[UA→GA4] Sådan knyttes gtag.js for UA til GA4

Dette er en implementeringsvejledning for websiteejere, som bruger gtag.js-biblioteket og gerne vil vide, hvordan gtag.js til Universal Analytics (UA) knyttes til Google Analytics 4. Det antages, at du allerede har oprettet en Google Analytics 4-ejendom. Hvis du blot har brug for at føje den grundlæggende målingskode til dit website, kan du læse denne artikel i stedet.
I denne artikel kan du læse om følgende:

Om gtag.js-kodestykket og ejendoms-id'erne

gtag.js-kodestykkerne til en Universal Analytics-ejendom og en Google Analytics 4-ejendom er grundlæggende de samme. Begge kodestykker har følgende struktur:

01: <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=<Et ejendoms-id A>"></script>

02: <script>

03: window.dataLayer = window.dataLayer || [];

04: function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

05: gtag('js', new Date());

06:

07: gtag('config', '<Et ejendoms-id A>');

08:

09: gtag('config', '<Et ejendoms-id B>');

10:

11: gtag('event', 'sign_up', { 'method': 'email' });

12:

13: gtag('event', 'view_video', { 'send_to': '<Et ejendoms-id B>' });

14:

15: </script>

Linje 1: Hvis du har implementeret en Universal Analytics-ejendom via gtag.js, har du sandsynligvis allerede denne kodelinje på dit website. I stedet for at se <Et ejendoms-id A> ser du "UA-" efterfulgt af en række tal. Hvis du har implementeret gtag.js til Google Ads eller et andet Google Marketing Platform-produkt, har du muligvis også denne kodelinje på dit website, men <Et ejendoms-id A> begynder med "AW-" eller "DC-".

Ejendoms-id'et (eller tag-id'et for Google Analytics 4-ejendomme), som er angivet af <Et ejendoms-id A>, "styrer" dette gtag.js-kodestykke. Dette er vigtigt, fordi:

1. Hvis denne linje allerede findes, behøver du ikke at implementere den igen. Du behøver kun at tilføje en "config"-linje for at angive tag-id'et.
  2. Ejendoms-id'et på denne linje "styrer" gtag.js-kodestykket. Hvis et Universal Analytics-ejendoms-id ("UA-XXXXXXXX") styrer tagget, kan du bruge tilknyttede websitetags til at sende måledata til en Google Analytics 4-ejendom uden at skulle tilføje ny kode på siden.

Linje 7: gtag "config"-direktivet aktiverer dataindsamling til den ejendom, der er knyttet til <Et ejendoms-id A>. Hvis du f.eks. tilføjer dette direktiv i en Google Analytics 4-ejendom, sendes der page_view-hændelser til den pågældende ejendom.

Ejendoms-id'et kan repræsentere forskellige Google-produkter, herunder en Universal Analytics-ejendom ("UA-XXXXXXXX"), en Google Analytics 4-ejendom ("G-XXXXXXXX"), Google Ads ("AW-XXXXXXXX") eller Floodlight ("DC-XXXXXXXX).

Linje 11: gtag-hændelsesdirektivet sender en hændelse. I kodestykker, hvor der er flere "config"-direktiver for flere ejendomme, sendes hændelsen til alle ejendomme.

I dette eksempel er parameteren "sign_up" hændelsesnavnet. Den sidste parameter er et objekt, der indeholder et sæt hændelsesparametre. I dette tilfælde er "method" en parameter med værdien "email".

Linje 13: Denne hændelse har "send_to" som en parameter. Dette er en særlig parameter, der sender den tilknyttede hændelse til en bestemt ejendom. Denne hændelse sendes med andre ord kun til den ejendom, der er angivet med <Et ejendoms-id B>.

gtag-config-kommandoen aktiverer grundlæggende måling.

• For en Universal Analytics-ejendom sender "config"-direktivet med et Universal Analytics-ejendoms-id et sidevisningshit.
  • For en Google Analytics 4-ejendom aktiveres "config"-direktivet med et tag-id indsamling af hændelser af typen page_view (som en automatisk indsamlet hændelse), når det indlæses på en side.

Ejendoms-id'er

Universal Analytics-ejendoms-id'er har formatet "UA-XXXXXXXX". Dette kaldes nogle gange sporings-id'et. I denne guide henviser vi til det som UA-ejendoms-id'et.

Webdatastrømme for Google Analytics 4-ejendomme bruger et tag-id i formatet "G-XXXXXXXX".

I nogle kodeeksempler og nogle typer dokumentation kaldes de begge for "TAG_ID".

Grundlæggende dataindsamling

Aktivering af grundlæggende dataindsamling for en Google Analytics 4-ejendom gør det muligt at indsamle følgende:

Hvis din eksisterende Universal Analytics-ejendom bruger en gtag.js-implementering, aktiverer du grundlæggende dataindsamling for din Google Analytics 4-ejendom på følgende måde:

• Mulighed 1: Tilføjelse af et nyt "config"-direktiv med det relevante tag-id
    ELLER
  • Mulighed 2: Aktivering af tilknyttede websitetags (hvis din eksisterende gtag.js-implementering er kvalificeret hertil)

Uanset hvilken mulighed du vælger, påvirkes din eksisterende Universal Analytics-ejendom ikke, og der indsamles fortsat data.

Mulighed 1: Tilføjelse af et nyt "konfigurationsdirektiv"

Hvis der er en eksisterende gtag.js-kode på siden, skal der blot tilføjes et ekstra "konfigurationsdirektiv" med et målings-id for den relevante Google Analytics 4-ejendom. I nedenstående eksempel er linje 8 føjet til en eksisterende gtag.js-implementering. Den henviser til målings-id'et for Google Analytics 4-ejendommen. Dette sender page_view-hændelser til den pågældende Google Analytics 4-ejendom. Den aktiverer også automatisk indsamlede hændelser og hændelser til forbedret måling (hvis du har aktiveret forbedret måling) i den pågældende Google Analytics 4-ejendom.

1: <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=<Et ejendoms-id A>"></script>

2: <script>

3: window.dataLayer = window.dataLayer || [];

4: function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

5: gtag('js', new Date());

6:

7: gtag('config', '<Et ejendoms-id A>');

8: gtag('config', 'G-XXXXXXXX');

9: </script>

Mulighed 2: Aktivering af tilknyttede websitetags

Du kan bruge et tilknyttet websitetag i følgende tilfælde:

• Det eksisterende gtag.js-kodestykke på den side, hvor du vil måle brugerinteraktioner, "styres" af en Universal Analytics-ejendom (dvs. det id, der henvises til i denne linje i gtag.js-kodestykket, begynder med "UA-"):

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=<Et ejendoms-id A>"></script>

Tilknyttede websitetags fungerer også, hvis det eksisterende gtag.js-kodestykke styres af en Google Analytics 4-ejendom. Du vil dog kun opleve denne situation, hvis en Google Analytics 4-ejendom allerede er implementeret.

• Du skal OGSÅ have administratoradgang til den Universal Analytics-ejendom, som id'et i kodestykket henviser til.
Hvis du både har implementeret et gtag.js-tag og en GTM-container på din side, fungerer tilknyttede websitetags kun, hvis gtag.js-tagget placeres oven for GTM-containeren.

Konfigurationsindstillinger for gtag.js

Du kan konfigurere det grundlæggende gtag.js-kodestykke til at styre dataindsamlingsindstillinger såsom IP-anonymisering, cookietilpasninger og Google-signaler. Du kan gøre det via "config"-direktiver eller "set"-direktiver" i gtag.js.

Både Universal Analytics-ejendomme ("UA-XXXXXXXX") og Google Analytics 4-ejendomme ("G-XXXXXXXX") understøtter implementering af disse konfigurationsindstillinger via gtag.js. Der er dog nogle få forskelle på disse indstillinger for Universal Analytics- og Google Analytics 4-ejendomme.

• IP-anonymisering er som standard indstillet til "true" og kan ikke konfigureres i en Google Analytics 4-ejendom. Derfor maskeres IP-adressen automatisk med standardhændelsen for en Google Analytics 4-ejendom ("G-XXXXXXXX").
  • Hvis der skal anvendes globale indstillinger på alle konfigurerede ejendomme, skal "set"-kommandoen bruges, for at indstillingerne kan gælde for alle målings-id'er og/eller ejendoms-id'er, herunder dem, der er implementeret via tilknyttede websitetags.
  • Vær særligt opmærksom på funktioner til deaktivering af annoncetilpasning, som oftest implementeres med en "config"-linje.
  • Når du bruger tilknyttede websitetags: Eventuelle konfigurationer, der foretages i gtag.js-koden ved hjælp af "config", gælder kun for den ejendom, der er knyttet til målings-id'et i den pågældende kodelinje. Disse sendes ikke automatisk til den tilknyttede Google Analytics 4-ejendom. Hvis konfigurationen skal gælde for den tilknyttede Google Analytics 4-ejendom, skal du gøre følgende:
    • Opret et separat "config"-direktiv, og anvend det på den relevante Google Analytics 4-ejendom ved at henvise til målings-id'et
      ELLER
    • Konfigurer indstillingen ved hjælp af et "set"-direktiv, hvor konfigurationen anvendes på alle konfigurerede ejendomme.

Eksempler på konfiguration

Aktivér grundlæggende dataindsamling – konfiguration af User-ID

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'user_id': 'USER_ID'

});

Konfigurer cookieindstillinger

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'cookie_prefix': 'MyCookie',

'cookie_domain': 'blog.example.com',

'cookie_expires': 28 * 24 * 60 * 60 // 28 dage, i sekunder

});

Bloker en page_view-hændelse

Hvis du ikke har brug for en page_view-hændelse, når du indlæser konfigurationskoden (hvis du f.eks. indlæser en iframe), kan du justere konfigurationsindstillingen til at blokere page_view-hændelsen. Overvej et scenarie, hvor der sendes en page_view-hændelse, hvorefter der er en bruger, der logger ind på websitet. Du bruger i forbindelse med logininteraktionen et "config"-direktiv til at angive bruger-id'et, men du ønsker ikke at sende en anden page_view-hændelse. Følgende kode viser, hvordan du kan forhindre, at page_view-hændelsen sendes.

gtag('config', 'MEASUREMENT_ID', {

'user_id': 'USER_ID',

'send_page_view': false

});

Hændelser

Se Guide til migrering af hændelser.

Tilpassede dimensioner og metrics

Tilpassede dimensioner og metrics kan bruges til at få flere oplysninger og til at importere offlinedata, f.eks. fra CRM-systemer.

Når du bruger det Google-tagget (gtag.js), oversættes målinger for tilpassede dimensioner og metrics automatisk til parametre, hvis tilknyttede websitetags eller en Google Analytics 4-ejendom (f.eks. "G-XXXXXXXX") bruges.

Få flere oplysninger om tilpassede dimensioner og metrics.