Denne artikel omhandler Google Analytics 4-ejendomme. Se afsnittet om Universal Analytics, hvis du stadig bruger en Universal Analytics-ejendom, hvor databehandlingen ophører den 1. juli 2023 (for Analytics 360-ejendommes vedkommende sker det den 1. oktober 2023).

[GA4] Hændelser

Mål brugerinteraktioner på et website eller i en app

En hændelse giver dig mulighed for at måle en bestemt brugerinteraktion på et website eller i en app. Eksempelvis er en sideindlæsning, et klik på et link og et køb alle sammen interaktioner, du kan måle med hændelser.

Hvis du foretager migrering fra Universal Analytics, skal du i stedet læse denne migreringsguide.

Hændelsestyper

Følgende typer hændelser indsamles automatisk:

• Automatisk indsamlede hændelser er hændelser, som Google Analytics indsamler som standard, når du konfigurerer Google-tagget eller Tag Manager-kodestykket på dit website, eller Google Analytics til Firebase-SDK'et i din app. Få flere oplysninger
  • Hændelser af typen forbedret måling er hændelser, som Google Analytics indsamler fra websites, når forbedret måling er aktiveret i Google Analytics. Få flere oplysninger

Følgende typer hændelser kræver en vis implementering, før de kan ses i Analytics:

• Anbefalede hændelser er hændelser, som du selv implementerer, men som har foruddefinerede navne og parametre. Disse hændelser giver dig adgang til både nuværende og kommende rapporteringsmuligheder. Få flere oplysninger
  • Tilpassede hændelser er hændelser, som du definerer. Sørg for kun at opretter tilpassede hændelser, når der ikke er andre hændelser, der fungerer for dig. Tilpassede hændelser vises ikke i de fleste standardrapporter, så du skal oprette tilpassede rapporter eller udforskninger for at kunne foretage nyttige analyser. Få flere oplysninger

Sådan kan du se dine hændelser

Du kan se dine hændelser, når de aktiveres, via kortet Antal hændelser efter hændelsesnavn i rapporten Realtid og Sekundstrrømmen (den midterste kolonne) i rapporten Fejlretningsvisning.

Når Analytics behandler hændelsesdataene, kan du bruge rapporten Hændelser i emnet Engagement og rapporten Hændelser under Konfigurer (i navigationspanelet til venstre) til at se dine hændelsesdata.

Du kan også bruge udforskninger, BigQuery og Data API til at se dine hændelsesdata.

Samling af hændelser

De fleste af de hændelser, som brugerne aktiverer på dit website eller i din app, sendes ikke én ad gangen. I stedet grupperes de fleste hændelser sammen (eller samles).

Hændelser grupperes dog ikke under følgende omstændigheder:

• Konverteringshændelser sendes med det samme, selvom de kan være en del af en batch
  • Containere, der indlæses i fejlretningstilstand, samler aldrig hændelser, så rapporter kan køre i realtid
  • Hændelser, der holdes af din enhed, sendes, når en bruger forlader en side
  • I browsermiljøer, der ikke understøtter sendBeacon-API'en, sendes alle hændelser med det samme

Bemærk! Når en brugers enhed mister forbindelsen (f.eks. når en bruger mister internetforbindelsen, mens vedkommende bruger din mobilapp), gemmer Google Analytics hændelsesdata på sin enhed og sender dataene til sig, når enheden er online igen. Analytics ignorerer hændelser, der ankommer mere end 72 timer efter, at hændelserne er aktiveret.