[GA4] Tietoja yhdistetyistä sivustotageista

Tämä artikkeli on tarkoitettu verkkosivuston omistajille, jotka ovat ottamassa käyttöön Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutta ja joille tarjotaan (GA4:n ohjatun asennuksen aikana) mahdollisuutta käyttää Universal Analytics ‑taggaustaan uudelleen.

Jos Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessasi on käytössä gtag.js tai analytics.js (myös jos analytics.js on otettu käyttöön taginhallintajärjestelmällä, kuten Google Tag Managerilla), GA4:n Setup Assistant voi käyttää uudelleen aiemmin lisäämääsi taggausta (eli Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessa käytettävää tagia). Jos käytät tagia uudelleen, sinun ei tarvitse lisätä sitä verkkosivuillesi manuaalisesti, vaan se tehdään yhdistettyjen sivustotagien avulla.

Harkitse Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuden tai yhdistetyn sivustotagin poistamista tarkkaan
Jotta sivustodata siirtyy GA4-mittauskokonaisuuteen myös jatkossa, sinun on säilytettävä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuden ja yhdistetyn sivustotagin määritykset.
Tämän artikkelin loppuosa on tarkoitettu käyttäjille, jotka tarvitsevat lisäohjeita käyttöönottoon.

Näin se toimii

Ota huomioon seuraavat yhdistettyjen sivustotagien toimintaan liittyvät seikat:

• Yhdistetyissä sivustotageissa tehdään gtag(‘config’, ‘G-XXXXXXXXXX’)-lisäkutsu (ilman parametreja). Kutsulla ladataan Google Analytics 4 ‑tagin säilö ja lähetetään automaattinen page_view-tapahtuma Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen.
  • Tehostetut mittaustapahtumat (jos käytössä) kerätään automaattisesti Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuteen mutta ei Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuteen.
    Huom. Jos käytät analytics.js:ää yhdistetyn sivustotagin lataamiseen, tehostetun mittauksen tapahtumat poistetaan käytöstä Google Analytics 4:ssä. Harkitse analytics.js-tagin korvaamista gtag.js:llä (Google-tagi).
  • Tapahtumat, jotka lähetetään gtag('event')-komennolla Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuteen, lähetetään myös Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.
  • Yhdistetyt sivustotagit edellyttävät, että koko sivusto on tagattu johdonmukaisesti gtag.js-koodinpätkällä (tai otettu käyttöön taginhallintajärjestelmällä, kuten Google Tag Managerilla), jota ohjaa sama Universal Analytics ‑mittauskokonaisuus. Jos Universal Analytics ‑mittauskokonaisuuteesi tulee dataa monista erilaisista toteutuksista (esim. osa sivuista on tagattu analytics.js-koodinpätkällä tai Google Tag Managerilla ja osa gtag.js:llä), suosittelemme, että taggaat sivusi ensin pelkällä gtag.js:llä (Google-tagilla) tai otat käyttöön GA4-tagin, jos käytät Google Tag Manageria.

Huomioitavia asioita

Yhdistetyn Google Analytics 4 ‐tagin avulla voit lähettää dataa Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen muuttamatta jo käytössä olevia tageja. Pääset parhaisiin tuloksiin, kun varmistat, että sivustosi on tagattu johdonmukaisesti gtag.js-tai analytics.js-koodinpätkällä (tai otettu käyttöön taginhallintajärjestelmällä, kuten Google Tag Managerilla). Erityyppisten Google Analytics ‐tagien käyttäminen voi johtaa epäjohdonmukaisiin dataraportteihin.

Jos käytät analytics.js-tagia sivullasi, et voi hyödyntää kaikkia Google Analytics 4:n ominaisuuksia. Alla on muutamia esimerkkejä siitä, miten analytics.js:n käyttö voi vaikuttaa tiettyihin Google Analytics 4:n taggausasetuksiin.

• Tehostetun mittauksen tapahtumat eivät toimi
  • Gtag.js:n APIn avulla voit tehdä erittäin rajallisesti lisämäärityksiä Google Analytics 4 ‐tagiin, etkä voi lisätä sen avulla uusia komentoja.

Suosittelemmekin, että hyödynnät Google Analytics 4:n kaikkia ominaisuuksia ja otat Google-tagin käyttöön sivullasi parhaan Analytics-kokemuksen varmistamiseksi.

Yhdistetyn sivustotagin lisääminen tai poistaminen

Jos olet määrittänyt sivustotagin lähettämään dataa Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuteen, voit käyttää samaa tagia uudelleen lähettääksesi dataa muihin kohteisiin (kuten GA4-mittauskokonaisuuteen). Voit tehdä tämän seuraamalla alla olevia ohjeita Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessasi.

Yhdistetyn sivustotagin lisääminen

1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi ja varmista, että olet Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessasi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Seurantatiedot ja valitse Seurantakoodi.
  4. Klikkaa Yhdistetyt sivustotagit. (Saatat joutua vierittämään alaspäin.)
  5. Lisää lisättävän tagin tunnus Yhdistetyt tagit ‑sivulle. Halutessasi voit myös nimetä tagin.
  6. Klikkaa Yhdistä.

Yhdistetyn sivustotagin käyttöönotto analytics.js:n avulla

Siirry Yhdistetyt tagit ‐sivulle edellä olevien ohjeiden mukaan ja lisää Google-tagin tunnus. Merkitse Ota käyttöön yhdistetyt tagit analytics.js:n avulla ‐ruutu valituksi, jos haluat käyttää analytics.js-tagia uudelleen lähettääksesi dataa Google Analytics 4:ään.

Yhdistetyn sivustotagin poistaminen

1. Kirjaudu Google Analytics ‑tilillesi ja varmista, että olet Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudessasi.
  2. Klikkaa Järjestelmänvalvoja.
  3. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Seurantatiedot ja valitse Seurantakoodi.
  4. Klikkaa Yhdistetyt sivustotagit. (Saatat joutua vierittämään alaspäin.)
  5. Siirry Yhdistetyt tagit ‐sivulla poistettavan tagin riville ja klikkaa Lisää > Poista tagi.

GA4-tagin lisääminen sivulle, jolla on yhdistettyjä sivustotageja

Jos olet lisäämässä GA4-tagia ja haluat säilyttää nykyiset yhdistetyt sivustotagit sivullasi, näin voit varmistaa, että tapahtumat lähetetään GA4:ään oikein:

• Jos käytät sivulla analytics.js-tagia, lisää Google-tagi sivun yläosaan, jotta se näkyy ennen analytics.js-tagia.
    Suosittelemme, että lisäät sivullesi vain yhden Google-tagiesiintymän oikeilla määrityksillä.
  • Jos olet ottamassa Universal Analytics ‐tagia käyttöön Google Tag Managerin avulla, voit lisätä GA4-tagit seuraamalla näitä ohjeita.

Muista ottaa "Ohita sivumääritysten päällekkäiset esiintymät" ‐asetus käyttöön alla olevien ohjeiden mukaan.

Sivumääritysten päällekkäisten esiintymien ohittaminen

Saman tagin määrittäminen monta kertaa samalla sivulla voi johtaa päällekkäiseen dataan tai ristiriitaisiin asetuksiin. Ota tämä asetus käyttöön Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudessa, jos haluat ohittaa päällekkäiset config-komennot sivulla.

1. Valitse Järjestelmänvalvoja-sivun Datan kerääminen ja muokkaaminen ‐kohdasta Datastriimit.
  2. Klikkaa määritettävää datastriimiä.
  3. Klikkaa Google-tagi-kohdasta (alhaalta) Määritä tagin asetukset.
  4. Siirry Google-tagi-näkymästä Järjestelmänvalvoja-välilehdelle ja valitse Muokkaa Google-tagia.
  5. Ota käyttöön Ohita sivumääritysten päällekkäiset esiintymät.
  6. Klikkaa Tallenna.