Obtenir informació sobre Serveis de Google Play

Serveis de Google Play és un programari principal del sistema que activa funcions clau en tots els dispositius Android certificats. Serveis de Google Play proporciona tres tipus de funcions principals dels dispositius:

Seguretat i fiabilitat

Serveis de Google Play ajuda a garantir la seguretat i la fiabilitat dels dispositius Android i a mantenir-los actualitzats amb les funcions de seguretat més recents. Per exemple:

API de desenvolupador

Serveis de Google Play proporciona als desenvolupadors milers d'API que s'actualitzen contínuament perquè puguin oferir experiències d'alta qualitat a les seves aplicacions, com ara:

• Reproduir contingut multimèdia en continu amb Google Cast.
  • Integrar Google Maps per millorar la funcionalitat de l'aplicació.
  • Proporcionar informació precisa sobre la ubicació a través del proveïdor d'ubicació combinada quan les aplicacions tinguin permís per accedir a la ubicació.
  • Activar serveis que permeten als desenvolupadors crear constructes publicitaris en funció de la configuració de l'usuari i de l'aplicació.
  • Enviar notificacions a temps mitjançant una capa de transport de missatges.

Serveis principals del dispositiu

Serveis de Google Play activa els serveis principals als dispositius Android. Per exemple:

• Quan els usuaris fan una trucada d'emergència a un número d'emergència admès, Google permet que els serveis d'emergències locals rebin directament la ubicació del dispositiu.
  • El servei d'emplenament automàtic de Google ajuda els usuaris a estalviar temps i a reduir els errors d'escriptura.
  • La funció Compartició Nearby permet als usuaris enviar fitxers als seus contactes i rebre'n, o bé fer-ho de manera anònima.
  • La funció Troba el meu dispositiu permet localitzar un dispositiu perdut, bloquejar-lo o netejar-lo fàcilment.
  • Amb Vinculació ràpida és fàcil connectar accessoris Bluetooth mitjançant el teu Compte de Google.

A més, quan un usuari inicia la sessió al seu Compte de Google des del seu dispositiu, pot actualitzar la configuració de Google, gestionar la seguretat del compte i sincronitzar les dades importants, com ara els Contactes de Google, en tots els dispositius.

Per què Serveis de Google Play recull dades

Serveis de Google Play recull dades en dispositius Android certificats per poder proporcionar les funcions principals del dispositiu. La recollida d'informació bàsica limitada, com ara una adreça IP, és necessària per enviar contingut a un dispositiu, una aplicació o un navegador. Els fabricants de dispositius també donen permís a Serveis de Google Play per accedir a determinades dades del dispositiu, com ara la ubicació i els contactes, per poder oferir aquestes funcions.

La recollida de dades real varia segons la configuració del dispositiu que hagi triat l'usuari, les aplicacions i els serveis que s'hagin instal·lat o utilitzat al dispositiu, el fabricant del dispositiu i la configuració del Compte de Google de l'usuari. En molts casos, Serveis de Google Play accedirà a les dades de manera local al dispositiu sense recollir dades fora del dispositiu.

Per oferir les funcions descrites anteriorment, és possible que Serveis de Google Play reculli informació pels motius següents:

Seguretat i prevenció contra el frau

Google recull dades a través de Serveis de Google Play per protegir els usuaris, els serveis de Google i els serveis i les aplicacions dels desenvolupadors de tercers contra el frau, el contingut brossa i l'ús abusiu. Per exemple:

• Informació per validar que una sol·licitud prové d'un usuari real i informació sobre les aplicacions instal·lades, com ara els resultats de la cerca de programari maliciós.
  • Informació del Compte de Google i d'inici de sessió si un usuari ha iniciat la sessió en un dispositiu o mou les dades a un dispositiu nou.
  • Google pot recollir el número de telèfon d'un dispositiu per proporcionar serveis de recuperació de comptes i registrar usuaris en serveis basats en números de telèfon (com ara Google Meet).
  • Els identificadors de maquinari, com ara l'IMEI, les adreces MAC i els números de sèrie, per actualitzar els dispositius amb els pedaços de seguretat més recents i supervisar les tendències en l'ecosistema d'Android, com ara el temps que estan en servei els diferents tipus de dispositius. El servei de configuració de dispositius de Google, que recull dades per garantir que els dispositius estan actualitzats i funcionen de la millor manera possible, forma part de Serveis de Google Play.

Oferir i millorar l'ecosistema d'Android

Tal com s'ha descrit abans, Serveis de Google Play proporciona una sèrie d'API i de serveis principals dels dispositius que permeten que Android sigui una plataforma connectada i amb moltes funcions. Google pot recollir dades sobre aquests serveis i API per ajudar a proporcionar-los, mantenir-los i millorar-los. En funció de la configuració de cada dispositiu, és possible que Google en reculli informació addicional. Per exemple:

• Google recull dades per entendre com s'utilitzen aquestes API i per assegurar-se que funcionen correctament.
  • Si l'opció Precisió de la ubicació de Google està activada, a més de proporcionar una ubicació més precisa dels dispositius, la informació d'ubicació es pot utilitzar de manera anònima per millorar els serveis basats en la ubicació.
  • Si s'activa el control d'ús i diagnòstic d'un dispositiu, Google recollirà informació sobre l'ús del dispositiu i el seu funcionament per millorar els productes i serveis, com ara les aplicacions de Google i els dispositius Android.

Proporcionar serveis de Google

Si un usuari utilitza les aplicacions i els serveis de Google a Android, Google recollirà dades mitjançant Serveis de Google Play per proporcionar i millorar aquests serveis i aplicacions. Per exemple:

• En funció de la configuració de cada usuari, Google recollirà dades, com ara contactes i adreces d'interès, per sincronitzar-les en tots els dispositius i al núvol.
  • Serveis de Google Play sincronitza la configuració del Compte de Google de l'usuari en tots els dispositius i recull informació per protegir el seu compte.
  • Serveis de Google Play pot recollir dades per activar la funcionalitat de les aplicacions inserides, com ara Google Maps.
  • Serveis de Google Play ajuda els usuaris a enviar missatges directament a les empreses i a interaccionar-hi.
  • En utilitzar Google Pay, Serveis de Google Play ajuda els usuaris a gestionar la seva informació de pagament, fer pagaments sense contacte o utilitzar una clau digital del cotxe de manera segura.
  • Google recull dades quan fas servir un perfil o serveis de Play Jocs.
  • En el cas dels usuaris que tenen activada l'opció de configuració "Desa en aquest dispositiu l'activitat que portes a terme en aplicacions" a Activitat al web i en aplicacions al seu dispositiu, és possible que Google desi les dades d'activitat relacionades amb les aplicacions del dispositiu al seu Compte de Google perquè es puguin utilitzar per personalitzar les aplicacions i els serveis de Google.