Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Meer informatie over Google Play-services

Google Play-services is kernsysteemsoftware die belangrijke functies mogelijk maakt op elk gecertificeerd Android-apparaat. Google Play-services biedt 3 soorten kernfuncties voor apparaten:

Beveiliging en betrouwbaarheid

Google Play-services helpt de beveiliging en betrouwbaarheid van een Android-apparaat te waarborgen en apparaten up-to-date te houden met de nieuwste beveiligingsfuncties. Deze bestaan uit:

Ontwikkelaars-API's

Google Play-services biedt ontwikkelaars duizenden doorlopend geüpdatete API's waarmee ze apps van hoge kwaliteit kunnen leveren, zoals:

Kernservices voor apparaten

Google Play-services maakt kernservices voor Android-apparaten mogelijk. Voorbeeld:

• Als gebruikers een noodoproep starten naar een ondersteund alarmnummer, helpt Google de lokale hulpdiensten om de locatie van het apparaat rechtstreeks te ontvangen.
  • Met de Google-services voor automatisch invullen besparen gebruikers tijd en maken ze minder typfouten.
  • Met Dichtbij delen kunnen gebruikers met hun contacten of op anonieme wijze bestanden uitwisselen.
  • Met Vind mijn apparaat kun je een kwijtgeraakt apparaat makkelijk zoeken, vergrendelen of wissen.
  • Met Snel koppelen kun je makkelijk bluetooth-accessoires koppelen via je Google-account.

Als gebruikers op hun apparaat inloggen op hun Google-account, kunnen ze ook hun Google-instellingen updaten, de beveiliging van het account beheren en belangrijke gegevens (zoals hun Google-contacten) synchroniseren op verschillende apparaten.

Waarom Google Play-services gegevens verzamelt

Google Play-services verzamelt gegevens op gecertificeerde Android-apparaten om kernfuncties voor apparaten te ondersteunen. Er zijn enkele basisgegevens (zoals een IP-adres) nodig om content aan een apparaat, app of browser te leveren. Apparaatfabrikanten geven Google Play-services ook rechten voor bepaalde gegevens op een apparaat, zoals de locatie en contacten, om deze functies te ondersteunen.

De werkelijke gegevensverzameling hangt af van de apparaatinstellingen die zijn geconfigureerd door de gebruiker, de apps en services die worden geïnstalleerd of gebruikt op een apparaat, de apparaatfabrikant en de Google-accountinstellingen van een gebruiker. In veel gevallen heeft Google Play-services lokaal op het apparaat toegang tot gegevens, zonder gegevens buiten het apparaat te verzamelen.

Google Play-services kan om de volgende redenen gegevens verzamelen voor de bovenstaande functies:

Beveiliging en preventie van bedrog

Google verzamelt gegevens via Google Play-services om gebruikers, Google-services en apps en services van derden te beschermen tegen bedrog, spam en misbruik. Bijvoorbeeld:

• Informatie om te verifiëren dat een verzoek afkomstig is van een echte gebruiker en informatie over geïnstalleerde apps, waaronder de resultaten van malwarescans.
  • Google-account- en inloggegevens als een gebruiker is ingelogd op een apparaat of de gegevens overzet naar een nieuw apparaat.
  • Google kan het telefoonnummer van een apparaat verzamelen om services voor accountherstel te bieden en om gebruikers in te loggen bij services die werken op basis van een telefoonnummer (zoals Google Meet).
  • Hardware-ID's, zoals de IMEI, MAC-adressen en serienummers, om apparaten te updaten met de nieuwste beveiligingspatches en trends in het Android-ecosysteem te volgen, zoals hoelang verschillende soorten apparaten in gebruik blijven. De Apparaatconfiguratie-service van Google, waarmee gegevens worden verzameld om ervoor te zorgen dat apparaten up-to-date blijven en zo goed mogelijk werken, is onderdeel van Google Play-services.

Ondersteunen en verbeteren van het Android-ecosysteem

Zoals hierboven beschreven biedt Google Play-services een aantal API's en kernservices voor apparaten waarmee Android een uitgebreid, verbonden platform wordt. Google kan gegevens over deze services en API's verzamelen om ze te leveren, te onderhouden en te verbeteren. Afhankelijk van de apparaatinstellingen kan Google aanvullende informatie over een apparaat verzamelen. Bijvoorbeeld:

• Google verzamelt gegevens om te begrijpen hoe deze API's worden gebruikt en ervoor te zorgen dat ze correct werken.
  • Als Google-locatienauwkeurigheid aanstaat, wordt de locatie van een apparaat nauwkeuriger vastgesteld en kunnen locatiegegevens op een anonieme manier worden gebruikt om locatiegebaseerde services te verbeteren.
  • Als de optie voor gebruiks- en diagnostische gegevens van een apparaat aanstaat, verzamelt Google informatie over het apparaatgebruik en hoe goed een apparaat werkt om producten en services te verbeteren, zoals Google-apps en Android-apparaten.

Leveren van Google-services

Als een gebruiker Google-apps en -services gebruikt op Android, verzamelt Google gegevens via Google Play-services om deze apps en services te leveren en te verbeteren. Bijvoorbeeld:

• Afhankelijk van de instellingen van de gebruiker verzamelt Google gegevens zoals contacten en bookmarks om deze te synchroniseren op verschillende apparaten en in de cloud.
  • Google Play-services synchroniseert de Google-accountinstellingen van gebruikers op verschillende apparaten en verzamelt gegevens om hun account te beschermen.
  • Google Play-services kan gegevens verzamelen om ingesloten app-functionaliteit mogelijk te maken, zoals Google Maps.
  • Via Google Play-services kunnen gebruikers rechtstreeks met bedrijven communiceren en ze berichten sturen.
  • Als gebruikers Google Pay gebruiken, kunnen ze met Google Play-services hun betalingsgegevens beheren, contactloze betalingen doen of veilig een digitale autosleutel gebruiken.
  • Google verzamelt gegevens als je Play Games-profielen of -services gebruikt.
  • Voor gebruikers die op hun apparaat de instelling 'Hiermee wordt je activiteit in apps op dit apparaat opgeslagen' hebben geselecteerd bij Web- en app-activiteit, kan Google activiteitsgegevens van apps op het apparaat opslaan in het Google-account, zodat deze kunnen worden gebruikt om Google-apps en -services te personaliseren.