Dimensions and metrics

[GA4] Standard kanalgrupper

Finn ut hvordan trafikk klassifiseres i Analytics.

Denne artikkelen omhandler standard kanalgrupper i GA4-områder. Standard kanalgruppering i Universal Analytics-områder (UA-områder) er omtalt i denne artikkelen.

Standard kanalgrupper kan ikke endres i GA4. Du kan opprette egendefinerte kanalgrupper, slik at du kan opprette dine egne regelbaserte kategorier for kilder til nettrafikk.

Vi har nylig forbedret standard kanalgruppering for Google Analytics 4-områder. Finn ut mer.

Kanaler er regelbaserte definisjoner av kildene til trafikk på nettsteder. Du kan bruke dem til å overvåke resultatene du oppnår via alle kanalene som sender trafikk til nettstedet ditt. Du finner beskrivelser og definisjoner av kanalene i tabellene nedenfor.

Du kan se standardkanalene som verdier for disse dimensjonene:

Dimensjon Definisjon Attribusjonsmodell Omfang
Standard kanalgruppe Kanalene brukerne kom til appen din eller nettstedet ditt via

Attribusjonsmodell angis for området

Den databaserte attribusjonsmodellen brukes som standard.

Hendelse
Standard kanalgruppe for økten Kanalene brukerne kom til appen din eller nettstedet ditt via da de startet nye økter Siste klikk i betalte og organiske kanaler Økt
Standard kanalgruppe for første bruker Kanalene brukerne kom til appen din eller nettstedet ditt via først Siste klikk i betalte og organiske kanaler Bruker

Du kan se dimensjonene ovenfor i rapportene om brukeranskaffelse, i Annonsering-delen og hvis du tar dem med i egendefinerte rapporter.

Beskrivelser av standardkanaler

Kanal Beskrivelse
Samarbeidspartnere Samarbeidspartnere er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker på tilknyttede nettsteder.
Lyd Lyd er kanalen som tar brukere til appen din eller nettstedet ditt, via annonser på lydplattformer (f.eks. podcastplattformer).
I flere nettverk I flere nettverk er kanalen som tar brukere til appen eller nettstedet, via annonser som vises i en rekke nettverk (f.eks. Søke- og Displaynettverket).
Direkte Direkte er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via en lagret link eller ved å skrive inn nettadressen din.
Bannerannonsering Bannerannonsering er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via bannerannonser, innbefattet annonser i Google Displaynettverk.
E-post E-post er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker i e-post.
Pushvarslinger for mobil Pushvarslinger for mobil er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker i meldinger på mobilenheter når de ikke bruker appen aktivt.
Organisk søk Organisk søk er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker som ikke er annonser, i organiske søkeresultater.
Organiske Shopping-annonser Organiske Shopping-annonser er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker som ikke er annonser, på shoppingnettsteder som Amazon eller eBay.
Organiske sosiale annonser Organiske sosiale annonser er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker som ikke er annonser, på sosiale nettsteder som Facebook eller Twitter.
Organiske videoannonser Organiske videoannonser er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker som ikke er annonser, på videonettsteder som YouTube, TikTok eller Vimeo.
Betalt (annet) Betalt (annet) er kanalen som tar brukere til appen eller nettstedet, via annonser, men ikke via annonser som klassifiseres som sosiale annonser eller søke-, video eller Shopping-annonser.
Betalt søk Betalt søk er kanalen som tar brukere til appen eller nettstedet, via annonser på søkemotornettsteder som Bing, Baidu eller Google.
Betalte Shopping-annonser Betalte Shopping-annonser er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via betalte annonser på shoppingnettsteder som Amazon, eBay eller nettsteder for forhandlere.
Betalte sosiale annonser Betalte sosiale annonser er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via annonser på sosiale nettsteder som Facebook og Twitter.
Betalte videoannonser Betalte videoannonser er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via videonettsteder som TikTok, Vimeo og YouTube.
Henvisning Henvisning er kanalen brukere kommer til nettstedet ditt via via linker på nettsteder eller i apper som ikke er annonser (f.eks. blogger eller nyhetsnettsteder).
SMS SMS er kanalen brukere kommer til appen din eller nettstedet ditt via via linker fra tekstmeldinger.

Standard kanaldefinisjoner

Disse definisjonene gjenspeiler den nåværende definisjonen i Analytics av hva som utgjør hver kanal. Definisjonene nedenfor er oppført som referanse og kan bli endret i tråd med endringer i markedet.

Det skilles ikke mellom små og store bokstaver i kanaldefinisjoner, og de kan ikke endres.

Kanal Analytics-definisjon

Kanaler for Google Ads-trafikk

Betalte Shopping-annonser

Kildeplattformen er «Google Ads»

OG

Google Ads-kampanjetypen er «Shopping»

Betalte søkeannonser

Kildeplattformen er «Google Ads»

OG

Type Google Ads-annonsenettverk er enten «Google Search» (Google Søk) eller «Google Partners» (Google-partnere)

Betalte videoannonser

Kildeplattformen er «Google Ads»

OG

Type Google Ads-annonsenettverk er enten «YouTube Search» (YouTube-søk) eller «YouTube Videos» (YouTube-videoer)

Bannerannonsering

Kildeplattformen er «Google Ads»

OG

Typen Google Ads-annonsenettverk er «Google Display Network» (Google Displaynettverk)

I flere nettverk

Kildeplattformen er «Google Ads»

OG

Typen Google Ads-annonsenettverk er «I flere nettverk»

«I flere nettverk» inkluderer Demand Gen, Performance Max og Smart Shopping.

Betalte sosiale annonser

Kildeplattformen er «Google Ads»

OG

Typen Google Ads-annonsenettverk er «Social» (sosialt)

Kanaler for Display & Video 360-trafikk

Bannerannonsering

Kildeplattformen er «DV360»

OG

DV360-reklameformatet er enten «Standard» (standard), «Expandable» (utvidbar), «Native site square» (integrert kvadrat på nettstedet), «Backdrop» (bakgrunn), «Templated app install» (malbasert interstitial-annonse for appinstallasjon), «Deprecated» (avviklet), «Native app install» (integrert appinstallasjonsannonse), «Native app install square» (integrert appinstallasjonsannonse (kvadrat)), «Native site» (integrert annonse på et nettsted), «Templated app install» (malbasert appinstallasjon) eller «Lightbox» (lysboks)

Betalte videoannonser

Kildeplattformen er «DV360»

OG

DV360-reklameformatet er enten «Native video» (integrert videoannonse), «Video», «Templated app install video» (malbasert videoannonse for appinstallasjon) eller «Flipbook» (flippbok)

Lyd

Kildeplattformen er «DV360»

OG

DV360-reklameformatet er «Audio» (lyd)

Betalt (annet)

Kildeplattformen er «DV360»

OG

DV360-reklameformatet er enten «Publisher hosted» (publisistvertsbasert), «Tracking» (sporing) eller «Unknown» (ukjent)

Kanaler for Campaign Manager 360-trafikk via Floodlight-integrering

Bannerannonsering

Kildeplattformen er «CM360»

OG

CM360-reklameformatet er enten «Display redirect» (viderekobling til bannerannonse), «Custom display» (egendefinert bannerannonse), «Custom display interstitial» (egendefinert interstitial-bannerannonse), «Rich Media display banner» (rich media-bannerannonse), «Display» (bannerannonse), «Internal Redirect» (intern viderekobling), «Interstitial internal redirect» (viderekobling til intern interstitial-annonse), «Flash in-page» (Flash-annonse på siden), «HTML5 Banner» (HTML5-bannerannonse), «Rich Media display banner with floating» (svevende rich media-bannerannonse), «Rich Media IM expand» (utvidbar chatreklame i rich media), «Rich Media display expanding» (rich media-bannerutvidelse), «Rich Media mobile in-app» (rich media-annonse i mobilapp), «Rich Media display interstitial» (interstitial-annonse i banner i rich media-format), «Rich Media display multi-floating interstitial» (interstitial-annonse i banner i rich media-format med flere svevende elementer), «Rich Media peel-down» (rich media-annonse som kan åpnes), «Display image gallery» (bannerannonse med bildegalleri) eller «Image» (bilde)

Betalte videoannonser

Kildeplattformen er «CM360»

OG

CM360-reklameformatet er enten «In-Stream Video» (in-stream-video), «Streaming Real» (sanntidsstrømming), «Streaming Windows» (strømming i Windows), «Streaming Flash» (Flash-strømming), «In-Stream Tracking» (in-stream-sporing), «Streaming Silverlight» (Silverlight-strømming), «Video Redirect» (viderekobling til video), «VPAID linear video» (lineær VPAID-video) eller «VPAID non-linear video» (ikke-lineær VPAID-video)

Lyd

Kildeplattformen er «CM360»

OG

CM360-reklameformatet er enten «In-Stream Audio» (in-stream-lyd) eller «Audio Redirect» (viderekobling til lyd)

Betalt (annet)

Kildeplattformen er «CM360»

OG

CM360-reklameformatet er enten «Tracking» (sporing), «Tracking Image» (sporingsbilde) eller «Tracking HTML» (sporings-HTML)

Kanaler for Search Ads 360-trafikk

(Kanalene nedenfor har trafikk som ikke kommer fra Google Ads. Kanalene med Google Ads-trafikk er de samme som de som er oppført i begynnelsen av denne tabellen, under «Kanaler for Google Ads-trafikk».)

Betalte søkeannonser

Kildeplattformen er «SA360»

OG

Typen SA360-motorkonto er enten «bing», «yahoo gemini», «yahoo.jp», «baidu», «admarketplace», «naver», «360.cn» eller «yandex»

Betalte sosiale annonser

Kildeplattformen er «SA360»

OG

Typen SA360-motorkonto er enten «twitter» eller «facebook»

Kanaler for Merchant Center-trafikk

Organiske Shopping-annonser Kildeplattformen er «Shopping-annonser, kostnadsfrie oppføringer»

Kanaler for manuell trafikk

(Se Analytics-listen over kilder og kategorier.)

Direkte

Kilden samsvarer eksakt med «(direkte)»

OG

Mediet er enten «(not set)» (ikke angitt) eller «(none)» (ingen)

I flere nettverk

Kampanjenavnet inneholder «i flere nettverk»

«I flere nettverk» inkluderer Demand Gen, Performance Max og Smart Shopping.

Betalte Shopping-annonser

Kilden samsvarer med en liste over shoppingnettsteder

ELLER

Kampanjenavnet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$)

OG

Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betalte søkeannonser

Kilden samsvarer med en liste over søkenettsteder

OG

Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betalte sosiale annonser

Kilden samsvarer med en liste over sosiale nettsteder basert på et regulært uttrykk

OG

Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betalte videoannonser

Kilden samsvarer med en liste over videonettsteder

OG

Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Bannerannonsering

Mediet er enten «display» (bannerannonsering), «banner», «expandable» (utvidbar), «interstitial» eller «cpm»

Betalt (annet) Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$
Organiske Shopping-annonser

Kilden samsvarer med en liste over shoppingnettsteder

ELLER

Kampanjenavnet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$

Organiske sosiale annonser

Kilden samsvarer med en liste over sosiale nettsteder basert på et regulært uttrykk

ELLER

Mediet er enten «social», «social-network», «social-media», «sm», «social network» eller «social media»

Organiske videoannonser

Kilden samsvarer med en liste over videonettsteder

ELLER

Mediet samsvarer med det regulære uttrykket ^(.*video.*)$

Organisk søk

Kilden samsvarer med en liste over søkenettsteder

ELLER

Mediet samsvarer eksakt med organisk søk

Henvisning

Mediet er enten «app», «link» eller «henvisning»

E-post

Kilde = email|e-mail|e_mail|e mail

ELLER

Medium = email|e-mail|e_mail|e mail

Samarbeidspartnere

Medium = affiliate

Lyd

Mediet samsvarer eksakt med lyd

SMS

Kilden samsvarer eksakt med SMS

ELLER

Mediet samsvarer eksakt med SMS

Pushvarslinger for mobil

Mediet slutter med «push»

ELLER

Mediet inneholder «mobil» eller «varsel»

ELLER

Kilden samsvarer eksakt med «firebase»

I Analytics brukes verdien Unassigned (ikke tilordnet) når det ikke finnes noen andre kanalregler som samsvarer med hendelsesdataene.

Analytics bruker verdien (other) (annet) for samlerader på grunn av kardinalitetsgrenser. Finn ut mer.

Du kan se inkonsekvente data fra Analytics-integreringer for standard kanalgrupper hvis rapportene eller utforskningene dine inneholder datoer før 15. juni 2022. For eksempel kan en kanal som bør kategoriseres som «Organisk Shopping», feilaktig kategoriseres som «Organisk søk». Slike avvik forekommer ikke i data fra 15. juni 2022 og fremover. Du kan identifisere data fra hver enkelt integrasjon ved hjelp av Kildeplattform-dimensjonen.

Slik endrer du standardkanalgruppen

Det er ikke mulig å endre standardkanalgruppen i GA4, siden Google har en universell standardinnstilling for alle brukere som kan holdes presis og oppdatert, og som fungerer som en referanse for hele levetiden til alle områder.

Du kan når som helst endre den primære kanalgruppen, som fungerer som den redigerbare standardkanalgruppen for området ditt.

Finn ut hvordan du aktiverer den primære kanalgruppen.

Analytics-liste over kilder og kategorier

Hvis du vil at vi skal legge til det sosiale nettstedet eller søke-, video- eller shoppingnettstedet ditt i listen, eller hvis du vil endre den nåværende oppføringen, kan du kontakte oss på googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics gjennomgår slike forespørsler minst én gang per år, men ofte hyppigere. Om nettstedet blir tatt med eller ikke, avhenger av hvordan Google vurderer en rekke faktorer, for eksempel hvorvidt et betydelig trafikkvolum kommer fra en gitt søkemotor, et gitt sosialt nettsted eller et gitt shoppingnettsted.