Dimensions and metrics

[GA4] Oletuskanavaryhmä

Tutustu siihen, miten Analytics luokittelee sivustosi liikenteen.

Tässä artikkelissa käsitellään GA4-mittauskokonaisuuksien oletuskanavaryhmiä. Universal Analytics (UA) ‑mittauskokonaisuuksien kanavien oletusryhmittelystä kerrotaan tässä artikkelissa.

Oletuskanavaryhmiä ei voi muokata GA4:ssä. Voit kuitenkin luoda omia kanavaryhmiä, jos haluat käyttää omia sääntöpohjaisia verkkosivustoliikenteen lähteiden kategorioita.

Teimme äskettäin parannuksia Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien oletusarvoiseen kanavaryhmittelyyn. Lue lisää

Kanavissa verkkosivustoliikenteen lähteet on jaoteltu sääntöjen perusteella. Näin pystyt seuraamaan, mistä kanavista verkkosivustollesi tulee liikennettä ja miten paljon. Kanavien kuvaukset ja määritelmät näkyvät alla olevissa taulukoissa.

Oletuskanavat näkyvät arvoina seuraaville ulottuvuuksille:

Ulottuvuus Määritelmä Attribuutiomalli Laajuus
Oletuskanavaryhmä Kanavat, joiden kautta käyttäjät saapuivat sivustollesi/sovellukseesi

Mittauskokonaisuudelle asetettu attribuutiomalli.

Oletus on dataan perustuva attribuutiomalli

Tapahtuma
Istuntoon liittyvä oletuskanavaryhmä Kanavat, joiden kautta käyttäjät saapuivat sivustollesi/sovellukseesi, kun he aloittivat uuden istunnon Maksullisten ja orgaanisten kanavien viimeinen klikkaus Istunto
Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut oletuskanavaryhmä Kanavat, joiden kautta käyttäjät saapuivat ensimmäisen kerran sivustollesi/sovellukseesi Maksullisten ja orgaanisten kanavien viimeinen klikkaus Käyttäjä

Näet yllä olevat ulottuvuudet Mainonta-kohdan Hankinta-raporteissa ja omissa raporteissa, jos sisällytät ne niihin.

Oletuskanavien kuvaukset

Kanava Kuvaus
Kumppanijäsenet Kumppanijäset on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi kumppanisivustojen linkkien kautta.
Audio Käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi audioalustojen (esim. podcast-alustojen) kautta.
Verkostojen välinen Käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi monissa eri verkostoissa (esim. Haku ja Display) näkyvien mainosten kautta.
Suora Suora on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi tallennetun linkin tai URL-osoitteen kautta.
Display Display on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi Display-mainosten kautta, esimerkiksi Google Display -verkostossa.
Sähköposti Sähköposti on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi sähköpostilinkkien kautta.
Mobiililaitteiden ilmoitukset Mobiililaitteiden ilmoitukset on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi mobiililaitteiden viestien linkkien kautta, kun he eivät käytä aktiivisesti sovellusta.
Orgaaninen haku Orgaaninen haku on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi orgaanisten hakutulosten ei-mainoslinkkien kautta.
Orgaaninen Shopping Orgaaninen Shopping on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi ostossivustojen (kuten Amazon tai eBay) ei-mainoslinkkien kautta.
Orgaaninen some Orgaaninen some on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi somesivustojen (kuten Facebook tai Twitter) ei-mainoslinkkien kautta.
Orgaaninen video Orgaaninen video on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi videosivustojen (kuten YouTube, TikTok tai Vimeo) ei-mainoslinkkien kautta.
Maksettu muu Käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi muiden kuin Haku-, Some-, Shopping- tai Videomainosten kautta.
Maksettu haku Käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi hakukonesivustoilla (esim. Bing, Baidu tai Google) näkyvien mainosten kautta.
Maksettu Shopping Maksettu Shopping on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi maksettujen mainosten kautta ostossivustoilla (kuten Amazon tai eBay) tai yksittäisillä jälleenmyyjäsivustoilla.
Maksettu some Maksettu some on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi somesivustojen (kuten Facebook ja Twitter) mainosten kautta.
Maksettu video Maksettu video on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi videosivustojen (kuten TikTok, Vimeo tai YouTube) mainosten kautta.
Viittaus Viittaus on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi muiden sivustojen tai sovellusten (kuten blogien tai uutissivustojen) ei-mainoslinkkien kautta.
Tekstiviesti Tekstiviesti on kanava, jonka kautta käyttäjät saapuvat sivustollesi tai sovellukseesi tekstiviestien linkkien kautta.

Kanavien oletusmääritelmät

Oletusmääritelmät ovat Analyticsin tämänhetkinen käsitys siitä, mitä kuhunkin kanavaan kuuluu. Ne on tarkoitettu vain tiedoksi ja voivat muuttua markkinoiden muuttuessa.

Kirjainkoolla ei ole väliä kanavien määritelmissä, eikä määritelmiä voi muokata.

Kanava Analytics-määritelmä

Google Ads ‐liikenteen kanavat

Maksettu Shopping

Liikenteen lähteen alusta on "Google Ads"

JA

Google Ads ‐kampanjatyyppi on "Shopping"

Maksettu haku

Liikenteen lähteen alusta on "Google Ads"

JA

Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi on yksi arvoista ("Google Search", "Google Partners")

Maksettu video

Liikenteen lähteen alusta on "Google Ads"

JA

Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi on yksi arvoista ("YouTube Search", "YouTube Videos")

Display

Liikenteen lähteen alusta on "Google Ads"

JA

Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi on yksi arvoista ("Google Display Network")

Verkostojen välinen

Liikenteen lähteen alusta on "Google Ads"

JA

Google Ads ‐mainosverkoston tyyppi on yksi arvoista ("Cross-network")

Tämä kanava sisältää Kysynnän kasvatus- ja Maksimitulokset-kampanjat sekä Älykkäät Shopping-kampanjat.

Maksettu some

Liikenteen lähteen alusta on "Google Ads"

JA

Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi on yksi arvoista ("Social")

Display & Video 360 ‑liikenteen kanavat

Display

Liikenteen lähteen alusta on "DV360"

JA

DV360-mainosmuoto on yksi arvoista ("Standard", "Expandable", "Native site square", "Backdrop", "Templated app install interstitial", "Deprecated", "Native app install", "Native app install square", "Native site", "Templated app install", "Lightbox")

Maksettu video

Liikenteen lähteen alusta on "DV360"

JA

DV360-mainosmuoto on yksi arvoista ("Native video", "Video", "Templated app install video", "Flipbook")

Audio

Liikenteen lähteen alusta on "DV360"

JA

DV360-mainosmuoto on yksi arvoista (Audio)

Maksettu muu

Liikenteen lähteen alusta on "DV360"

JA

DV360-mainosmuoto on yksi arvoista ("Publisher hosted", "Tracking", "Unknown")

Campaign Manager 360 ‐liikenteen kanavat Floodlight-integroinnin kautta

Display

Liikenteen lähteen alusta on "CM360"

JA

CM360-mainosmuoto on yksi arvoista ("Display redirect", "Custom display", "Custom display interstitial", "Rich Media display banner", "Display", "Internal Redirect", "Interstitial internal redirect", "Flash in-page", "HTML5 Banner", "Rich Media display banner with floating", "Rich Media IM expand", "Rich Media display expanding", "Rich Media mobile in-app", "Rich Media display interstitial", "Rich Media display multi-floating interstitial", "Rich Media peel-down", "Display image gallery", "Image")

Maksettu video

Liikenteen lähteen alusta on "CM360"

JA

CM360-mainosmuoto on yksi arvoista ("In-Stream Video", "Streaming Real", "Streaming Windows", "Streaming Flash", "In-Stream Tracking", "Streaming Silverlight", "Video Redirect", "VPAID linear video", "VPAID non-linear video")

Audio

Liikenteen lähteen alusta on "CM360"

JA

CM360-mainosmuoto on yksi arvoista ("In-Stream Audio", "Audio Redirect")

Maksettu muu

Liikenteen lähteen alusta on "CM360"

JA

CM360-mainosmuoto on yksi arvoista ("Tracking", "Tracking Image", "Tracking HTML")

Search Ads 360 ‐liikenteen kanavat

(Alla luetellaan muun kuin Google Ads ‐liikenteen kanavia. Google Ads ‐liikenteen kanavat näkyvät tämän taulukon alussa kohdassa "Google Ads ‐liikenteen kanavat".)

Maksettu haku

Liikenteen lähteen alusta on "SA360"

JA

SA360-hakukonetilin tyyppi on yksi arvoista ("bing", "yahoo gemini", "yahoo.jp", "baidu", "admarketplace", "naver", "360.cn", "yandex")

Maksettu some

Liikenteen lähteen alusta on "SA360"

JA

SA360-hakukonetilin tyyppi on yksi arvoista ("facebook", "twitter")

Kauppiaskeskusliikenteen kanavat

Orgaaninen Shopping Liikenteen lähteen alusta on "Shopping Free Listings"

Manuaalisen liikenteen kanavat

(Katso Analyticsin lista liikenteen lähteistä ja kategorioista)

Suora

Liikenteen lähde on yhtä kuin "(direct)"

JA

Tulotapa on yksi arvoista ("(not set)", "(none)")

Verkostojen välinen

Kampanjan nimi sisältää arvon "cross-network"

Tämä kanava sisältää Kysynnän kasvatus- ja Maksimitulokset-kampanjat sekä Älykkäät Shopping-kampanjat.

Maksettu Shopping

(Liikenteen lähde on listalla oleva ostossivusto

TAI

Kampanjan nimi vastaa seuraavaa säännöllistä lauseketta: ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$)

JA

Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Maksettu haku

Liikenteen lähde on listalla oleva hakusivusto

JA

Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Maksettu some

Liikenteen lähde on listalla oleva somesivusto

JA

Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Maksettu video

Liikenteen lähde on listalla oleva videosivusto

JA

Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Display

Tulotapa on yksi arvoista ("display", "banner", "expandable", "interstitial", "cpm")

Maksettu muu Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$
Orgaaninen Shopping

Liikenteen lähde on listalla oleva ostossivusto

TAI

Kampanjan nimi vastaa seuraavaa säännöllistä lauseketta: ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$

Orgaaninen some

Liikenteen lähde on listalla oleva somesivusto

TAI

Tulotapa on yksi arvoista ("social", "social-network", "social-media", "sm", "social network", "social media")

Orgaaninen video

Liikenteen lähde on listalla oleva videosivusto

TAI

Tulotapa vastaa säännöllistä lauseketta ^(.*video.*)$

Orgaaninen haku

Liikenteen lähde on listalla oleva hakusivusto

TAI

Tulotapa on orgaaninen

Viittaus

Tulotapa on yksi arvoista ("referral", "app", "link")

Sähköposti

Liikenteen lähde = email|e-mail|e_mail|e mail

TAI

Tulotapa = email|e-mail|e_mail|e mail

Kumppanijäsenet

Tulotapa = affiliate

Audio

Tulotapa on audio

Tekstiviesti

Liikenteen lähde on sama kuin sms

TAI

Tulotapa on sms

Mobiililaitteiden ilmoitukset

Tulotapa päättyy tekstiin "push"

TAI

Tulotapa sisältää arvon "mobile" tai "notification"

TAI

Liikenteen lähde on sama kuin "firebase"

Unassigned on arvo, jota Analytics käyttää, kun tapahtumadataa vastaavia kanavasääntöjä ei ole.

(Other) on arvo, jota Analytics käyttää kardinaliteettirajojen vuoksi lisätylle koontiriville. Lue lisää

Oletuskanavaryhmissä voi näkyä Analytics-integroinneista peräisin olevaa epäjohdonmukaista dataa, jos raporteissasi tai kartoituksissasi on 15.6.2022 edeltäviä päivämääriä. Esimerkiksi kanava, joka pitäisi luokitella orgaaniseksi Shoppingiksi, voidaan virheellisesti luokitella orgaaniseksi hauksi. Tällainen epäjohdonmukaisuus ei koske dataa, jonka päiväys on 15.6.2022 tai myöhempi. Voit luokitella kustakin integroinnista peräisin olevan datan tarkasti käyttämällä liikenteen lähteen alusta ‑ulottuvuutta.

Oletuskanavaryhmän muokkaaminen

GA4-oletuskanavaryhmää ei voi muokata, koska Google käyttää kaikilla käyttäjillä universaalia oletusta, joka voidaan pitää ajan tasalla ja paikkansapitävänä ja jota voidaan käyttää viitteenä jokaisen mittauskokonaisuuden koko elinkaaren ajan.

Voit muokata ensisijaista kanavaryhmää milloin tahansa. Sitä käytetään mittauskokonaisuutesi muokattavissa olevana oletuskanavaryhmänä.

Lue lisää ensisijaisen kanavaryhmän käyttöönotosta.

Analyticsin lista liikenteen lähteistä ja kategorioista

Jos haluat, että lisäämme haku-, some-, video- tai ostossivustosi listalle tai muutamme nykyisiä tietojasi, ota yhteyttä osoitteeseen googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics tarkistaa pyynnöt vähintään kerran vuodessa. Ennen listalle lisäämistä Google arvioi, täyttääkö sivusto kriteerit, mm. ohjautuuko sille tarpeeksi liikennettä hakukoneelta, somesivustoilta tai ostossivustoilta.