Dimensions and metrics

[GA4] Grup de canals predeterminat

Obteniu informació sobre com classifica Analytics el trànsit

Aquest article explica els grups de canals predeterminats de les propietats de GA4. L'agrupació de canals predeterminada de les propietats de Universal Analytics (UA) s'explica en aquest article.

Els grups de canals predeterminats no es poden editar a GA4. Teniu l'opció de crear grups de canals personalitzats, que us permeten crear les vostres pròpies categories basades en regles de les fonts de trànsit web.

Recentment hem fet millores en l'agrupació de canals predeterminada per a les propietats de Google Analytics 4. Més informació

Els grups de canals són definicions basades en regles de les fonts de trànsit del vostre lloc web que us permeten monitorar el rendiment de tots els canals que envien trànsit al lloc web. Podeu trobar les descripcions i les definicions dels canals a les taules de sota.

Podeu veure els canals predeterminats com a valors de les dimensions següents:

Dimensió Definició Model d'atribució Abast
Grup de canals predeterminat Canals pels quals els usuaris han arribat al vostre lloc web o a la vostra aplicació

Model d'atribució definit per a la propietat.

El valor predeterminat és el model d'atribució basada en dades

Esdeveniment
Grup de canals predeterminat de la sessió Canals pels quals els usuaris han arribat al vostre lloc web o a la vostra aplicació en iniciar sessions noves Darrer clic en canals de pagament i orgànics Sessió
Grup de canals predeterminat del primer usuari Canals pels quals els usuaris han arribat per primera vegada al vostre lloc web o a la vostra aplicació Darrer clic en canals de pagament i orgànics Usuari

Podeu veure les dimensions enumerades anteriorment als informes Adquisició, a la secció Publicitat i si les incloeu als informes personalitzats.

Descripcions de canals predeterminats

Canal Descripció
Afiliats Afiliats és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços a llocs web afiliats.
Àudio Àudio és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis en plataformes d'àudio (p. ex., plataformes de pòdcast).
Diverses xarxes Diverses xarxes és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis que es mostren en diverses xarxes (p. ex., Cerca i Display).
Directe Directe és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'un enllaç desat o introduint el vostre URL.
Display Display és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis de display, inclosos els anuncis de la Xarxa de Display de Google.
Correu electrònic Correu electrònic és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços al correu electrònic.
Notificacions automàtiques al mòbil Notificacions automàtiques al mòbil és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços en missatges des de dispositius mòbils quan no utilitzen l'aplicació de forma activa.
Cerca orgànica Cerca orgànica és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços que no són d'anuncis als resultats de la cerca orgànica.
Compra orgànica Compra orgànica és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços que no són d'anuncis en llocs web de compres, com ara Amazon o eBay.
Mitjans socials orgànics Mitjans socials orgànics és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços que no són d'anuncis en llocs web de xarxes socials, com ara Facebook o Twitter.
Vídeo orgànic Vídeo orgànic és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços que no són anuncis en llocs web de vídeo, com ara YouTube, TikTok o Vimeo.
Altres canals de pagament Altres canals de pagament és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través anuncis, però no a través d'un anunci identificat com a anunci de cerca, de mitjans socials, de compres o de vídeo.
Cerca de pagament Cerca de pagament és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis en llocs web de motors de cerca, com ara Bing, Baidu o Google.
Compres de pagament Compres de pagament és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis de pagament en llocs web de compres com ara Amazon o eBay, o en llocs web de comerços al detall concrets.
Pagament en mitjans socials Pagament en mitjans socials és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis en llocs web de xarxes socials, com ara Facebook i Twitter.
Vídeo de pagament Vídeo de pagament és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'anuncis en llocs web de vídeo, com ara TikTok, Vimeo i YouTube.
Referència Referència és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web a través d'enllaços que no són anuncis d'altres llocs web o aplicacions (p. ex., blogs o llocs web de notícies).
SMS SMS és el canal pel qual els usuaris arriben al vostre lloc web o a la vostra aplicació a través d'enllaços de missatges de text.

Definicions de canals predeterminades

Aquestes definicions reflecteixen què constitueix cada canal segons Analytics. Es proporcionen com a referència i poden variar en funció de l'evolució del mercat.

Les definicions de canals no distingeixen entre majúscules i minúscules i no es poden editar.

Canal Definició d'Analytics

Canals de trànsit de Google Ads

Compres de pagament

La plataforma font és "Google Ads"

I

El tipus de campanya de Google Ads és "Shopping"

Cerca de pagament

La plataforma font és "Google Ads"

I

El tipus de xarxa publicitària de Google Ads és un dels següents: ("Google Search", "Google Partners").

Vídeo de pagament

La plataforma font és "Google Ads"

I

El tipus de xarxa publicitària de Google Ads és un dels següents: ("YouTube Search", "YouTube Videos").

Display

La plataforma font és "Google Ads"

I

El tipus de xarxa publicitària de Google Ads és ("Google Display Network").

Diverses xarxes

La plataforma font és "Google Ads"

I

El tipus de xarxa publicitària de Google Ads és ("Cross-network").

"Cross-network" inclou les campanyes intel·ligents de compres, de generació de demanda i Màxim rendiment.

Pagament en mitjans socials

La plataforma font és "Google Ads"

I

El tipus de xarxa publicitària de Google Ads és ("Social").

Canals de trànsit de Display & Video 360

Display

La plataforma font és "DV360"

I

El format de creativitat de DV360 és un dels següents: ("Standard", "Expandable", "Native site square", "Backdrop", "Templated app install interstitial", "Deprecated", "Native app install", "Native app install square", "Native site", "Templated app install", "Lightbox").

Vídeo de pagament

La plataforma font és "DV360"

I

El format de creativitat de DV360 és un dels següents: ("Native video", "Video", "Templated app install video", "Flipbook").

Àudio

La plataforma font és "DV360"

I

El format de creativitat de DV360 és ("Audio").

Altres canals de pagament

La plataforma font és "DV360"

I

El format de creativitat de DV360 és un dels següents: ("Publisher hosted", "Tracking", "Unknown").

Canals de trànsit de Campaign Manager 360 a través de la integració de Floodlight

Display

La plataforma font és "CM360"

I

El format de creativitat de CM360 és un de ("Display redirect", "Custom display", "Custom display interstitial", "Rich Media display banner", "Display", "Internal Redirect", "Interstitial internal redirect", "Flash in-page", "HTML5 Banner", "Rich Media display banner with floating", "Rich Media IM expand", "Rich Media display expanding", "Rich Media mobile in-app", "Rich Media display interstitial", "Rich Media display multi-floating interstitial", "Rich Media peel-down", "Display image gallery", "Image").

Vídeo de pagament

La plataforma font és "CM360"

I

El format de creativitat de CM360 és un de ("In-Stream Video", "Streaming Real", "Streaming Windows", "Streaming Flash", "In-Stream Tracking", "Streaming Silverlight", "Video Redirect", "VPAID linear video", "VPAID non-linear video").

Àudio

La plataforma font és "CM360"

I

El format de creativitat de CM360 és un de ("In-stream Audio", "Audio Redirect").

Altres canals de pagament

La plataforma font és "CM360"

I

El format de creativitat de CM360 és un de ("Tracking", "Tracking Image", "Tracking HTML").

Canals de trànsit de Search Ads 360

Els canals següents són per al trànsit que no és de Google Ads; els canals de trànsit de Google Ads són els mateixos que els que s'esmenten al principi d'aquesta taula, a "Canals de trànsit de Google Ads".

Cerca de pagament

La plataforma font és "SA360"

I

El tipus de compte de motor de cerca de SA360 és un dels següents: ("bing", "yahoo gemini", "yahoo.jp", "baidu", "admarketplace", "naver", "360.cn", "yandex").

Pagament en mitjans socials

La plataforma font és "SA360"

I

El tipus de compte de motor de cerca de SA360 és un dels següents: ("facebook", "twitter").

Canals de trànsit de Merchant Center

Compra orgànica La plataforma font és "Shopping Free Listings".

Canals de trànsit manual

Consulteu la llista de fonts i categories d'Analytics

Directe

La font coincideix exactament amb "(direct)".

I

El mitjà és un dels següents: ("(not set)" o "(none)").

Diverses xarxes

El nom de la campanya conté "cross-network".

"Cross-network" inclou les campanyes intel·ligents de compres, de generació de demanda i Màxim rendiment.

Compres de pagament

La font coincideix amb una llista de llocs web de compres.

O

El nom de la campanya coincideix amb l'expressió regular ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$.

I

El mitjà coincideix amb l'expressió regular ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Cerca de pagament

La font coincideix amb una llista de llocs web de cerca.

I

El mitjà coincideix amb l'expressió regular ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Pagament en mitjans socials

La font coincideix amb una llista d'expressions regulars de llocs web de mitjans socials.

I

El mitjà coincideix amb l'expressió regular ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Vídeo de pagament

La font coincideix amb una llista de llocs web de vídeos.

I

El mitjà coincideix amb l'expressió regular ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$

Display

El mitjà és un dels següents: (“display”, “banner”, “expandable”, “interstitial”, “cpm”).

Altres canals de pagament El mitjà coincideix amb l'expressió regular ^(.*cp.*|ppc|retargeting|paid.*)$
Compra orgànica

La font coincideix amb una llista de llocs web de compres.

O

El nom de la campanya coincideix amb l'expressió regular ^(.*(([^a-df-z]|^)shop|shopping).*)$).

Mitjans socials orgànics

La font coincideix amb una llista d'expressions regulars de llocs web de mitjans socials.

O

El mitjà és un dels següents: ("social", "social-network", "social-media", "sm", "social network", "social media").

Vídeo orgànic

La font coincideix amb una llista de llocs web de vídeos.

O

El mitjà coincideix amb l'expressió regular ^(.*video.*)$.

Cerca orgànica

La font coincideix amb una llista de llocs web de cerca.

O

El mitjà coincideix exactament amb "organic".

Referència

El mitjà és un dels següents: ("referral", "app" o "link").

Correu electrònic

Font = email|e-mail|e_mail|e mail

O

Mitjà = email|e-mail|e_mail|e mail

Afiliats

Mitjà = affiliate

Àudio

El mitjà coincideix exactament amb "audio".

SMS

La font coincideix exactament amb "sms".

O

El mitjà coincideix exactament amb "sms".

Notificacions automàtiques al mòbil

El mitjà acaba amb "push".

O

El mitjà conté "mobile" o "notification".

O

La font coincideix exactament amb "firebase".

Unassigned (sense assignar) és el valor que Analytics utilitza quan no hi ha cap altra regla de canal que coincideixi amb les dades d'esdeveniment.

El valor (other) és el que Analytics utilitza per a una fila agregada a causa dels límits de cardinalitat. Més informació

És possible que vegeu dades incoherents procedents de les integracions d'Analytics per als grups de canals predeterminats si els informes o les exploracions inclouen dates anteriors al 15 de juny de 2022. Per exemple, pot ser que un canal que s'hauria d'identificar com a Compra orgànica s'identifiqui de manera errònia com a Cerca orgànica. Les dades posteriors al 15 de juny de 2022 no estan subjectes a aquest tipus d'incoherència. Podeu identificar de manera precisa les dades de cada integració mitjançant la dimensió Plataforma d'origen.

Editar el grup de canals predeterminat

No es pot editar el grup de canals predeterminat de GA4 perquè Google manté una opció predeterminada universal per a tots els usuaris, que es pot mantenir actualitzada i precisa, i que pot servir de referència per a la vida de totes les propietats.

Podeu editar el grup de canals principal en qualsevol moment, que serveix com a grup de canals predeterminat editable de la vostra propietat.

Obteniu informació sobre com podeu activar el grup de canals principal.

Llista de fonts i categories d'Analytics

Si voleu que afegim a la llista el vostre lloc web de cerca, de mitjans socials, de vídeos o de compres, o que fem algun canvi a la vostra fitxa actual, contacteu amb nosaltres a l'adreça googleanalytics-channelgrouprequests@google.com. Google Analytics revisa aquestes sol·licituds almenys un cop l'any i sovint amb més freqüència. La inclusió es basa en l'avaluació que fa Google de diversos factors, com ara si un volum de trànsit significatiu prové d'un determinat motor de cerca, lloc web de mitjans socials o lloc web de compres, entre d'altres.