Dimensions and metrics

[GA4] Standardkanalgrupp

Läs om hur Analytics klassificerar din trafik.

I den här artikeln beskriver vi standardkanalgrupperna i GA4-egendomar. Standardkanalgrupperingen för Universal Analytics-egendomar (UA-egendomar) beskrivs i den här artikeln.

Standardkanalgrupper kan inte redigeras i GA4. Du kan skapa anpassade kanalgrupper och skapa egna regelbaserade kategorier av webbtrafikkällor.

Vi har nyligen förbättrat standardkanalgrupperingen för Google Analytics 4-egendomar. Läs mer

Kanaler är regelbaserade definitioner av trafikkällorna på din webbplats som ger dig möjlighet att bevaka resultatet för alla trafikkanaler som skickar trafik till din webbplats. Du hittar beskrivningar och definitioner av kanalerna i tabellerna nedan.

Du kan se standardkanalerna som värden för följande dimensioner:

Dimension Definition Attributionsmodell Omfattning
Standardkanalgrupp Kanalerna genom vilka användare kom till din webbplats/app

Attributionsmodell som har valts för egendomen.

Standardinställningen är datadriven attributionsmodell.

Händelse
Sessionens standardkanalgrupp Kanalerna genom vilka användare kom till din webbplats/app när de inledde nya sessioner Senaste klick för betalda och organiska kanaler Session
Standardkanalgrupp för användarens första interaktion Kanalerna genom vilka användare först kom till din webbplats/app Senaste klick för betalda och organiska kanaler Användare

Du kan se dimensionerna ovan i Förvärv-rapporterna i avsnittet Annonsering samt om du tar med dem i anpassade rapporter.

Standardkanalbeskrivningar

Kanal Beskrivning
Affiliates Affiliates är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar på affiliatewebbplatser.
Ljud Ljud är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via annonser på ljudplattformar (till exempel poddplattformar).
I flera nätverk I flera nätverk är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via annonser som visas i en mängd olika nätverk (till exempel Sök och Display).
Direkt Direkt är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via en sparad länk eller genom att ange din webbadress.
Display Display är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via displayannonser, inklusive annonser i Googles Display-nätverk.
E-post E-post är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar i e-postmeddelanden.
Pushmeddelanden för mobila enheter Pushmeddelanden för mobila enheter är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats eller app via länkar i meddelanden på mobila enheter när de inte aktivt använder appen.
Organisk sökning Organisk sökning är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar som inte är annonser i organiska sökresultat.
Organisk shopping Organisk shopping är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar som inte är annonser på shoppingwebbplatser som Amazon eller ebay.
Organisk placering i sociala nätverk Organiskt socialt är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar som inte är annonser på sociala webbplatser som Facebook eller Twitter.
Organisk video Organisk video är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar som inte är annonser på videowebbplatser som YouTube, TikTok eller Vimeo.
Betald – övrigt Betald – övrigt är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via annonser, men inte via en annons som identifieras som Sök, Socialt, Shopping eller Video.
Betald sökning Betald sökning är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via annonser på sökmotorwebbplatser som Bing, Baidu eller Google.
Betald shopping Betald shopping är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via betalannonser på shoppingwebbplatser som Amazon eller ebay eller på enskilda återförsäljares webbplatser.
Betald placering i sociala nätverk Betald placering i sociala nätverk är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats eller app via annonser på sociala webbplatser som Facebook och Twitter.
Betalvideo Betalvideo är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via annonser på videowebbplatser som TikTok, Vimeo och YouTube.
Hänvisning Hänvisning är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats via länkar som inte är annonser på andra webbplatser/appar (till exempel bloggar eller nyhetswebbplatser).
Sms Sms är den kanal genom vilken användare kommer till din webbplats/app via länkar i sms.

Standardkanaldefinitioner

Dessa definitioner speglar Analytics aktuella definition av vad varje kanal utgör. Definitionerna nedan anges som referens och kan komma att ändras i takt med att marknaden förändras.

Kanaldefinitionerna är inte skiftlägeskänsliga och kan inte redigeras.

Kanal Analytics-definition

Kanaler för Google Ads-trafik

Betald shopping

Källplattformen är Google Ads

OCH

Google Ads-kampanjtypen är Shopping

Betald sökning

Källplattformen är Google Ads

OCH

Google Ads-annonsnätverkstypen är något av följande: Google Sök, Google Partners

Betalvideo

Källplattformen är Google Ads

OCH

Google Ads-annonsnätverkstypen är något av följande: YouTube Sök, YouTube-videor

Display

Källplattformen är Google Ads

OCH

Google Ads-annonsnätverkstypen är något av följande: Googles Display-nätverk

I flera nätverk

Källplattformen är Google Ads

OCH

Google Ads-annonsnätverkstypen är något av följande: I flera nätverk

I flera nätverk omfattar Demand Gen, Performance Max och Smart Shopping.

Betald placering i sociala nätverk

Källplattformen är Google Ads

OCH

Google Ads-annonsnätverkstypen är Socialt

Kanaler för Display & Video 360-trafik

Display

Källplattformen är DV360

OCH

DV360-annonsformatet är något av följande: Standard, Expanderbar, Integrerad webbplatskvadrat, Bakgrund, Mellansidesannons för appinstallation enligt mall, Utfasad, Integrerad appinstallation, Integrerad appinstallationskvadrat, Integrerad webbplats, Appinstallation enligt mall, Lightbox

Betalvideo

Källplattformen är DV360

OCH

DV360-annonsformatet är något av följande: Integrerad video, Video, Video för appinstallation enligt mall, Blädderbok

Ljud

Källplattformen är DV360

OCH

DV360-annonsformat är Ljud

Betald – övrigt

Källplattformen är DV360

OCH

DV360-annonsformatet är ett av På utgivarens server, Spårning eller Okänt

Kanaler för Campaign Manager 360-trafik via Floodlight-integrering

Display

Källplattformen är CM360

OCH

CM360-annonsformatet är något av följande: Visning med omdirigering, Anpassad visning, Anpassad mellansidesannons för visning, Multimedia – visningsbanner, Display, Intern omdirigering, Intern omdirigering för mellansidesannons, Flash-annons på sidan, HTML5-banner, Multimedia – visningsbanner med flytande annons, Expanderande multimedieannons för direktpost, Multimedia – visning – expanderbar, Rich Media-mobilannons i app, Multimedievisning – mellansidesannons, Multimedievisning – multiflytande mellansidesannons, Multimedieannons med peel-down, Visningsbildgalleri, Bild

Betalvideo

Källplattformen är CM360

OCH

CM360-annonsformatet är något av följande: In stream-video, Streaming Real, Streaming Windows, Streaming Flash, In stream-spårning, Streaming Silverlight, Videoomdirigering, Linjär VPAID-video, Icke-linjär VPAID-video)

Ljud

Källplattformen är CM360

OCH

CM360-annonsformatet är något av följande: In stream-ljud, Omdirigerad ljudannons

Betald – övrigt

Källplattformen är CM360

OCH

CM360-annonsformatet är något av följande: Spårning, Spårningsbild, HTML för spårning

Kanaler för Search Ads 360-trafik

(Följande är kanaler för trafik som inte är från Google Ads. Kanalerna för Google Ads-trafik är samma som de som anges i början av denna tabell under Kanaler för Google Ads-trafik.)

Betald sökning

Källplattformen är SA360

OCH

SA360-sökmotorkontotypen är något av följande: bing, yahoo gemini, yahoo.jp, baidu, admarketplace, naver, 360.cn, yandex

Betald placering i sociala nätverk

Källplattformen är SA360

OCH

SA360-sökmotorkontotypen är något av följande: facebook, twitter

Kanaler för Merchant Center-trafik

Organisk shopping Källplattformen är Shopping-gratisannonser

Kanaler för manuell trafik

(Se lista över källor och kategorier i Analytics)

Direkt

Källa matchar exakt "(direkt)"

OCH

Medium är något av följande: (not set), (none)

I flera nätverk

Kampanjnamnet innehåller I flera nätverk

I flera nätverk omfattar Demand Gen, Performance Max och Smart Shopping.

Betald shopping

(Källa matchar en lista över shoppingwebbplatser

ELLER

Kampanjnamn matchar reguljärt uttryck ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$)

OCH

Medium matchar reguljärt uttryck ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betald sökning

Källa matchar en lista över sökwebbplatser

OCH

Medium matchar reguljärt uttryck ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betald placering i sociala nätverk

Källa matchar en lista över reguljära uttryck för sociala webbplatser

OCH

Medium matchar reguljärt uttryck ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betalvideo

Källa matchar en lista över videowebbplatser

OCH

Medium matchar reguljärt uttryck ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Display

Medium är något av följande: display, banner, expandable, interstitial, cpm)

Betald – övrigt Medium matchar reguljärt uttryck ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$
Organisk shopping

Källa matchar en lista över shoppingwebbplatser

ELLER

Kampanjnamn matchar reguljärt uttryck ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$)

Organisk placering i sociala nätverk

Källa matchar en lista över reguljära uttryck för sociala webbplatser

ELLER

Medium är något av följande: social, social-network, social-media, sm, social network, social media

Organisk video

Källa matchar en lista över videowebbplatser

ELLER

Medium matchar det reguljära uttrycket ^(.*video.*)$

Organisk sökning

Källa matchar en lista över sökwebbplatser

ELLER

Medium matchar exakt organic

Hänvisning

Medium är något av följande: referral, app, link

E-post

Källa = email|e-mail|e_mail|e mail

ELLER

Medium = email|e-mail|e_mail|e mail

Affiliates

Medium = affiliate

Ljud

Medium matchar exakt audio

Sms

Källa matchar exakt sms

ELLER

Medium matchar exakt sms

Pushmeddelanden för mobila enheter

Medium slutar med ”push”

ELLER

Medium innehåller ”mobile” eller ”notification”

ELLER

Källa matchar exakt firebase

Inte tilldelat är det värde som Analytics använder när det inte finns några andra kanalregler som matchar händelsedata.

(other) är det värde som Analytics använder för en rad som visar sammanställd data till följd av kardinalitetsgränser. Läs mer

Det kan visas inkonsekvent data från Analytics-integreringar för standardkanalgrupper om dina rapporter eller utforskningar inkluderar datum före 15 juni 2022. En kanal som exempelvis ska identifieras som Organisk shopping kan felaktigt identifieras som Organisk sökning. Data från den 15 juni 2022 och senare omfattas inte av denna typ av inkonsekvens. Du kan korrekt identifiera data från varje integrering med hjälp av dimensionen Källplattform.

Redigera standardkanalgruppen

Det går inte att redigera standardkanalgruppen i GA4 eftersom Google har en universell standard för alla användare som kan hållas aktuella, korrekta och fungera som referens så länge egendomarna existerar.

Du kan redigera den primära kanalgruppen när som helst. Den fungerar som egendomens redigerbara standardkanalgrupp.

Läs mer om att aktivera den primära kanalgruppen.

Lista över källor och kategorier i Analytics

Om du vill att vi ska lägga till din sociala webbplats eller sök-, video- eller shoppingwebbplats på listan eller om du vill göra en ändring i dina befintliga uppgifter kan du kontakta oss på googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics granskar dessa förfrågningar en gång per år eller oftare. Inkluderingen baseras på Googles bedömning av flera faktorer, bland annat ifall en betydande mängd trafik kommer från en viss sökmotor, social webbplats eller shoppingwebbplats.