Opprett attribusjonsprosjekter

Attribusjonsfunksjonen er foreløpig i betaversjon.

For å komme i gang med attribusjon må du først opprette et attribusjonsprosjekt. Et prosjekt er tilgangspunktet ditt for attribusjon, og det er her du knytter til kontoen, området, rapporteringsvisningen og konverteringstypene dine for Analytics.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Forutsetninger

1. Knytt sammen Google Ads- og Google Analytics-kontoen din (når du skal annonsere med Google Ads eller Search Ads 360)
    Via attribusjon kan du se beregninger knyttet til Google Ads-klikk i Google Analytics. Hvis du annonserer med Google Ads eller Search Ads 360, må du knytte sammen Google Analytics- og Google Ads-kontoen din for å kunne bruke attribusjon.

2. Finn eller legg til en rapporteringsvisning som skal brukes spesielt for attribusjon
    For at implementeringen skal bli enklere og dataene skal bli mer konsekvente i alle rapportene, anbefaler vi at du knytter den primære Google Analytics-rapporteringsvisningen din til attribusjon. Hvis den primære rapporteringsvisningen ikke oppfyller kravene nedenfor, må du oppdatere rapporteringsvisningen eller opprette en ny som er i tråd med kravene.
    • User-ID-rapporteringsvisninger støttes ikke i attribusjon. Denne informasjonen gjelder bare for områder som er aktivert for User-ID.
    • Rapporteringsvisninger som bruker filtre som fjerner nettadresseparameterne, kan ikke brukes for attribusjon.
    • Rapporteringsvisninger i sammendragsområder kan heller ikke brukes for attribusjon.
  3. Konfigurer mål og/eller slå på netthandelssporing for rapporteringsvisningen for attribusjon (fra det forrige trinnet)
    Vi anbefaler at du bruker utvidet netthandelssporing, men du kan også bruke standard netthandelssporing. Du må merke området ditt med ec.js-programtillegget når du har tatt i bruk analytics.js-kodebiten for å kunne bruke utvidet netthandel.

4. Konfigurer konsekvente nettadresseparametere for alle betalte mediekanaler

Opprett attribusjonsprosjekter

Merk: Du må ha redigeringstillatelse på kontonivå for å kunne opprette attribusjonsprosjekter.
  1. Gå til https://analytics.google.com/analytics/attribution/onboarding
    Du kan også gå dit fra listen over attribusjonsprosjekter ved å klikke på Nytt prosjekt.
  2. Klikk på Kom i gang.
  3. I delen Koble til Analytics-området velger du kontoen, området og rapporteringsvisningen du vil koble til. Merk: Du kan bare velge ett element for å komme i gang, men du kan legge til flere senere.
  4. Klikk på Neste.
  5. I delen Slå på konverteringstyper klikker du på Velg konverteringstyper, og velger deretter én eller flere konverteringstyper. Merk: Du kan legge til flere konverteringstyper senere.
  6. Klikk på Lagre.
  7. Klikk på Fullfør konfigureringen for å fullføre konfigureringen av attribusjonsprosjektet.

Attribusjon samler nå inn dataene dine. (Historiske data er ikke tilgjengelige.)

Innen to uker etter at du er kvalifisert for databasert attribusjon, inneholder rapportene dine resultater basert på en foreløpig databasert modell. Innen cirka 30 dager inneholder rapportene dine robuste data basert på en fullstendig opplæringsperiode.

Du kan når som helst endre prosjektkonfigureringen din.

Attribusjon i flere områder

Med attribusjon i Google Analytics kan du beregne konverteringer tilknyttet attribusjoner for flere områder i samme Google Analytics-konto. Hvis du har mål og/eller netthandelstransaksjoner definert i flere områder, kan du velge å organisere disse i samme eller et unikt attribusjonsprosjekt. Denne avgjørelsen får konsekvenser for brukeradministreringen, rapporteringen og eksporteringen til Google Ads.

Knytt mer enn ett område til ett attribusjonsprosjekt

Du kan tilknytte flere områder via Konfigurer-delen i eksisterende attribusjonsprosjekter. Dette er best hvis du ønsker å se attribusjonsresultater oppsummert for flere konverteringstyper som omfatter flere områder. Med dette oppsettet kan du imidlertid ikke gi andre brukere tillatelse til å se attribusjonsresultater for ett område, men ikke for andre. Vær oppmerksom på at modellene opplæres og kreditt tilskrives for hvert mål enkeltvis – ikke for flere områder.

Hvis du bruker betaversjonen av budgivning, bør du også være oppmerksom på at Google Ads-kontoer bare kan motta kreditt fra ett attribusjonsprosjekt. Hvis konverteringstypene i Konverteringer-kolonnen din er definert i unike Google Analytics-områder, må de aktuelle områdene grupperes i ett attribusjonsprosjekt som skal brukes i Google Ads.

Attributtresultater for ulike områder kan skilles i forskjellige attribusjonsprosjekter

Du kan lage opptil 25 attribusjonsprosjekter. Hvert prosjekt kan inneholde attribusjonsresultater for ett eller flere områder. Hvert attributtprosjekt kan ha forskjellige brukertillatelser, og dermed kan du styre forskjellige brukergrupper som har tilgang til attribusjonsresultater i ulike attribusjonsprosjekter. Med dette oppsettet kan du imidlertid ikke oppsummere attribusjonsresultater for flere prosjekter (med mindre du eksporterer resultatene til CSV og kombinerer dem manuelt).