Dit artikel gaat over Google Analytics 4-property's. Als u een Universal Analytics-property gebruikt, bekijkt u het gedeelte over Universal Analytics van dit Helpcentrum.

[GA4] Gegevensverzameling instellen voor een app

Dit artikel is bedoeld voor eigenaren van mobiele apps die al een Google Analytics 4-property en een app-gegevensstream hebben ingesteld. Lees deze instructies als u dat nog niet heeft gedaan. Als u gegevensverzameling voor een website wilt instellen, leest u deze instructies.

Als u basisgegevens over app-gebruik wilt verzamelen, voegt u de Firebase-SDK toe aan uw app (iOS of Android).

De Google Analytics voor Firebase-SDK (GA4F) bevat de Play Install Referrer API. Als de SDK is geïmplementeerd voor uw Android-app, kan de client utm_source en utm_medium toevoegen in de verwijzende URL.

Als de SDK is ingesteld, wordt een aantal gebeurtenissen automatisch verzameld. U kunt ook aanbevolen gebeurtenissen verzamelen die relevant zijn voor uw bedrijf. Gebruik de logEvent-methode om maximaal 500 verschillende gebeurtenissen te definiëren en te verzamelen, zonder limiet voor het totale volume.