[UA→GA4] Com es pot mapar gtag.js de UA a GA4

Aquesta és una guia d'implementació per a propietaris de llocs web que utilitzen la biblioteca gtag.js i que volen entendre com es mapa l'etiqueta gtag.js de Universal Analytics (UA) a Google Analytics 4. Es pressuposa que ja heu creat una propietat de Google Analytics 4. Si només heu d'afegir el codi de mesurament bàsic al vostre lloc web, llegiu aquest article.
Contingut d'aquest article:

Sobre el fragment gtag.js i els identificadors de propietat

Els fragments gtag.js per a una propietat de Universal Analytics i una de Google Analytics 4 són bàsicament iguals. Tots dos tenen l'estructura següent:

01: <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=<Identificador de la propietat A>"></script>

02: <script>

03: window.dataLayer = window.dataLayer || [];

04: function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

05: gtag('js', new Date());

06:

07: gtag('config', '<Identificador de la propietat A>');

08:

09: gtag('config', '<Identificador de la propietat B>');

10:

11: gtag('event', 'sign_up', { 'method': 'email' });

12:

13: gtag('event', 'view_video', { 'send_to': '<Identificador de la propietat B>' });

14:

15: </script>

Línia 1: si heu implementat una propietat de Universal Analytics mitjançant gtag.js, probablement ja tindreu aquesta línia de codi al lloc web. En lloc de veure <Identificador de la propietat A>, veureu "UA-" seguit d'un conjunt de números. Si heu implementat gtag.js per a Google Ads o un altre producte de Google Marketing Platform, és possible que també tingueu aquesta línia de codi al vostre lloc web, però <Identificador de la propietat A> començarà per "AW-" o "DC-".

L'identificador de propietat (o identificador d'etiqueta, per a les propietats de Google Analytics 4) indicat per <Identificador de la propietat A> "controla" aquest fragment gtag.js. Això és important perquè:

1. Si aquesta línia ja hi és, no cal que la implementeu una segona vegada. Només caldrà que afegiu una línia "config" per especificar l'identificador d'etiqueta.
  2. L'identificador de propietat d'aquesta línia és el "controlador" del fragment gtag.js. Si un identificador de propietat de Universal Analytics ("UA-XXXXXXXX") controla l'etiqueta, podreu utilitzar les etiquetes de lloc web connectades per enviar les dades de mesurament a una propietat de Google Analytics 4 sense haver d'afegir codi nou a la pàgina.

Línia 7: la directriu "config" de gtag activa la recollida de dades per a la propietat associada a <Identificador de la propietat A>. Per exemple, en una propietat de Google Analytics 4, en afegir aquesta directriu amb un identificador d'etiqueta s'enviaran esdeveniments page_view a la propietat.

És possible que l'identificador de propietat representi el mesurament de diversos productes de Google, com ara una propietat de Universal Analytics ("UA-XXXXXXXX"), una propietat de Google Analytics 4 ("G-XXXXXXXX"), Google Ads ("AW-XXXXXXXX") o Floodlight ("DC-XXXXXXXX").

Línia 11: la directriu "event" de gtag enviarà un esdeveniment. Als fragments en què hi hagi diverses directrius "config" per a diverses propietats, l'esdeveniment s'enviarà a totes les propietats.

En aquest exemple, el paràmetre "sign_up" és el nom de l'esdeveniment. El darrer paràmetre és un objecte que conté un conjunt de paràmetres d'esdeveniment. En aquest cas, "method" és un paràmetre amb el valor "email".

Línia 13: l'esdeveniment d'aquesta línia té "send_to" com a paràmetre. Es tracta d'un paràmetre especial que envia l'esdeveniment associat a una propietat específica. Dit d'una altra manera, aquest esdeveniment només s'enviarà a la propietat indicada per <Identificador de la propietat B>.

L'ordre config de gtag activa el mesurament bàsic.

• En el cas d'una propietat de Universal Analytics, la directriu "config" envia, mitjançant un identificador de propietat de Universal Analytics, una petició de fitxer de pàgina visualitzada.
  • En el cas d'una propietat de Google Analytics 4, la directriu "config" amb un identificador d'etiqueta activa la recollida d'esdeveniments page_view (com a esdeveniment recollit automàticament) quan es carrega en una pàgina.

Identificadors de propietat

Els identificadors de propietat de Universal Analytics tenen el format "UA-XXXXXXXX". De vegades s'anomenen identificadors de seguiment. En aquesta guia ens hi referim com a "identificadors de propietat de UA".

Els fluxos de dades web de la propietat de Google Analytics 4 utilitzen un identificador d'etiqueta amb el format "G-XXXXXXXX".

En alguns exemples de codi i documentació pot ser que vegeu que es fa referència a tots dos com a "TAG_ID".

Recollida de dades bàsiques

L'activació de la recollida de dades bàsiques per a una propietat de Google Analytics 4 permet recollir el següent:

Si la vostra propietat de Universal Analytics utilitza una implementació mitjançant gtag.js, podeu d'activar la recollida de dades bàsiques per a la propietat de Google Analytics 4 amb un dels mètodes següents:

• Opció 1: afegir una directriu "config" nova amb el corresponent identificador d'etiqueta.
    O BÉ
  • Opció 2: activar les etiquetes de lloc web connectades (si la implementació mitjançant gtag.js que teniu és apta).

Independentment de l'opció que trieu, la propietat de Universal Analytics que ja teniu no es veurà afectada i continuarà recollint dades.

Opció 1: afegir una directriu "config" nova

Si ja hi ha codi gtag.js a la pàgina, només cal que afegiu una directriu "config" addicional amb l'identificador de mesurament de la propietat de Google Analytics 4 corresponent. A l'exemple de sota, la línia 8 s'ha afegit a una implementació gtag.js existent. Fa referència a l'identificador de mesurament de la propietat de Google Analytics 4. Això enviarà els esdeveniments page_view a aquesta propietat de Google Analytics 4. També s'activaran els esdeveniments recollits automàticament i els esdeveniments de mesurament millorat (si heu activat el mesurament millorat) a la propietat de Google Analytics 4.

1: <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=<Identificador de la propietat A>"></script>

2: <script>

3: window.dataLayer = window.dataLayer || [];

4: function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

5: gtag('js', new Date());

6:

7: gtag('config', '<Identificador de la propietat A>');

8: gtag('config', 'G-XXXXXXXX');

9: </script>

Opció 2: activar les etiquetes de lloc web connectades

Podeu utilitzar una etiqueta de lloc web connectada si:

• El fragment gtag.js que hi ha a la pàgina en què voleu mesurar les interaccions dels usuaris està "controlat" per una propietat de Universal Analytics; és a dir, quan l'identificador a què es fa referència en aquesta línia del fragment gtag.js comença per "UA-":

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=<Identificador de la propietat A>"></script>

Les etiquetes de lloc web connectades també funcionen si el fragment gtag.js existent està controlat per una propietat de Google Analytics 4. Tanmateix, només us trobareu amb aquesta situació si ja s'ha implementat una propietat de Google Analytics 4.

• I a més teniu accés d'administratiu a la propietat de Universal Analytics a què fa referència l'identificador indicat al fragment.
Si teniu una etiqueta gtag.js i un contenidor de Google Tag Manager (GTM) implementats a la pàgina, l'etiqueta gtag.js ha d'estar col·locada a sobre del contenidor de GTM perquè les etiquetes de lloc web connectades funcionin.

Opcions de configuració de gtag.js

Podeu configurar el fragment gtag.js bàsic per controlar la configuració de la recollida de dades, com ara l'anonimització d'IP, les personalitzacions de galetes o Google signals. Per fer-ho, utilitzeu les directrius "config" o "set" a gtag.js.

Tant les propietats de Universal Analytics ("UA-XXXXXXXX") com les de Google Analytics 4 ("G-XXXXXXXX") admeten la implementació d'aquesta configuració de "config" mitjançant gtag.js. Tanmateix, la configuració és diferent per a les propietats de Universal Analytics i per a les de Google Analytics 4.

• L'anonimització d'IP està estandarditzada en "true" i no es pot configurar en una propietat de Google Analytics 4. Per tant, l'adreça IP s'emmascara automàticament amb l'esdeveniment estàndard quan aquest s'envia a la propietat de Google Analytics 4 ("G-XXXXXXXX").
  • Quan calgui aplicar la configuració global a totes les propietats configurades, s'ha d'utilitzar l'ordre "set" per aplicar-la a tots els identificadors de mesurament i de propietat, incloent-hi els que s'han implementat mitjançant etiquetes de lloc web connectades.
  • Pareu especial atenció a les funcions que desactiven la personalització d'anuncis, que normalment s'implementen amb una línia "config".
  • Quan s'utilitzen etiquetes de lloc web connectades: totes les configuracions fetes al codi gtag.js que utilitzen "config" només s'apliquen a la propietat associada a l'identificador de mesurament d'aquesta línia de codi; no s'envien automàticament a la propietat de Google Analytics 4 connectada. Si voleu que la configuració s'apliqui a la propietat de Google Analytics 4 connectada:
    • Creeu una altra directriu "config" i apliqueu-la a la propietat de Google Analytics 4 corresponent, fent referència a l'identificador de mesurament
      O BÉ
    • Definiu la configuració mitjançant una directriu "set". En aquest cas, la configuració s'aplicarà a totes les propietats configurades.

Exemples de configuració

Activar la recollida de dades bàsiques: configurar User-ID

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'user_id': 'USER_ID'

});

Definir la configuració de galetes

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID', {

'cookie_prefix': 'MyCookie',

'cookie_domain': 'blog.example.com',

'cookie_expires': 28 * 24 * 60 * 60 // 28 dies, en segons

});

Bloquejar un esdeveniment page_view

Si no cal que s'enviï un esdeveniment page_view quan carregueu el codi "config" (per exemple, si esteu carregant un iframe), podeu ajustar l'opció de configuració "config" per bloquejar l'esdeveniment page_view. Imaginem-nos un cas en què s'envia un esdeveniment page_view i, tot seguit, un usuari inicia la sessió al lloc web. Pel que fa a la interacció d'inici de sessió, utilitzeu una directriu "config" per definir l'identificador d'usuari, però no voleu que s'enviï cap altre esdeveniment page_view. El codi següent il·lustra com podeu evitar que s'enviï l'esdeveniment page_view.

gtag('config', 'MEASUREMENT_ID', {

'user_id': 'USER_ID',

'send_page_view': false

});

Esdeveniments

Consulteu la Guia de migració d'esdeveniments.

Dimensions i mètriques personalitzades

Les mètriques i dimensions personalitzades pes poden fer servir per ampliar la informació i importar dades sense connexió, per exemple, de sistemes CRM.

Quan s'utilitza l'etiqueta de Google (gtag.js), les mètriques i les dimensions personalitzades es converteixen automàticament en paràmetres si es fan servir etiquetes de lloc web connectades o una propietat de Google Analytics 4 (per exemple, “G-XXXXXXXX”).

Obteniu més informació sobre les dimensions i mètriques personalitzades.