuració d'idioma o de visió del telèfon.

Pas 2: connecta't a una xarxa Wi‑Fi o mòbil

1. Per connectar-te a una xarxa Wi‑Fi, tria una opció de la llista de xarxes disponibles quan se't demani.
  2. Per activar la xarxa de dades, insereix la targeta SIM o baixa l'eSIM del teu operador.

Consell:

• Et recomanem que segueixis aquests dos passos. Tanmateix, només cal un dels passos per transferir dades, sempre que tinguis Internet.
  • Et recomanem que connectis els dos telèfons a una xarxa d'Internet activa quan configuris el dispositiu Android nou.

Pas 3: copia les aplicacions i les dades

Per copiar aplicacions i dades al dispositiu Android nou, toca Copia.

Amb un cable (opció recomanada)

Segueix les instruccions en pantalla per connectar els dos dispositius amb un cable.

Important: si no tens cap cable compatible, és possible que hagis d'utilitzar un adaptador o utilitzar el mètode sense fil.

1. Al dispositiu antic, toca Copia.
    • Per fer una transferència de dades més completa, et recomanem que iniciïs la sessió al teu Compte de Google.
  2. Tria què vols copiar.
  3. Toca Copia.
  4. Quan la còpia estigui en curs, el dispositiu nou mostrarà el missatge "S'estan copiant les teves dades…" i, un cop hagi acabat, el dispositiu antic mostrarà el missatge "La còpia ha finalitzat".
    • En funció de la quantitat de dades que transfereixis, aquest procés pot tardar des d'uns quants minuts fins a més d'una hora.

Consell:

• Si tens l'aplicació WhatsApp instal·lada, els xats i les dades es restauraran des del núvol un cop iniciïs la sessió al dispositiu Android nou i obris l'aplicació.
  • Per restaurar els xats i les dades de WhatsApp, primer has d'activar les còpies de seguretat de WhatsApp al dispositiu antic.
Amb una connexió Wi‑Fi

Si no tens cap cable o adaptador compatibles, pots copiar les aplicacions i les dades amb una connexió sense fil.

Al dispositiu nou

1. Quan se't demani que cerquis un cable, toca No tens cap cable?.
  2. Quan es mostri el text "Transfereix sense fil", toca Següent.
  3. Al dispositiu antic, introdueix el PIN.

Al dispositiu antic

1. Al dispositiu antic, obre l'aplicació Google .
  2. Cerca Configura el meu dispositiu.
  3. Toca Següent.
  4. Quan vegis el missatge "Comença", toca Següent.
  5. Comprova que les formes i els números coincideixin als dos telèfons.
  6. Toca Següent i, a continuació, Copia.
    • Et recomanem que iniciïs la sessió al teu Compte de Google.
  7. Tria quines aplicacions i quines dades vols copiar.
  8. Espera que les dades acabin de copiar-se i rebràs un missatge que indica que s'ha completat.

Consell:

• Si tens l'aplicació WhatsApp instal·lada, els xats i les dades es restauraran des del núvol un cop iniciïs la sessió al dispositiu Android nou i obris l'aplicació.
  • Per restaurar els xats i les dades de WhatsApp, primer has d'activar les còpies de seguretat de WhatsApp al dispositiu antic.
Restaurar dades de Google One

Si no tens el dispositiu antic a mà, pots restaurar-lo des d'una còpia de seguretat anterior que hagis emmagatzemat al teu Compte de Google. Obtén informació sobre com pots crear còpies de seguretat de les dades d'un dispositiu Android o restaurar-les.

• Quan se't demani que copiïs aplicacions i dades, toca Següent.
  • Quan se't demani que connectis un cable USB, a la part inferior esquerra, toca No tens cap cable compatible? o No tens cap adaptador?.
  • Si tens una còpia de seguretat de diversos dispositius, és possible que se't demani que seleccionis la versió de la còpia de seguretat que vols.
    1. Per confirmar la selecció, és possible que se't demani que introdueixis el PIN del dispositiu antic.
    2. Selecciona els tipus de dades que vols restaurar de la còpia de seguretat al núvol.
    3. Toca Restaura.

Consell: per trobar còpies de seguretat que es poden restaurar, has d'activar les còpies de seguretat al dispositiu antic.