Attribuutioprojektin luominen

Attribution on tällä hetkellä julkaistu betaominaisuutena.

Jos haluat aloittaa Attributionin käytön, sinun on ensin luotava attribuutioprojekti. Projekti on tukiasemasi Attributionissa, ja siinä voit yhdistää Analytics-tilisi, omaisuutesi, näkymäsi ja konversiotyyppisi.

Artikkelin aiheet:

Edellytykset

1. Google Adsin ja Google Analyticsin linkittäminen (kun mainostetaan Google Adsilla tai Search Ads 360:llä)
    Attributionin avulla voit näyttää Google Ads ‑klikkauksiin liittyviä mittareita Google Analyticsissa. Jos mainostat Google Adsilla tai Search Ads 360:llä, Attributionin käyttö edellyttää Google Analytics- ja Google Ads ‑tilien linkittämistä.

2. Attributionissa käytettävän näkymän valitseminen tai lisääminen
    Käyttöönoton helpottamiseksi ja raportoinnin yhdenmukaisuuden vuoksi suosittelemme, että linkität ensisijaisen Google Analytics ‑näkymäsi Attributioniin. Jos ensisijainen näkymäsi ei täytä seuraavia vaatimuksia, sinun on päivitettävä näkymä tai luotava uusi näkymä vaatimusten mukaisesti.
    • User-ID-näkymiä ei tueta Attributionissa. Tämä koskee vain niitä omaisuuksia, joissa User-ID on otettu käyttöön.
    • Attributionissa ei voi käyttää näkymiä, joissa on käytössä URL-parametrit poistavia suodattimia.
    • Yhteisnäkymäomaisuuksien näkymiä ei myöskään voi käyttää Attributionissa.
  3. Tavoitteiden määrittäminen ja/tai verkkokaupan seurannan käyttöönotto Attribution-näkymässä (määritetty edellisessä vaiheessa)
    Suosittelemme käyttämään tehostetun verkkokaupan seurantaa, mutta voit halutessasi käyttää myös tavallisen verkkokaupan seurantaa. Analytics.js-koodinpätkän käyttöönoton jälkeen sinun on vielä tagattava omaisuutesi ec.js-laajennuksella, jotta voit käyttää tehostettua verkkokauppaa.

4. Yhdenmukaisten URL-parametrien määrittäminen kaikkiin maksullisiin mediakanaviin

Attribuutioprojektin luominen

Huom. Attribuutioprojektin luominen edellyttää tilitason muokkausoikeuksia.
  1. Siirry osoitteeseen https://analytics.google.com/analytics/attribution/onboarding.
    Pääset samalle sivulle myös attribuutioprojektien luettelosta klikkaamalla Uusi projekti.
  2. Klikkaa Aloita.
  3. Valitse Yhdistä Analytics-omaisuuteen ‑osiosta tili, omaisuus ja näkymä, joihin haluat luoda yhteyden. Huom. Voit valita aluksi vain yhden, mutta voit lisätä myöhemmin muita.
  4. Klikkaa Seuraava.
  5. Klikkaa Ota konversiotyypit käyttöön ‑osiosta Valitse konversiotyypit ja valitse yksi tai useampi konversiotyyppi. Huom. Voit lisätä konversiotyyppejä myöhemmin.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Klikkaa Tee määritys loppuun, niin voit luoda attribuutioprojektisi.

Attribution alkaa nyt kerätä dataa. (Aiempaa dataa ei ole käytettävissä.)

Kahden viikon kuluessa siitä, kun voit alkaa käyttää dataan perustuvaa attribuutiota, raporteissasi alkaa näkyä alustavan dataan perustuvan mallin mukaisia tuloksia. Noin 30 päivän kuluessa raporteissasi näkyy koko koulutusikkunaan perustuvaa luotettavaa dataa.

Voit muokata projektisi määrityksiä milloin tahansa.

Useat omaisuudet Attributionissa

Google Analyticsin Attributionin avulla voit laskea useiden samalla Google Analytics ‑tilillä olevien omaisuuksien ansioksi luetut konversiot. Jos olet määrittänyt tavoitteita ja/tai verkkokaupan tapahtumia useille omaisuuksille, voit valita, haluatko järjestää omaisuudet samaan attribuutioprojektiin vai erillisiin projekteihin. Päätös vaikuttaa käyttäjähallintaan, raportointiin ja Google Ads ‑vienteihin.

Useamman kuin yhden omaisuuden yhdistäminen samaan attribuutioprojektiin

Voit yhdistää attribuutioprojektiin lisää omaisuuksia nykyisen attribuutioprojektin Määritä-osiosta. Tämä on hyvä ratkaisu, jos haluat nähdä yhteenvedon sellaisten konversiotyyppien attribuutiotuloksista, jotka koskevat useita omaisuuksia. Tällöin et kuitenkaan voi myöntää käyttäjille oikeutta nähdä vain yhden omaisuuden attribuutiotuloksia. Huomaa, että mallien kehittäminen ja konversioiden ansioksi lukeminen on tavoitekohtaista eikä siis koske kaikkia omaisuuksia.

Jos olet mukana hintatarjousten betatestauksessa, ota myös huomioon, että Google Ads ‑tili voi vastaanottaa ansioksi luettuja konversioita vain yhdestä attribuutioprojektista. Jos siis Konversiot-sarakkeen konversiotyypit on määritetty eri Google Analytics -omaisuuksille, nämä omaisuudet on yhdistettävä samaan attribuutioprojektiin, jotta niitä voi käyttää Google Adsissa.

Eri omaisuuksien attribuutiotulosten jakaminen eri attribuutioprojekteihin

Voit luoda enintään 25 attribuutioprojektia. Kukin projekti voi sisältää yhden tai useamman omaisuuden attribuutiotulokset. Jokaisessa projektissa voi olla erilaiset käyttöoikeudet, eli voit määrittää erilaisia käyttäjäryhmiä, joilla on pääsy eri attribuutioprojektien attribuutiotuloksiin. Tällöin et kuitenkaan voi tehdä yhteenvetoa kaikkien projektien attribuutiotuloksista (paitsi viemällä tulokset CSV-tiedostoon ja yhdistämällä ne manuaalisesti).