[GA4] Vapaamuotoinen kartoitus

Tutki dataa taulukoiden ja kaavioiden avulla

Tutki dataasi käyttämällä pitkälle kustomoitavaa ja joustavaa vapaamuotoista kartoitustekniikkaa. Vapaamuotoisen kartoituksen avulla voit

• visualisoida datan taulukossa tai kaaviossa
  • järjestää taulukon rivit ja sarakkeet haluamallasi tavalla
  • vertailla useita mittareita rinnakkain
  • ryhmitellä datan sisäkkäisille riveille
  • tarkentaa vapaamuotoista kartoitusta segmenteillä ja suodattimilla
  • luoda valitun datan pohjalta segmenttejä ja yleisöjä.
Sisällys:

Vapaamuotoisen kartoituksen luominen

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmalta Tutki.
  1. Valitse näytön yläreunasta Vapaamuotoinen-malli.
  2. Valitse VISUALISOINTI-kohdasta, miten haluat datan näkyvän:
  1. Taulukon kuvakeTaulukko (oletus)
  2. Donitsikaavion kuvakeDonitsikaavio
  3. Viivakaavion kuvakeViivakaavio
  1. Pistekaavion kuvakePistekaavio
  2. Pylväskaavion kuvakePylväskaavio
  3. Maantieteellisen kaavion kuvakeGeokartta

Lue lisää kartoitusten luomisesta ja muokkaamisesta.

Esimerkki vapaamuotoisesta kartoituksesta

Alla olevassa esimerkissä tutkitaan laiteluokan ja näytön resoluution välistä yhteyttä maittain käyttäjien määrän ja tulojen mukaan mitattuna. Vaikka useimpien tietokoneiden näytön resoluutio on 1 366 x 768, taulukon mukaan suurin osa tuloista on saatu käyttäjiltä, joiden näytön resoluutio on 1 440 x 900. Voit luoda tästä arvopisteestä segmentin ja tutkia sen avulla kyseisen yleisön toimintaa tarkemmin.

Exploration example

Voit myös käyttää datan näyttämiseen erilaisia visualisointeja. Tässä esimerkissä näkyy viivakaavio, jossa verrataan mobiililiikenteen ja orgaanisen liikenteen segmenttejä sovellettuina edellä olevaan datataulukkoon. Voit valita erilaisia visualisointeja, niin saat erilaisia tietoja sivustosi tai sovelluksesi kävijöistä.

Line chart example

Poikkeamien havaitseminen

Poikkeamien havaitseminen näyttää datassa olevat poikkeamat viivakaavion avulla.

Voit tunnistaa datassa olevat poikkeamat käyttämällä viivakaaviossa poikkeamien havaitsemista. Tämä vaihtoehto on oletuksena käytössä Välilehden asetukset ‐paneelissa, ja voit määrittää havaitsemismallin näiden kahden asetuksen avulla:

• Koulutusjakso (viimeiset päivät) viittaa valittua ajanjaksoa edeltäneiden päivien määrään, jonka perusteella poikkeamien havaitsemismalli laskee näytettävän mittarin odotetun arvon.
    • Jos esimerkiksi valitsit ajanjaksoksi kuukauden ensimmäiset kymmenen päivää ja koulutusjaksoksi seitsemän päivää, poikkeamien havaitsemismalli käyttää laskennassa kuukautta edeltävien seitsemän päivän dataa.
  • Herkkyys määrittää todennäköisyyden kynnysarvon, jonka alle jäävä data merkitään poikkeavaksi. Herkkyys vaikuttaa ainoastaan siihen, miten data luokitellaan. Se ei vaikuta mallin toimintaan. Malli ennustaa tietyn arvon todennäköisyyden, eikä herkkyys vaikuta tähän.
    • Jos herkkyys on esimerkiksi 5 %, niin kaikki arvopisteet, joiden esiintymisen todennäköisyys on alle 5 %, luokitellaan poikkeamiksi. Mitä korkeampi herkkyys on, sitä enemmän poikkeavuuksia raportoidaan.

Kun poikkeamien havaitsemismalli on määritelty, Kartoitukset-työkalu soveltaa koulutusjakson dataan bayesilaista tila‑ ja aikasarjamallia, jonka avulla arvioidaan aikasarjassa näkyvän mittarin arvo.

Lopuksi Kartoitukset merkitsee arvopisteen poikkeamaksi käyttämällä tilastollista merkitsevyystestiä ja p-kynnysarvoja, jotka perustuvat valittuun herkkyyteen.

Vapaamuotoisen kartoituksen määrittäminen

Voit käyttää vapaamuotoisessa kartoituksessa alla olevia vaihtoehtoja.

Yleiset vaihtoehdot Kuvaus
Visualisointi

Voit vaihtaa kaaviotyypistä toiseen.

Segmenttien vertailu Voit lisätä kartoitukseen korkeintaan neljä segmenttiä.
Suodatin Voit rajoittaa kartoituksessa näkyvää dataa haluamiesi ehtojen mukaan. Suodatinlausekkeet otetaan käyttöön JA-logiikalla.
Taulukon asetukset
Pivot Voit näyttää segmentit taulukossa riveinä tai sarakkeina.
Rivit Voit näyttää korkeintaan viisi ulottuvuutta taulukon riveinä.
Ensimmäinen rivi Voit valita taulukon ensimmäisen rivin.
Näytettävät rivit Voit valita taulukossa näytettävien rivien määrän.
Sarakkeet Voit näyttää korkeintaan kaksi ulottuvuutta taulukon sarakkeina. Jos käytät useita ulottuvuuksia, taulukkoon luodaan sarakeryhmiä.
Ensimmäinen sarakeryhmä Voit valita taulukon ensimmäisen sarakeryhmän.
Näytettävät sarakeryhmät Voit valita taulukossa näytettävien sarakeryhmien määrän.
Arvot Voit näyttää taulukossa korkeintaan kymmenen mittaria.
Solun tyyppi Voit näyttää mittareiden arvot pelkkänä tekstinä, pylväskaavioina tai lämpökarttoina.
Ympyrädiagrammin asetukset
Erittely Tämä on visualisoinnin datasarjojen erittelyssä käytetty ulottuvuus.
Riviraja Voit määrittää visualisoinnissa näytettävien datasarjojen määrän.
Arvot Voit näyttää taulukossa yhden mittarin.
Viivakaavion vaihtoehdot
Tarkkuus Voit valita kaavion aikavälin. Viikon aikaväli alkaa sunnuntaista. Kuukauden aikaväli alkaa kuukauden ensimmäisestä päivästä.
Erittely Tämä on visualisoinnin datasarjojen erittelyssä käytetty ulottuvuus.
Rivejä kategoriaa kohden Voit määrittää visualisoinnissa näytettävien datasarjojen määrän.
Arvot Voit näyttää taulukossa yhden mittarin.
Poikkeamien havaitseminen Voit ottaa poikkeamien havaitsemisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Lisätietoja on alla.
Koulutusjakso (viimeiset päivät) Lyhennä tai pidennä datan tutkimiseen käytettävää aikaväliä. Pidemmät oppimisjaksot voivat parantaa tarkkuutta.
Herkkyys Voit asettaa todennäköisyyden kynnysarvon, jonka alle jäävä data merkitään poikkeavaksi. Mitä korkeampi arvo on, sitä enemmän poikkeavuuksia raportoidaan.
Pistekaavion vaihtoehdot
Erittely Tämä on visualisoinnin datasarjojen erittelyssä käytetty ulottuvuus.
Y-akseli Pystyakselilla käytetty mittari
X-akseli Vaaka-akselilla käytetty mittari
Geokartan vaihtoehdot
Maantieteellinen erittely Tämä on visualisoinnin datasarjojen erittelyssä käytetty sijainnin ulottuvuus.
Pisteitä ulottuvuutta kohden Voit valita visualisoinnissa näytettävien arvopisteiden määrän.
Arvot Voit näyttää taulukossa yhden mittarin.