Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

[GA4] Firebase-integratie

Koppel Google Analytics 4-property's aan Firebase.

Vanuit Google Analytics

Een Google Analytics 4-property maken

Als u app-gegevens in Analytics wilt meten, moet u een overeenkomend project maken in Firebase en een koppeling tot stand brengen tussen dat project en uw property.

Meer informatie over hoe u een Google Analytics 4-property maakt

Instellingen updaten nadat de koppeling is gemaakt

Nadat u een Google Analytics 4-property heeft gemaakt en u deze aan uw Firebase-project heeft gekoppeld, kunt u dit doen:

• Het toegangsniveau van Firebase-gebruikers voor Analytics-gegevens aanpassen
  • Integratie van uitgebreide doelgroepfuncties uitzetten (deze functie staat standaard aan)

Als u deze instellingen wilt openen, doet u het volgende:

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Firebase-koppelingen.
  2. Zoek de rij voor de betreffende Firebase-project-ID.

Gebruikerstoegang (rollen in Analytics)

Firebase-projectgebruikers krijgen automatisch Analytics-rollen als u een Firebase-project koppelt aan een Analytics-property:

• Firebase-gebruikers in een project worden, op basis van hun hoogste firebaseanalytics-recht in Firebase, toegewezen aan 1 van de 4 gekoppelde Firebase-gebruikers:
    • Bewerker voor Firebase-project <projectnummer>
    • Marketeer voor Firebase-project <projectnummer>
    • Kijker voor Firebase-project <projectnummer> (geen gegevensbeperkingen)
    • Kijker voor Firebase-project <projectnummer> (geen toegang tot kosten- of opbrengstgegevens)
  • De gekoppelde Firebase-gebruikers worden op hun beurt weer toegewezen aan standaardrollen in de gekoppelde Analytics-property.
Als u deze rol/rechten voor Firebase heeft U wordt toegewezen aan deze gekoppelde Firebase-gebruiker Die wordt toegewezen aan deze Analytics-rol

firebaseanalytics.resources.googleAnalyticsEdit

Bewerker voor Firebase-project <projectnummer>

Bewerker

Geen gegevensbeperkingen

firebaseanalytics.resources.googleAnalyticsAdditionalAccess Marketeer voor Firebase-project <projectnummer> Marketeer

firebaseanalytics.resources.googleAnalyticsReadAndAnalyze

Kijker voor Firebase-project <projectnummer>

Kijker

Geen gegevensbeperkingen

firebaseanalytics.resources.googleAnalyticsRestrictedAccess Kijker voor Firebase-project <projectnummer>

Kijker

Geen toegang tot kosten- of opbrengstgegevens

Als u uw Firebase-project vóór 4 januari 2023 aan een Google Analytics 4-property heeft gekoppeld, hebben de gebruikers die aan Firebase zijn gekoppeld misschien andere rollen en gegevenstoegang in Analytics dan wordt beschreven in de bovenstaande tabel. Analytics-beheerders kunnen rollen en gegevenstoegang verifiëren en bewerken via Beheerder > Gekoppelde property > Toegangsbeheer voor property.

In Analytics-toegangsbeheer vertegenwoordigt elke gekoppelde Firebase-gebruiker een groep gebruikers in het gekoppelde Firebase-project.

Als Analytics-beheerder kunt u de Analytics-rol en gegevensbeperkingen wijzigen die zijn toegewezen aan de gekoppelde Firebase-gebruikers van een property. Als u de Analytics-rol en gegevensbeperkingen wijzigt die zijn toegewezen aan een gekoppelde Firebase-gebruiker, heeft dit invloed op iedereen in het Firebase-project die is toegewezen aan die gekoppelde gebruiker.

De roltoewijzingen en gegevensbeperkingen blijven van kracht totdat de koppeling tussen het Firebase-project en de Analytics-property is verwijderd.

Analytics-beheerders kunnen de toegang voor de Firebase-rollen bewerken via Beheerder > Gekoppelde property > Toegangsbeheer voor property.

U kunt bijvoorbeeld de toegang tot kosten- en opbrengstgegevens in de Firebase-console beperken als gebruikers in het Firebase-project die informatie niet nodig hebben:

1. Klik in Beheerder onder Property op Toegangsbeheer voor property.
  2. Klik op de rij voor de Firebase-gebruiker van wie u de gegevenstoegang wilt beperken.
  3. Selecteer onder Gegevensbeperkingen de optie Geen kostenstatistieken en/of Geen opbrengststatistieken.

Integratie van uitgebreide doelgroepfuncties

Integratie van uitgebreide doelgroepfuncties biedt de volgende voordelen:

Deze functie staat standaard aan nadat u de koppeling heeft gemaakt. Zet de functie uit, indien nodig.

Vanuit Firebase

Als u Analytics eerder heeft aangezet voor uw Firebase-project, wordt uw project automatisch gekoppeld aan een Google Analytics 4-property als u uw project upgradet.

Als u Analytics in eerste instantie niet heeft aangezet voor uw project, maar dat later wilt doen, kunt u automatisch een nieuwe Google Analytics 4-property maken of een koppeling maken met een bestaande Google Analytics 4-property.

Als u de optie wilt gebruiken om automatisch een nieuwe Google Analytics 4-property te maken, heeft u het Firebase-recht firebaseanalytics.resources.googleAnalyticsEdit nodig. Dit recht is opgenomen in de Firebase-rollen Eigenaar, Bewerker en Firebase-beheerder.

Een project maken

Wanneer u een project maakt in Firebase, heeft u de optie om te integreren met Analytics. Als u al een of meer Google Analytics-accounts heeft, kunt u uw project aan een van deze accounts koppelen. Als u nog geen Google Analytics-account heeft, wordt er een nieuw account voor u gemaakt met de naam Standaardaccount voor Firebase.

Firebase-gebruikers die toegang hebben tot dat project, krijgen Analytics-gebruikersrollen op basis van hun Firebase-rollen (zie Gebruikerstoegang hierboven).

Uw Firebase-project koppelen aan Analytics

Firebase-eigenaren kunnen de Analytics-koppeling instellen en beheren onder Projectinstellingen > Integraties.

Nadat u Firebase en Analytics heeft gekoppeld, kan het 24 uur duren voordat de gegevens tussen de producten worden uitgewisseld. Dat kan van invloed zijn op functies zoals A/B-tests, Crash Reporting, en segmentatie en targeting van gebruikers.
Google Analytics 4 toont alleen Firebase-gegevens nadat u een Google Analytics 4-property aan Firebase heeft gekoppeld.

Een nieuwe Analytics-koppeling instellen

1. Open uw Firebase-project.
  2. Open Projectinstellingen > Integraties.
  3. Klik op de Google Analytics-kaart op Koppelen.
  4. Selecteer een Analytics-account of maak een nieuw account.
    • Als u een bestaand account selecteert, heeft u de mogelijkheid om een bestaande Google Analytics 4-property in dat account te selecteren of een nieuwe property te maken.
    • Als u een nieuw account maakt, wordt er een nieuwe Google Analytics 4-property voor u gemaakt en wordt uw project aan die property gekoppeld.
    • Meer informatie over instellingen en limieten
  5. Stel uw Analytics-instellingen in.

Een Analytics-koppeling bewerken

1. Open uw Firebase-project.
  2. Open Projectinstellingen > Integraties.
  3. Klik op de Google Analytics-kaart op Link bekijken.
  4. Verwijder de bestaande Analytics-koppeling.
  5. Volg de instructies om een nieuwe Analytics-koppeling in te stellen.

Uw Firebase-project opnieuw koppelen

Als u uw Firebase-project eerder heeft gekoppeld aan uw Analytics-account, maar u uw Firebase-project niet meer kunt vinden in Analytics:

1. Open uw Firebase-project.
  2. Open Projectinstellingen > Integraties.
  3. Klik op de Analytics-kaart om Analytics aan uw project te koppelen.

Analytics ontkoppelen van uw Firebase-project

Firebase-eigenaren kunnen Analytics ontkoppelen via Projectinstellingen > Integraties.