Google Play Palvelut

Google Play Palvelut on keskeinen järjestelmäohjelmisto, jonka avulla sertifioitujen Android-laitteiden ydintoiminnot otetaan käyttöön. Google Play Palvelut tarjoaa kolme laitteen ydinominaisuutta:

Turvallisuus ja luotettavuus

Google Play Palvelut auttaa takaamaan Android-laitteen turvallisuuden ja luotettavuuden sekä pitämään laitteet päivitettyinä viimeisimmillä turvallisuusominaisuuksilla. Esimerkkejä:

Kehittäjien APIt

Google Play Palvelut tarjoaa kehittäjille tuhansia jatkuvasti päivitettäviä sovellusliittymiä, joiden avulla he voivat tarjota korkealaatuisen kokemuksen sovelluksissaan. Esimerkkejä:

Laitteen ydinpalvelut

Google Play Palvelut mahdollistaa ydinpalveluiden käytön Android-laitteilla. Esimerkkejä:

• Kun käyttäjät soittavat hätäpuhelun tuettuun hätänumeroon, Google auttaa paikallisia hätäkeskuksia vastaanottamaan laitteen sijainnin suoraan.
  • Googlen automaattisen täytön palvelut auttavat käyttäjiä säästämään aikaa ja vähentämään kirjoitusvirheitä.
  • Lähijakaminen antaa käyttäjien lähettää ja vastaanottaa tiedostoja kontaktiensa kanssa tai anonyymisti.
  • Paikanna laite tekee kadonneen laitteen paikantamisesta, lukitsemisesta tai pyyhkimisestä helppoa.
  • Pikaparin avulla voit helposti yhdistää Bluetooth-lisävarusteita Google-tilisi avulla.

Lisäksi kun käyttäjä kirjautuu Google-tilille laitteellaan, hän voi päivittää Google-asetuksia, ylläpitää tilin tietosuojaa ja synkronoida Google-yhteystietoja ja muuta tärkeää dataa laitteiden välillä.

Miksi Google Play Palvelut kerää dataa

Google Play Palvelut kerää dataa sertifioiduilta Android-laitteilta, jotta laitteen ydinpalvelujen ominaisuuksia voidaan tukea. Rajoitettujen perustietojen, esim. IP-osoitteen, kerääminen on välttämätöntä sisällön toimittamiseksi laitteeseen, sovellukseen tai selaimeen. Laitteiden valmistajat antavat Google Play Palveluille myös pääsyn tiettyyn laitteen dataan, esim. sijaintiin ja yhteystietoihin ominaisuuksien tukemiseksi.

Datan kerääminen vaihtelee riippuen käyttäjän määrittämistä laiteasetuksista, laitteelle asennetuista tai käytetyistä palveluista, laitteen valmistajasta ja käyttäjän Google-tilin asetuksista. Monissa tapauksissa Google Play Palveluilla on pääsy dataan paikallisesti laitteella, ilman että dataa kerätään laitteesta.

Jotta yllä mainittuja toimintoja voidaan tukea, Google Play Palvelut saattaa kerätä tietoja seuraavista syistä:

Tietoturva ja petosten estäminen

Google kerää dataa Google Play Palveluiden kautta suojatakseen käyttäjiä, Googlen palveluita ja kolmannen osapuolen kehittäjien sovelluksia ja palveluita petoksilta, roskasisällöltä ja väärinkäytöltä. Esimerkkejä:

• Tiedot, joilla voidaan vahvistaa pyynnön tulevan oikealta käyttäjältä, ja tiedot asennetuista sovelluksista, mukaan lukien haittaohjelmaskannausten tulokset.
  • Google-tili‑ ja kirjautumistiedot, jos käyttäjä on kirjautunut laitteelle tai siirtää datansa uuteen laitteeseen.
  • Google voi kerätä laitteen puhelinnumeron tilien palautuspalveluita varten ja käyttäjien kirjaamiseksi puhelinnumeroon perustuviin palveluihin (esim. Google Meet).
  • Laitetunnisteet, kuten IMEI-koodi, MAC-osoitteet ja sarjanumerot, joita tarvitaan laitteiden viimeisimpiä tietosuojapäivityksiä varten ja trendien seuraamiseksi Androidin ekosysteemissä, esimerkiksi miten kauan erityyppiset laitteet pysyvät käytössä. Googlen laitteen kokoonpano ‑palvelu on osa Google Play Palveluja. Se kerää dataa, jotta laitteet pysyvät ajan tasalla ja toimivat mahdollisimman hyvin.

Androidin ekosysteemin tukeminen ja kehittäminen

Kuten yllä kerrotaan, Google Play Palvelut tarjoaa useita sovellusliittymiä ja laitteiden ydinpalveluja, jotka tekevät Androidista monipuolisen ja yhtenäisen alustan. Google saattaa kerätä dataa näistä palveluista ja sovellusliittymistä niiden tarjoamista, ylläpitoa ja kehittämistä varten. Google saattaa kerätä lisätietoja laitteesta sen laiteasetuksista riippuen. Esimerkkejä:

• Google kerää dataa ymmärtääkseen, miten näitä sovellusliittymiä käytetään, ja taatakseen, että ne toimivat oikein.
  • Jos Googlen sijaintitietojen tarkkuus on käytössä, tarkempien sijaintitietojen lisäksi tietoja voidaan käyttää anonyymisti sijaintiin perustuvien palvelujen parantamiseen.
  • Jos laitteen käyttö‑ ja diagnostiikkatietojen hallinta on käytössä, Google kerää tietoja laitteen käytöstä ja toiminnasta tuotteiden ja palvelujen kehittämistä varten (esim. Google-sovellukset ja Android-laitteet).

Google-palvelujen tarjoaminen

Jos käyttäjä käyttää Google-sovelluksia ja ‑palveluja Androidilla, Google kerää dataa Google Play Palvelujen kautta näiden sovellusten ja palvelujen tarjoamista ja kehittämistä varten. Esimerkkejä:

• Käyttäjän asetuksista riippuen Google kerää dataa, kuten yhteystietoja ja kirjanmerkkejä, niiden synkronoimiseksi laitteiden ja pilven välillä.
  • Google Play Palvelut synkronoi käyttäjän Google-tilin asetukset laitteiden välillä ja kerää tietoja tilin suojaamiseksi.
  • Google Play Palvelut saattaa kerätä dataa upotettujen sovellustoimintojen mahdollistamiseksi, esimerkiksi Google Mapsia varten.
  • Google Play Palvelut auttaa käyttäjiä olemaan yhteydessä ja lähettämään viestejä suoraan yrityksille.
  • Kun he käyttävät Google Payta, Google Play Palvelut auttaa käyttäjiä hallitsemaan maksutietojaan, tekemään lähimaksuja tai käyttämään digitaalista autonavainta turvallisesti.
  • Google kerää dataa, kun käytät Play Pelit ‐profiilia tai ‐palveluita.
  • Jos käyttäjät ovat ottaneet laitteellaan Verkko- ja sovellustoiminta ‑kohdasta "Tallentaa toimintasi tämän laitteen sovelluksissa" ‑asetuksen käyttöön, Google saattaa tallentaa laitteen sovellusten toimintadataa käyttäjän Google-tilille, jotta dataa voidaan käyttää Google-sovellusten ja ‑palvelujen personointiin.