[GA4] Om tilknyttede websitetags

Denne artikel henvender sig til de websiteejere, som vil oprette og konfigurere en Google Analytics 4-ejendom, og som (i GA4-konfigurationsguiden) får mulighed for at genbruge deres allerede implementerede Universal Analytics-tagging.

Hvis der bruges gtag.js eller analytics.js på din Universal Analytics-ejendom (f.eks. hvis analytics.js er blevet implementeret via et system til administration af tags såsom Google Tag Manager), kan du i GA4-konfigurationsguiden (Konfigurationsassistent) få mulighed for at genbruge din allerede implementerede tagging (dvs. det tag, der bruges på din Universal Analytics-ejendom). Derved undgår du (takket være en funktion, der kaldes tilknyttede websitetags) at skulle indsætte tagget manuelt på dine websider.

Vær forsigtig, når du sletter din Universal Analytics-ejendom eller det tilknyttede websitetag
Du skal beholde konfigurationen af din Universal Analytics-ejendom og det tilknyttede websitetag for fortsat at kunne få overført websitedata til din GA4-ejendom.
Den resterende del af denne artikel henvender sig til brugere med avancerede implementeringsbehov.

Sådan fungerer det

Her får du et par oplysninger om, hvordan tilknyttede websitetags fungerer.

• Der foretages et ekstra kald af typen gtag(‘config’, ‘G-XXXXXXXXXX’) (uden parametre), hvilket medfører, at der downloades en Google Analytics 4-tagcontainer og automatisk sendes en hændelse af typen page_view til Google Analytics 4-ejendommen.
  • Når indsamling af hændelser til forbedret måling er aktiveret, indsamles disse hændelser automatisk på Google Analytics 4-ejendommen, men de indsamles ikke på Universal Analytics-ejendommen.
    Bemærk! Hvis du bruger analytics.js til indlæsning af det tilknyttede websitetag, er indsamling af hændelser til forbedret måling deaktiveret i Google Analytics 4. Du bør i så fald overveje at erstatte dit analytics.js-tag med gtag.js (Google-tagget).
  • Hændelser, der sendes til Universal Analytics-ejendommen via gtag(‘event’), sendes også til Google Analytics 4-ejendommen.
  • Brug af tilknyttede websitetags forudsætter, at hele websitet konsekvent er tagget med et gtag.js- eller analytics.js-kodestykke, som administreres via én Universal Analytics-ejendom (eller at et sådant kodestykke er implementeret via et system til administration af tags, f.eks. Google Tag Manager). Hvis der på din Universal Analytics-ejendom modtages data fra forskellige implementeringer (eksempelvis hvis nogle sider er tagget med analytics.js eller via Google Tag Manager og andre er tagget med gtag.js), anbefaler vi, at du først tagger dit website igen med gtag.js, dvs. Google-tagget (og kun dette tag), eller implementerer et GA4-tag, hvis du bruger Google Tag Manager.

Overvejelser

Med det tilknyttede Google Analytics 4-tag får du en metode til at sende data til en Google Analytics 4-ejendom uden at skulle ændre dine allerede implementerede tags. Du opnår de bedste resultater ved at sikre dig, at dit website konsekvent er tagget med et gtag.js- eller analytics.js-kodestykke (eller at et sådant kodestykke er implementeret via et system til administration af tags, f.eks. Google Tag Manager). Brug af forskellige typer Google Analytics-tags kan medføre inkonsistente datarapporter.

Hvis du bruger analytics.js på din side, har du ikke mulighed for at bruge alle de funktioner, der er adgang til i Google Analytics 4. Her er et par eksempler på, hvilke konsekvenser brug af analytics.js kan få for specifikke taggingrelaterede styringselementer i Google Analytics 4:

• Indsamling af hændelser til forbedret måling fungerer ikke
  • Der er meget begrænset mulighed for yderligere konfiguration af Google Analytics 4-tagget ved brug af gtag.js API, og det er ikke muligt at tilføje yderligere kommandoer ved hjælp af denne API

Vi opfordrer dig til at implementere Google-tagget på din side for at sikre dig, at du får den bedst mulige Google Analytics 4-oplevelse.

Tilføj/fjern et tilknyttet websitetag

Hvis du har konfigureret et websitetag med henblik på at sende data til en Universal Analytics-ejendom, kan du genbruge dette tag med henblik på at sende data til andre destinationer, f.eks. en GA4-ejendom. På din Universal Analytics-ejendom kan du gøre følgende:

Tilføj et tilknyttet websitetag

1. Log ind på din Google Analytics-konto via din Universal Analytics-ejendom.
  2. Klik på Administrator.
  3. Klik på Sporingsoplysninger og derefter Sporingskode i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Tilknyttede websitetags (du er muligvis nødt til at rulle nedad på siden ved hjælp af rullefunktionen).
  5. Angiv id'et for det tag, du vil tilføje, på siden Tilknyttede tags, og navngiv derefter om ønsket tagget.
  6. Klik på Tilknyt.

Aktivér et tilknyttet websitetag via analytics.js

Gå til siden Tilknyttede tags ved at følge vejledningen ovenfor, og tilføj Google-tag-id'et. Markér afkrydsningsfeltet ud for Aktivér tilknyttede tags via analytics.js for at genbruge analytics.js-tagget til at sende data til Google Analytics 4.

Fjern et tilknyttet websitetag

1. Log ind på din Google Analytics-konto via din Universal Analytics-ejendom.
  2. Klik på Administrator.
  3. Klik på Sporingsoplysninger og derefter Sporingskode i kolonnen Ejendom.
  4. Klik på Tilknyttede websitetags (du er muligvis nødt til at rulle nedad på siden ved hjælp af rullefunktionen).
  5. Gå til rækken for det tag, du vil fjerne, på siden Tilknyttede tags, og klik på Mere > Fjern tagget.

Tilføj et GA4-tag på en side med tilknyttede websitetags

Hvis du tilføjer et GA4-tag og vil beholde de allerede implementerede tilknyttede websitetags på siden, skal du overholde disse regler for at sikre dig, at hændelser sendes korrekt til GA4:

• Hvis du bruger analytics.js på siden, skal du tilføje Google-tagget øverst på siden, så det forekommer før analytics.js-tagget.
    Vi anbefaler, at du altid kun har én Google-tagforekomst på siden og sikrer dig, at der er foretaget korrekt konfiguration
  • Hvis du implementerer dit Universal Analytics-tag ved hjælp af Google Tag Manager, kan du tilføje dine GA4-tags ved at følge denne fremgangsmåde.

Sørg for at aktivere indstillingen "Ignorer identiske forekomster af konfigurationen på siden" som beskrevet nedenfor.

Ignorer identiske forekomster af konfigurationen på siden

Hvis et tag konfigureres flere gange på samme side, kan det medføre identiske data eller sammenblandede indstillinger. Aktivér denne indstilling på din Google Analytics 4-ejendom for at ignorere identiske forekomster af config-kommandoer på siden.

1. Klik på Datastrømme under Dataindsamling og ændring i Administrator.
  2. Klik på den datastrøm, der skal konfigureres.
  3. Klik på Konfigurer tagindstillinger i sektionen Google-tag (nederst).
  4. Gå til fanen Administrator på skærmen Google-tag, og vælg Administrer Google-tagget.
  5. Aktivér Ignorer identiske forekomster af konfigurationen på siden.
  6. Klik på Gem.