Rapportinstellingen

Dit maakt deel uit van de bèta van App & webproperty.

Deze functies worden in de komende weken geleidelijk geïntroduceerd.

Rapportinstellingen zijn van toepassing op afzonderlijke rapporten. Voor elk rapport kunt u het volgende instellen:

• Naam
  • Welke vergelijkingen worden toegepast op de gegevens (maximaal vier)
  • Welk attributiemodel voor het rapport wordt gebruikt

De instellingen blijven van kracht tot u ze wijzigt.

Als u de rapportinstellingen wilt bewerken, klikt u op het bewerkingspictogram bovenaan het rapport.

Naam

Als u de standaardnaam van een rapport wilt wijzigen, klikt u in het naamveld en geeft u een nieuwe naam op.

Als u de naam wijzigt, wordt de locatie van het rapport niet gewijzigd.

Vergelijkingen

Met vergelijkingen kunt u subsets van uw gegevens naast elkaar evalueren, bijvoorbeeld de gebeurtenissen die worden geactiveerd door specifieke leeftijdsgroepen of de gebeurtenissen die in bepaalde landen worden geactiveerd.

U kunt maximaal vier vergelijkingen tegelijkertijd toepassen en deze naast elkaar weergeven in uw rapporten.

Meer informatie

Attributiemodellen

U kunt een van de vier attributiemodellen toepassen op een rapport:

• Laatste klik voor meerdere kanalen: Analytics kijkt naar klikken uit alle bronnen en schrijft de conversie toe aan de laatste klik.
  • Laatste betrokkenheidsactie via meerdere kanalen: Analytics schrijft de conversie toe aan de laatste klik of aan een advertentievertoning als er geen recente klik is.
  • Bij voorkeur laatste klik via Google Ads: Analytics schrijft de conversie toe aan Google Ads, ongeacht of er een klik vanuit een andere bron is.
  • Bij voorkeur laatste betrokkenheidsactie via Google Ads: Analytics schrijft de conversie toe aan Google Ads, ongeacht of er een klik of advertentievertoning is van een andere bron.

Wanneer u een nieuw attributiemodel selecteert, wordt de lijst met secundaire dimensies gewijzigd.

Uw instellingen toepassen

Nadat u naamswijzigingen heeft aangebracht, segmenten heeft toegepast en een attributiemodel heeft gekozen, klikt u op Toepassen om de wijzigingen aan te brengen.