[GA4] Om hendelser

Finn ut mer om Google Analytics-hendelser, deriblant de ulike typene hendelser, hvordan de er gruppert sammen, og implementeringstrinn.

Med hendelser kan du måle bestemte interaksjoner eller forekomster i appen din eller på nettstedet ditt. Du kan for eksempel registrere tilfeller der noen laster inn en side, klikker på en link eller kjøper noe. Men du kan også måle systematferd, for eksempel systemkrasj eller registreringer av visninger.

Eksempel: Et nyhetsnettsted kan ha hendelser som «article_read» når en besøkende har lest en hel artikkel, «video_play» når hen starter en video, eller «newsletter_signup» når hen registrerer seg for e-postoppdateringer. Ved at disse hendelsene måles, får nettstedseieren se hvilket innhold som er mest populært, og hvordan brukerne samhandler med nettstedet.

Ulike typer hendelser

Hendelsestypene nedenfor samles inn automatisk:

Du må implementere disse hendelsestypene for å se dem i Analytics:

• Anbefalte hendelser er hendelser du implementerer selv, men som har forhåndsdefinerte navn og parametere. Med anbefalte hendelser får du tilgang til eksisterende og fremtidige rapporteringsfunksjoner.
  • Egendefinerte hendelser er hendelser som du selv definerer. Sørg for at du bare oppretter egendefinerte hendelser når ingen andre hendelser fungerer for det aktuelle bruksområdet. I de fleste standardrapporter vises ikke egendefinerte hendelser, så du må konfigurere egendefinerte rapporter eller utforskninger for å få verdifulle analyser.

Slik fungerer det

Tenk deg at noen klikker på en link på det taggede nettstedet ditt og deretter viderekobles til et eksternt nettsted. Her ser du hva som skjer når brukeren klikker på linken:

1

2

3

4

Brukeren besøker nettstedet ditt og klikker på en link til et eksternt nettsted. Analytics mottar klikkhendelsen og viser hendelsen og parameterne i sanntidsrapporten. Analytics ferdigbehandler hendelsen. Analytics viser dataene i dimensjoner og beregninger som brukes i rapporter, målgrupper og så videre.

Se hendelser i sanntid

Når det sendes en hendelse fra appen eller nettstedet, kan du få bekreftet at Analytics faktisk har samlet inn hendelsen, på disse stedene:

I sanntidsrapporten

Antall hendelser etter hendelsesnavn-kortet i sanntidsrapporten kan du se alle hendelsene som ble utløst, og hvor mange ganger brukerne av appen eller nettstedet utløste hver av dem de siste 30 minuttene. Du kan også klikke på en hendelse for å se hvilke hendelsesparametere som ble sendt med hendelsen.

DebugView-rapporten

DebugView-rapporten viser alle hendelsene én bruker utløste. Denne informasjonen er nyttig hvis du vil få bekreftet hvorvidt du har konfigurert en hendelse med tilhørende hendelsesparametere korrekt. Du må slå på feilsøkingsmodusen før du kan bruke rapporten.

Om viktige hendelser

A key event is an event that measures an action that's particularly important to the success of your business. When someone triggers the event by performing the action, the key event is recorded in Google Analytics and surfaced in your Google Analytics reports.

Any event you collect can become a key event. To measure a key event, create or identify an event that measures the action and then mark the event as a key event. After you mark the event as a key event, you can see how many users perform the action and evaluate marketing performance across all channels that lead users to perform the action.

The following flow shows how to mark an event as a key event. In short, if an event is important to your business's success, you can mark the event as a key event in Analytics.

Event → Key Event

Finn ut mer om viktige hendelser.

Om gruppering av hendelser

De fleste av hendelsene brukere utløser i apper eller på nettsteder, sendes ikke enkeltvis. I stedet blir de fleste hendelser gruppert sammen (eller behandlet i bunker).

Hendelser blir ikke behandlet i bunker, men under noen omstendigheter kan følgende skje:

• Viktige hendelser sendes umiddelbart, også om de inngår i en gruppe.
  • I beholdere som lastes inn i feilsøkingsmodusen, blir aldri hendelser behandlet i bunker. Dette sørger for at hendelsene kan sees i sanntid.
  • Hendelser som oppbevares i enheten din, blir sendt når brukeren forlater en side.
  • I nettlesere uten støtte for sendBeacon API blir alle hendelser sendt umiddelbart.

Merk: Når en brukers enhet mister tilkoblingen til nettet (f.eks. hvis internettilkoblingen blir brutt mens brukeren blar gjennom mobilappen din), lagrer Google Analytics hendelsesdata på brukerens enhet og sender deretter dataene når enheten er på nettet igjen. Analytics ignorerer hendelser som inntreffer mer enn 72 timer etter at hendelsene ble utløst.