Få flere oplysninger om Google Play-tjenester.

Google Play-tjenester er kernesystemsoftwaren, der muliggør vigtige funktioner på alle certificerede Android-enheder. Der er tre slags grundlæggende enhedsfunktioner i Google Play-tjenester:

Sikkerhed og pålidelighed

Google Play-tjenester hjælper med at bevare Android-enheders sikkerhed og pålidelighed og holder enhederne opdateret med de nyeste sikkerhedsfunktioner. Disse oplysninger omfatter følgende:

Udvikler-API'er

Google Play-tjenester giver udviklerne tusindvis af konstant opdaterede API'er, der giver dem mulighed for at levere kvalitetsoplevelser i deres apps, f.eks.:

Grundlæggende enhedstjenester

Google Play-tjenester muliggør grundlæggende tjenester på Android-enheder. Eksempel:

• Når brugerne foretager et nødopkald til et understøttet alarmnummer, hjælper Google de lokale nødtjenester med at modtage enhedens lokation.
  • Googles AutoFyld-tjenester hjælper brugerne med at spare tid og reducere skrivefejl.
  • Deling tæt på giver brugerne mulighed for at sende og modtage filer sammen med deres kontakter eller anonymt.
  • Find min enhed gør det nemt at finde, låse eller rydde en mistet enhed.
  • Hurtig parring gør det nemt at forbinde Bluetooth-tilbehør ved hjælp af din Google-konto.

Når en bruger logger ind på sin Google-konto på en enhed, kan brugeren opdatere sine Google-indstillinger, administrere kontosikkerheden og synkronisere vigtige data, f.eks. Google Kontakter, på alle enheder.

Hvorfor indsamler Google Play-tjenester data

Google Play-tjenester indsamler data på certificerede Android-enheder for at understøtte grundlæggende enhedsfunktioner. Det er nødvendigt at indsamle nogle begrænsede grundlæggende oplysninger, f.eks. en IP-adresse, for at levere indhold til en enhed, en app eller en browser. Enhedsproducenterne giver også Google Play-tjenester adgang til bestemte data på en enhed, f.eks. lokation og kontakter, for at understøtte disse funktioner.

Den faktiske dataindsamling afhænger af, hvilke enhedsindstillinger brugeren har konfigureret, hvilke apps og tjenester der er installeret eller brugt på en enhed, producenten af enheden og en brugers Google-kontoindstillinger. I mange tilfælde har Google Play-tjenester adgang til data lokalt på enheden uden at indsamle data fra enheden.

For at understøtte alle de funktioner, der er beskrevet ovenfor, kan Google Play-tjenester indsamle oplysninger af følgende årsager:

Sikkerhed og forebyggelse af bedrageri

Google indsamler data via Google Play-tjenester for at hjælpe med at beskytte brugerne, Google-tjenesterne og tredjepartsudvikleres apps og tjenester mod bedrageri, spam og misbrug. Disse data omfatter:

• Oplysninger, der kan bruges til at validere, at en anmodning kommer fra en rigtig bruger, og oplysninger om installerede apps, herunder resultaterne af malwarescanninger.
  • Google-kontooplysninger og loginoplysninger, hvis en bruger er logget ind på en enhed eller flytter sine data til en ny enhed.
  • Google indhenter muligvis en enheds telefonnummer for at levere tjenester til kontogendannelse og til at logge brugere ind på tjenester, der er baseret på telefonnumre (f.eks. Google Meet).
  • Hardware-id'er, f.eks. IMEI, MAC-adresser og serienumre, til opdatering af enheder med de nyeste sikkerhedsrettelser og overvågning af tendenser i hele Androids økosystem, f.eks. hvor længe de forskellige typer enheder er i brug. Googles tjeneste til enhedskonfiguration, som indsamler data for at sikre, at enhederne er opdaterede og fungerer optimalt, er en del af Google Play-tjenester.

Support og forbedring af Android-økosystemet

Som beskrevet ovenfor leverer Google Play-tjenester en række API'er og grundlæggende enhedstjenester, der gør det muligt for Android at fungere som en tilknyttet platform med masser af funktioner. Google kan indsamle data om disse tjenester og API'er for at hjælpe med at levere, vedligeholde og forbedre dem. Afhængigt af enhedsindstillingerne indsamler Google muligvis yderligere oplysninger om en enhed. Eksempler:

• Google indsamler data for at forstå, hvordan disse API'er bruges, og for at sikre, at de fungerer korrekt.
  • Hvis Google Lokationsnøjagtighed er aktiveret, kan lokationsoplysningerne ikke alene bruges til at opnå en mere nøjagtig placering på en enhed, men også til at forbedre lokationsbaserede tjenester på en anonym måde.
  • Hvis en enheds brugs- og diagnostikkontrol er aktiveret, indsamler Google oplysninger om brugen af enheden, og hvor godt en enhed fungerer, for at forbedre produkter og tjenester såsom Google-apps og Android-enheder.

Levering af Google-tjenester

Hvis en bruger anvender Google-apps og -tjenester på Android, indsamler Google data via Google Play-tjenester for at levere og forbedre disse apps og tjenester. Eksempel:

• Afhængigt af en brugers indstillinger indsamler Google data som f.eks. kontakter og bogmærker for at synkronisere dem på alle enheder og i skyen.
  • Google Play-tjenester synkroniserer en brugers Google-kontoindstillinger på alle enheder og indsamler oplysninger for at bidrage til beskyttelsen af brugerens konto.
  • Google Play-tjenester kan indsamle data for at aktivere funktioner i indlejrede apps som f.eks. Google Maps.
  • Google Play-tjenester hjælper brugerne med at interagere og sende beskeder direkte til virksomheder.
  • Når brugere anvender Google Pay, hjælper Google Play-tjenester brugerne med at administrere deres betalingsoplysninger, foretage kontaktløse betalinger eller anvende en digital bilnøgle på en sikker måde.
  • Google indsamler data, når du bruger en profil eller tjenester i Play Spil.
  • Hvis en bruger har aktiveret indstillingen "Gemmer din aktivitet fra apps på denne enhed", der aktiveres under Web- og appaktivitet på enheden, kan Google gemme aktivitetsdata fra apps på enheden på brugerens Google-konto, så de kan bruges til at tilpasse Google-apps og -tjenester.