Dimensions and metrics

[GA4] Standaard kanaalgroep

Krijg meer informatie over hoe Analytics uw verkeer classificeert.

Dit artikel gaat over standaard kanaalgroepen in GA4-property's. Informatie over de standaard kanaalgroepering voor Universal Analytics-property's (UA) vindt u in dit artikel.

Standaard kanaalgroepen kunnen niet worden bewerkt in GA4. U kunt aangepaste kanaalgroepen maken, zodat u uw eigen op regels gebaseerde categorieën webverkeersbronnen kunt maken.

We hebben de standaard kanaalgroepering voor Google Analytics 4-property's onlangs verbeterd. Meer informatie

Kanalen zijn op regels gebaseerde definities van de verkeersbronnen van uw website. Hiermee kunt u de prestaties bijhouden van alle kanalen die verkeer naar uw website sturen. U vindt beschrijvingen en definities van de kanalen in de tabellen hieronder.

Voor deze dimensies kunt u de standaardkanalen als waarden weergeven:

Dimensie Definitie Attributiemodel Bereik
Standaard kanaalgroep De kanalen waarmee gebruikers op uw site/in uw app zijn terechtgekomen

Attributiemodel dat is ingesteld voor de property

Standaard is data-driven attributiemodel

Gebeurtenis
Standaard kanaalgroep voor sessie De kanalen waarmee gebruikers op uw site/in uw app zijn terechtgekomen nadat ze een nieuwe sessie hebben gestart Laatste klik op betaald en organisch kanaal Sessie
Standaard kanaalgroep voor nieuwe gebruiker De kanalen waarmee gebruikers voor het eerst op uw site/in uw app zijn terechtgekomen Laatste klik op betaald en organisch kanaal Gebruiker

De hierboven vermelde dimensies staan in de rapporten Acquisitie, het gedeelte Advertenties en, als u ze hierin opneemt, aangepaste rapporten.

Beschrijving van standaardkanalen

Kanaal Beschrijving
Partners Partners is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via links op partnersites.
Audio Audio is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via advertenties op audioplatforms (zoals podcastplatforms).
Meerdere netwerken Meerdere netwerken is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via advertenties in diverse netwerken (bijvoorbeeld Zoeken en Display).
Direct Direct is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via een opgeslagen link of door uw URL in te voeren.
Display Display is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via display-advertenties, waaronder advertenties in het Google Display Netwerk.
E-mail E-mail is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via links in e-mails.
Mobiele pushmeldingen Mobiele pushmeldingen is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via links in berichten op mobiele apparaten als ze de app niet actief gebruiken.
Organische zoekresultaten Organische zoekresultaten is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via links die geen advertenties zijn in organische zoekresultaten.
Organische Shopping Organische Shopping is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via niet-advertentielinks op winkelsites als Amazon of eBay.
Organisch verkeer social media Organische social is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via links die niet afkomstig zijn van advertenties op sociale sites zoals Facebook of Twitter.
Organische video Organische video is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via niet-advertentielinks op videosites zoals YouTube, TikTok of Vimeo.
Betaald overig Betaald overig is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via advertenties, maar niet via een advertentie die wordt aangeduid als Zoeken, Sociaal, Shopping of Video.
Betaalde zoekresultaten Betaalde zoekresultaten is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via advertenties op zoekmachinesites als Bing, Baidu en Google.
Betaalde Shopping Betaalde Shopping is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via betaalde advertenties op winkelsites als Amazon of eBay, of op afzonderlijke sites van verkopers.
Betaalde social Betaalde social is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via advertenties op sociale sites zoals Facebook en Twitter.
Betaalde video Betaalde video is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via advertenties op videosites zoals TikTok, Vimeo en YouTube.
Verwijzing Verwijzing is het kanaal waarmee gebruikers op uw site terechtkomen via niet-advertentielinks op andere sites/in andere apps (zoals blogs en nieuwssites).
Sms Sms is het kanaal waarmee gebruikers op uw site/in uw app terechtkomen via links in sms-berichten.

Standaard kanaaldefinities

Deze definities geven aan waaruit volgens Analytics elk kanaal bestaat. De volgende definities zijn ter referentie en kunnen veranderen naarmate de markt verandert.

Kanaaldefinities zijn niet hoofdlettergevoelig en kunnen niet worden bewerkt.

Kanaal Definitie van Analytics

Kanalen voor Google Ads-verkeer

Betaalde Shopping

Bronplatform is Google Ads

EN

Google Ads-campagnetype is Shopping

Betaalde zoekresultaten

Bronplatform is Google Ads

EN

Netwerktype van Google Ads-advertentie is een van (Google Zoeken, Google Partners)

Betaalde video

Bronplatform is Google Ads

EN

Netwerktype van Google Ads-advertentie is een van (Zoeken op YouTube, YouTube-video's)

Display

Bronplatform is Google Ads

EN

Netwerktype van Google Ads-advertentie is een van (Google Display Netwerk)

Meerdere netwerken

Bronplatform is Google Ads

EN

Netwerktype van Google Ads-advertentie is een van (Meerdere netwerken)

Meerdere netwerken omvat Genereren van vraag, Performance Max en Slimme Shopping.

Betaalde social

Bronplatform is Google Ads

EN

Netwerktype van Google Ads-advertentie is een van (Sociaal)

Kanalen voor Display & Video 360-verkeer

Display

Bronplatform is DV360

EN

Indeling van DV360-advertentiemateriaal is een van (Standaard, Uitvouwbaar, Native site vierkant, Backdrop, Template voor app-installatie interstitial, Beëindigd, Native app-installatie, Native app-installatie vierkant, Native site, Template voor app-installatie, Lightbox)

Betaalde video

Bronplatform is DV360

EN

Indeling van DV360-advertentiemateriaal is een van (Native video, Video, Template voor app-installatievideo, Flipboekje)

Audio

Bronplatform is DV360

EN

Indeling van DV360-advertentiemateriaal is een van Audio

Betaald overig

Bronplatform is DV360

EN

Indeling van DV360-advertentiemateriaal is een van (Gehost door uitgever, Tracking, Onbekend)

Kanalen voor Campaign Manager 360-verkeer via Floodlight-integratie

Display

Bronplatform is CM360

EN

Indeling van CM360-advertentiemateriaal is een van (Display-omleiding, Aangepaste display-advertentie, Aangepaste display-interstitial, Richmedia-displaybanner, Display, Interne omleiding, Interne omleiding interstitial, Flash in-page, HTML5-banner, Richmedia-displaybanner met zwevende indeling, Rich media - IM uitvouwbaar, Richmedia-display-advertentie met uitvouwbare indeling, Rich media - in-app voor mobiel, Richmedia-display-interstitial, Richmedia-display-interstitial voor meerdere advertenties met zwevende indeling, 'Rich media - peel-down, Display-afbeeldingsgalerij, Afbeelding)

Betaalde video

Bronplatform is CM360

EN

Indeling van CM360-advertentiemateriaal is een van ('In-Stream Video', 'Streaming Real', 'Streaming Windows', 'Streaming Flash', 'In-Stream Tracking', 'Streaming Silverlight', 'Video-omleiding', 'Lineaire VPAID-video') ', 'Niet-lineaire VPAID-video')

Audio

Bronplatform is CM360

EN

Indeling van CM360-advertentiemateriaal is een van ('In-Stream audio', 'Audio-omleiding')

Betaald overig

Bronplatform is CM360

EN

Indeling van CM360-advertentiemateriaal is een van ('Tracking', 'Trackingafbeelding', 'Tracking-HTML')

Kanalen voor Search Ads 360-verkeer

(Hieronder staan kanalen voor niet-Google Ads-verkeer. De kanalen voor Google Ads-verkeer zijn dezelfde als de kanalen die aan het begin van deze tabel zijn vermeld onder Kanalen voor Google Ads-verkeer.)

Betaalde zoekresultaten

Bronplatform is SA360

EN

SA360-engine-accounttype is een van ('bing', 'yahoo gemini', 'yahoo.jp', 'baidu', 'admarketplace', 'naver', '360.cn', 'yandex')

Betaalde social

Bronplatform is SA360

EN

SA360-engine-accounttype is een van (facebook, twitter)

Kanalen voor Merchant Center-verkeer

Organische Shopping Bronplatform is Gratis vermeldingen op Google Shopping

Kanalen voor handmatig verkeer

(Lijst van bronnen en categorieën voor Analytics bekijken)

Direct

Bron komt exact overeen met (direct)

EN

Medium is een van ('(not set)' of '(geen)')

Meerdere netwerken

Campagnenaam bevat 'meerdere netwerken'.

Meerdere netwerken omvat Genereren van vraag, Performance Max en Slimme Shopping.

Betaalde Shopping

(Bron komt overeen met een lijst van winkelsites

OF

Campagnenaam komt overeen met regex ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$)

EN

Medium komt overeen met regex ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betaalde zoekresultaten

Bron komt overeen met een lijst van zoeksites

EN

Medium komt overeen met regex ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betaalde social

Bron komt overeen met een regex-lijst van sociale sites

EN

Medium komt overeen met regex ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Betaalde video

Bron komt overeen met een lijst van videosites

EN

Medium komt overeen met regex ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Display

Medium is een van ('display', 'banner', 'uitvouwbaar', 'interstitial', 'cpm')

Betaald overig Medium komt overeen met regex ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$
Organische Shopping

Bron komt overeen met een lijst van winkelsites

OF

Campagnenaam komt overeen met regex ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$

Organisch verkeer social media

Bron komt overeen met een regex-lijst van sociale sites

OF

Medium is een van (sociaal, sociaal-netwerk, social-media, sm, sociaal netwerk, social media)

Organische video

Bron komt overeen met een lijst van videosites

OF

Medium komt overeen met regex ^(.*video.*)$

Organische zoekresultaten

Bron komt overeen met een lijst van zoeksites

OF

Medium komt exact overeen met Organisch zoeken

Verwijzing

Medium is een van ('verwijzing', 'app' of 'link')

E-mail

Bron = email|e-mail|e_mail|e mail

OF

Medium = email|e-mail|e_mail|e mail

Partners

Medium = partner

Audio

Medium komt exact overeen met Audio

Sms

Bron komt exact overeen met Sms

OF

Medium komt exact overeen met Sms

Mobiele pushmeldingen

Medium eindigt op 'push'

OF

Medium bevat 'mobiel' of 'melding'

OF

Bron komt exact overeen met firebase

Niet toegewezen is de waarde die Analytics gebruikt als er geen andere kanaalregels zijn die overeenkomen met de gebeurtenisgegevens.

(overig) is de waarde die Analytics gebruikt voor een rij met gegevens die zijn samengevoegd in verband met de limieten voor kardinaliteit. Meer informatie

Als uw rapporten of verkenningen datums van vóór 15 juni 2022 bevatten, zijn de gegevens van Analytics-integraties voor standaard kanaalgroepen mogelijk inconsistent. Een kanaal dat moet worden beschouwd als Organische Shopping, kan bijvoorbeeld verkeerd worden beschouwd als Organische zoekresultaten. Dit is niet het geval voor gegevens van na 15 juni 2022. Aan de hand van de dimensie bronplatform kunt u de gegevens van elke integratie nauwkeurig vaststellen.

De standaard kanaalgroep bewerken

U kunt de standaard kanaalgroep in GA4 niet bewerken omdat Google voor alle gebruikers een universele standaard hanteert. Deze kan actueel en nauwkeurig worden gehouden en dient als referentie voor de levensduur van elke property.

U kunt de primaire kanaalgroep op elk moment bewerken omdat deze de bewerkbare standaard kanaalgroep van uw property is.

Meer informatie over hoe u de primaire kanaalgroep aanzet

Lijst van bronnen en categorieën voor Analytics

Als u wilt dat we uw zoek-, sociale, video- of winkelsite aan de lijst toevoegen, of als u uw huidige vermelding wilt aanpassen, neemt u contact met ons op via googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics beoordeelt deze verzoeken minimaal eenmaal per jaar en meestal vaker. De beoordeling van Google is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder of een aanzienlijke hoeveelheid verkeer afkomstig is van een bepaalde zoekmachine, sociale site of winkelsite.