[GA4] Utforskning i fri form

Utforsk data med tabeller og diagrammer.

Ta et dypdykk ned i dataene dine med en fleksibel utforskningsteknikk i fri form som du i stor grad kan tilpasse. Med utforskninger i fri form kan du

• fremstille data visuelt i tabeller eller diagrammer
  • sortere og organisere radene og kolonnene i tabellene som du måtte ønske
  • sammenligne flere beregninger side om side
  • opprette flettede rader for å gruppere sammen data
  • finstemme utforskningen i fri form med filtre og segmenter
  • opprette segmenter og målgrupper basert på utvalgte data
Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Opprett utforskninger i fri form

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på  Utforsk til venstre på siden.
  1. Velg Fri form-malen øverst på skjermen.
  2. Velg hvordan du vil fremstille dataene, under VISUALISERING:
  1. Tabellikon. Tabell (standard)
  2. Ikon for hjuldiagram. Hjuldiagram
  3. Ikon for linjediagram. Linjediagram
  1. Ikon for punktdiagram. Punktdiagram
  2. Ikon for stolpediagram. Stolpediagram
  3. Ikon for kartdiagram. Geografisk kart

Finn ut hvordan du kan opprette og redigere utforskninger.

Et eksempel på en utforskning i fri form

I eksemplet nedenfor ser vi nærmere på forholdet mellom enhetskategori og skjermoppløsning. Disse dimensjonene er inndelt etter land og måles i antall brukere og inntekter. I tabellen fremgår det at skjermoppløsningen til de fleste brukerne på datamaskiner er 1366 x 768 piksler, mens størstedelen av inntektene stammer fra brukere med en skjermoppløsning på 1440 x 900 piksler. Med utgangspunkt i dette datapunktet kan du opprette et segment for å se nærmere på atferden til denne målgruppen.

Exploration example

Du kan også vise dataene gjennom en rekke ulike visualiseringer. I linjediagrammet i eksemplet nedenfor sammenligner vi mobilsegmentene med segmentene knyttet til organisk trafikk fra den forrige datatabellen. Du kan velge ulike visualiseringer for å se ulik statistikk om dem som besøker nettstedet ditt eller appen din.

Line chart example

Gjenkjennelse av uregelmessigheter

Med gjenkjennelse av uregelmessigheter kan du identifisere avvik i dataene dine ved hjelp av et linjediagram.

Du kan identifisere avvik i dataene dine i et linjediagram ved hjelp av gjenkjennelse av uregelmessigheter. Dette alternativet er slått på som standard i Faneinnstillinger-panelet. Du kan konfigurere disse innstillingene for registreringsmodellen:

• Opplæringsperiode (siste dager) angir du et visst antall dager før den valgte datoperioden. I opplæringsperioden beregner modellen for gjenkjennelse av uregelmessigheter den forventede verdien for beregningen som vises.
    • Hvis den valgte datoperioden for eksempel er de første 10 dagene av måneden, og du angir en opplæringsperiode på 7 dager, bruker modellen data fra de 7 dagene før begynnelsen på den aktuelle måneden.
  • Med Sensitivitet angir du en nedre sannsynlighetsverdi som skal utløse rapportering av uregelmessige data. Sensitiviteten påvirker ikke måten modellen behandler data på, men spesifiserer bare hvordan dataene skal merkes. Sannsynligheten for at et punkt forekommer på en bestemt verdi, anslås i selve modellen. Sensitiviteten påvirker ikke dette.
    • Hvis sensitiviteten for eksempel er 5 %, betyr dette at et hvilket som helst punkt som forekommer med mindre enn 5 % sannsynlighet, anses som uregelmessig. Av denne grunnen kan en modell med høyere terskelverdi for sensitivitet føre til at flere data rapporteres som ensomme forekomster.

Så fort du har definert modellen for gjenkjennelse av uregelmessigheter, benyttes det en bayesiansk modell for tid og rom på opplæringsdataene i Utforskninger for å kunne anslå verdien for beregningen som vises i tidsserien.

Avslutningsvis merkes datapunktet som en uregelmessighet i Utforskninger. Dette gjøres via en test for statistisk signifikans med p-verdi-grenser basert på den valgte sensitivitetsverdien.

Konfigurer utforskninger i fri form

Konfigurer utforskningen i fri form med disse alternativene:

Vanlige alternativer Beskrivelse
Visualisering

Bytt mellom ulike diagramtyper.

Sammenligning av segmenter Bruk opptil fire segmenter i utforskningen.
Filter Avgrens dataene som vises i utforskningen, i henhold til betingelsene du oppgir. Filtrer klausulene som brukes, med OG-logikk.
Tabellalternativer
Pivottabell Vis segmenter i tabellen som rader eller kolonner.
Rader Vis opptil fem dimensjoner som rader i tabellen.
Startrad Velg ønsket startrad i tabellen.
Vis rader Angi antall rader som skal vises i tabellen.
Kolonner Vis opptil to dimensjoner som kolonner i tabellen. Det opprettes kolonnegrupper hvis du bruker flere dimensjoner.
Startkolonnegruppe Angi startkolonnegruppen i tabellen.
Vis kolonnegrupper Angi antallet kolonnegrupper som skal vises i tabellen.
Verdier Vis opptil ti beregninger i tabellen.
Celletype Få verdiene fremstilt som ren tekst eller i varmekart eller stolpediagrammer.
Alternativer for sektordiagrammer
Oversikt Dette viser til dimensjonen som ble brukt for å fordele dataene i serier i visualiseringen.
Radgrense Angi antallet dataserier som skal vises i visualiseringen.
Verdier Vis én enkelt beregning i diagrammet.
Alternativer for linjediagrammer
Granularitet Angi datointervallet diagrammet skal omfatte. Ukeintervallet starter på søndag. Månedsintervallet starter på den første dagen i måneden.
Oversikt Dette viser til dimensjonen som ble brukt for å fordele dataene i serier i visualiseringen.
Linjer per dimensjon Angi antallet dataserier som skal vises i visualiseringen.
Verdier Vis én enkelt beregning i diagrammet.
Gjenkjennelse av uregelmessigheter Slå gjenkjennelse av uregelmessigheter på eller av. Du kan finne mer informasjon om dette nedenfor.
Opplæringsperiode (siste dager) Øk eller reduser tidsrommet som skal brukes til å undersøke dataene dine. Jo lengre opplæringsperiodene er, dess mer nøyaktige blir dataene.
Sensivitet Angi en nedre sannsynlighetsverdi som skal utløse rapportering av uregelmessige data. Hvis du oppgir en høy sensitivitetsverdi, kan det føre til at flere uregelmessige data rapporteres.
Alternativer for punktstatistikk
Oversikt Dette viser til dimensjonen som ble brukt for å fordele dataene i serier i visualiseringen.
Y-akse Dette viser til beregningen som benyttes for den vertikale aksen.
X-akse Dette viser til beregningen som benyttes for den horisontale aksen.
Alternativer for geografiske kart
Geografisk oversikt Dette viser til stedsdimensjonen som brukes for å fordele dataene i serier i visualiseringen.
Punkter per dimensjon Angi antallet datapunkter som skal vises i visualiseringen.
Verdier Vis én enkelt beregning i diagrammet.