[GA4] Hele brukerens levetid

Analysér brukeratferd og brukerens verdi over hele levetiden som kunde.

Med utgangspunkt i teknikken for hele brukerens levetid kan du se atferden brukerne har utvist siden de ble registrert som kunde av appen din eller nettstedet ditt. Med denne teknikken kan du avdekke spesifikk informasjon, for eksempel

• kilden, mediet og kampanjen du skaffet deg de mest lønnsomme kundene via (inntekt over hele levetiden), sammenlignet med inntektene fra bare den valgte måneden

• de aktive kampanjene der du skaffer deg de kundene som er forventet å være mest lønnsomme, som har høyere sannsynlighet for kjøp og lavere sannsynlighet for frafall, som beregnet av de forutsigende modellene i Google Analytics

• unik statistikk om brukeratferd, for eksempel når de månedlig aktive brukerne dine sist kjøpte noe på nettstedet ditt, eller når de sist hadde interaksjoner med appen din

Opprett en utforskning av hele brukerens levetid

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på  Utforsk til venstre på siden.
  1. Klikk på Malgalleri øverst på skjermen, og velg såHele brukerens levetid-malen.

Data om hele brukerens levetid

Det foreligger data om hele levetiden til brukere som har vært aktive i appen din eller på nettstedet ditt i tiden etter 15. august 2020. I teknikken for hele brukernes levetid omfatter dataene om disse brukerne alle dataene fra den aktuelle brukeren for første gang åpnet appen din eller besøkte nettstedet ditt. Hvis denne brukeren for eksempel besøkte nettstedet i desember 2019 og sist var aktiv 14. august 2020, blir ikke vedkommende inkludert. Hvis den samme brukeren var aktiv 16. august 2020, inkluderes alle dataene om denne brukeren til og med i fjor.

Med denne teknikken blir det vist aggregerte data om de som bruker appen eller nettstedet, og mer spesifikt kan du se denne informasjonen om hver bruker:

• Første interaksjoner: Dette er data forbundet med den første gangen brukeren ble registrert i et område. Dette kan for eksempel være datoen for brukerens første kjøp eller besøk eller kampanjen du skaffet deg vedkommende via.
  • Siste interaksjoner: Dette er data forbundet med den siste gangen brukeren ble registrert i et område. Her snakker vi for eksempel om den nyligste aktiviteten eller den siste kjøpsdatoen.
  • Interaksjoner i løpet av hele levetiden: Disse dataene er samlet inn i løpet av hele brukerens levetid og kan omfatte inntekter eller antallet interaksjoner fra hele levetiden.
  • Forutsigende beregninger: Disse data er generert via maskinlæring for å forutsi brukeratferd:
    • sannsynlighet for kjøp
    • synlighet for kjøp i apper
    • Sannsynlighet for frafall
Merk: Grensen for sampling for teknikken for hele brukerens levetid er 1 million brukere for det kostnadsfrie Google Analytics-produktet og 10 millioner brukere for det betalte produktet. Hvis den valgte datoperioden omfatter flere brukere enn grensene for sampling, bruker Google Analytics et tilfeldig utvalg av disse brukerne (1 million eller 10 millioner basert på områdetypen), og deretter oppskaleres resultatene for å gi deg fullstendige resultater.

Datoperioder i utforskninger av hele brukerens levetid

Når du velger en datoperiode, får du se hvilke brukere som var aktive i løpet av den valgte perioden, i utforskningen. Du får også se informasjon om hele levetiden til disse brukerne, deriblant data fra før startdatoen i den aktuelle datoperioden.

Du kan ikke endre sluttdatoen i utforskninger av hele brukerens levetid. Den er alltid «i går».

Utforskninger av hele brukerens levetid og rapporteringsidentitet

Med User-ID-funksjonen får Google Analytics 4-områdene to måter å identifisere og rapportere om brukerne dine på flere plattformer og enheter på. Metoden for rapporteringsidentitet som benyttes i det aktuelle området, påvirker data om hele brukerens levetid slik:

Etter User-ID og deretter enhet

Med denne metoden brukes den mer nøyaktige User-ID-en (hvis den er samlet inn) til å identifisere brukere og forene alle relaterte hendelser i utforskninger og rapportering. Hvis User-ID ikke samles inn, bruker Analytics en enhets-ID for å identifisere brukere i stedet, enten Client-ID-en for nettsteder eller appforekomst-ID-en for apper.

Hvis en gitt bruker både har registrert aktivitet som på- og avlogget i den valgte datoperioden, er det bare data fra da brukeren var pålogget i løpet av levetiden, som benyttes i utforskningen. Du får dermed en mer presis fremstilling av brukerdataene dine. Brukeren telles nemlig ikke flere ganger, og beregninger som gjennomsnittlig levetidsverdi blir nøyaktigere når de er basert på User-ID. Aktivitet som skjer når brukeren ikke er pålogget, blir ikke tatt med i utforskningen.

Merk: Hvis innsamling av data fra brukere (beta) er slått på i området ditt og denne funksjonen også samler inn User-ID-er, bør du merke deg at det potensielt kan finnes dataavvik i utforskninger av hele brukerens levetid. Mer spesifikt kan brukere telles dobbelt eller beregningene for hele brukerens levetid ha lave verdier. Dette problemet oppstår hvis datoperioden i utforskningen omfatter datoen da innsamling av data fra brukere ble slått på. Du kan sjekke denne aktiveringsdatoen i endringsloggen for området. Per nå støtter vi heller ikke utforskninger av hele brukerens levetid basert på User-ID-er i slike områder.

Bare etter enhet

Med denne metoden brukes bare enhets-ID-en (enten client_id-verdien for Analytics-informasjonskapselen for nettsteder eller appforekomst-ID-en for mobilapper) til å identifisere brukerne. Eventuelle User-ID-er som ble samlet inn, blir ignorert. Data om hele brukerens levetid blir samlet inn på enhetsnivå hvis denne metoden benyttes.