[GA4] Uw Google-tag-ID vinden

Gebruik de Google-tag-ID voor Google Analytics 4-property's.

Een Google-tag-ID is een reeks letters en cijfers die meestal begint met G-. U heeft een Google-tag-ID nodig om een Google Analytics 4-property voor uw website in te stellen met Google Tag Manager en veel contentmanagementsystemen (CMS).

Een Google-tag is een codefragment dat u op uw website plaatst. Als u geen Google Tag Manager of een CMS met een integratie voor de tag-ID gebruikt, heeft u een Google-tag nodig om een Google Analytics 4-property voor uw website in te stellen.

Uw Google-tag-ID opzoeken

Een Google-tag-ID is een reeks letters en cijfers die meestal begint met G-.

Zo zoekt u de ID van uw Google-tag op:

1. In Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens klikt u op Gegevensstreams.
    De link Vorige opent de laatste Analytics-property waartoe u toegang heeft gehad. U kunt de property wijzigen met de propertykiezer. U moet bewerker of hoger zijnop propertyniveau omuw Google-tag-ID te vinden.
  2. Klik op de naam van uw gegevensstream.
    Als u geen gegevensstreams ziet, maar wel de optie Een platform kiezen, voegt u eerst een gegevensstream toe. Ga naar Een gegevensstream toevoegen.
  3. Klik onderaan de pagina Webstreamgegevens in het gedeelte Google-tag op Taginstellingen instellen.

4. Kopieer op de pagina Google-tag in het gedeelte Uw Google-tag de ID die begint met G- of AW-.

Measurement ID in the Web stream details pane

Uw Google-tag opzoeken

Een Google-tag is een codefragment dat begint met <!-- Algemene tag (gtag.js) -->.

Doe het volgende om uw Google-tag te vinden:

1. In Beheerder onder Verzameling en wijziging van gegevens klikt u op Gegevensstreams.
    De link Vorige opent de laatste Analytics-property waartoe u toegang heeft gehad. U kunt de property wijzigen met de propertykiezer. U moet bewerker of hoger zijnop propertyniveau omuw Google-tag te vinden.
  2. Klik op de naam van uw gegevensstream.
    Als u geen gegevensstreams ziet, maar wel de optie Een platform kiezen, voegt u eerst een gegevensstream toe. Ga naar Een gegevensstream toevoegen.
  3. Klik onderaan de pagina Webstreamgegevens in het gedeelte Google-tag op Taginstructies bekijken.
  4. Klik op de pagina Installatie-instructies op Handmatig installeren.
  5. Kopieer het hele gedeelte van de code dat begint met:

<!-- Algemene tag (gtag.js) -->

en eindigt met

</script>