[GA4] Användarutforskaren

Utforska användarsegment och se detaljer om enskilda användaraktiviteter.

Med Användarutforskaren kan du välja specifika användargrupper, till exempel användare som interagerar med din egendom både i din app och på din webbplats. Du kan också se detaljerad information om varje enskild användares aktivitet. Det är viktigt att förstå enskilda beteenden om du vill anpassa användarupplevelsen eller behöver få kunskap om eller felsöka ett specifikt användarflöde. Du kanske till exempel vill analysera beteendet hos en användare som har ett ovanligt högt genomsnittligt beställningsvärde eller var en användare stötte på problem under en beställning.

Innehåll i artikeln:

Skapa en användarutforskning

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Klicka på Utforska till vänster.
  1. Klicka på Mallgalleri högst upp på skärmen och välj mallen Användarutforskaren.
  2. Ställ in utforskningen med hjälp av alternativen nedan.

Du kan också skapa en utforskning utifrån värden i din aktuella visualisering:

1. Välj en befintlig visualisering eller skapa en ny.
  2. Gör önskade anpassningar (lägg till dimensioner och mätvärden, använd ett filter eller segment eller ändra datumintervallet).
  3. Högerklicka på en datapunkt i visualiseringen.
  4. Välj Visa användare.

En ny utforskningsflik öppnas. Anpassningarna som du gjorde i den föregående tekniken tillämpas som ett tillfälligt segment i utforskningen.

Tillfälliga segment visas med streckad kant till vänster. Klicka på ett segment för att redigera eller spara det.

Så fungerar Användarutforskaren

Användarutforskaren visar de användare som utgör ett befintligt segment eller som utgör det tillfälliga segment som är resultatet av att använda andra tekniker i Utforskningar. Du kan se detaljerad information om enskilda användare på listan, bland annat hur och när användaren förvärvades, en översikt över mätvärden för användaren och en tidslinje över användarens aktiviteter på din webbplats eller i din app. Du kan skapa ett segment från olika händelser som användaren har gett upphov till för att se om andra användare utför liknande åtgärder framåt i tiden.

Anpassa utforskningen

Enhets-id och Namn på flöde är obligatoriska och är de enda möjliga dimensionerna. Du kan dock ändra mätvärdena genom att lägga till eller ta bort dem i avsnittet Värden på panelen Flikinställningar.

Justera raderna

Som standard visar utforskningen de tio bästa användarna per session. Så här justerar du antalet användare som visas i Flikinställningar:

• Välj Visa rader för att öka eller minska antalet rader på listan.
  • Välj Startrad för att ange vilken rad som visas först på listan.
  • Sortera listan genom att klicka på kolumnrubriken för ett mätvärde.
  • Välj Celltyp för att visa mätvärden på listan som vanlig text eller förbättra visualiseringen med färgade staplar eller värmekartor.

Tillämpa ett segment

Dra ett befintligt segment från listan längst till vänster till segmentmålet i inställningspanelen. Sedan kan du utforska användarna som definieras av det segmentet.

Tillämpa ett filter

Du kan begränsa vilken data som ska visas i utforskningen genom att tillämpa ett filter baserat på en eller flera dimensioner eller ett eller flera mätvärden. Om ditt filter innehåller flera villkor tillämpas de med OCH-logik.

Ändra rapporteringsperioden

Använd kalenderalternativen i panelen Variabler längst till vänster för att justera tidsperioden och jämföra med data från en tidigare period.

Se enskilda användares aktivitet

Du kan se enskilda användares aktivitet genom att klicka på en specifik post i tabellen i utforskningen.

Då visas detaljerad information om hur och när användaren förvärvades. Det visas också en tidslinje med händelser som utlöstes av användaren på din webbplats eller i din app, grupperade efter datum.

Anpassa aktivitetslistan

Med alternativen i avsnittet Tidsplan till vänster kan du göra följande:

• visa valda händelser
  • visa tidslinjen som en komprimerad eller utökad lista
  • sortera händelserna på tidslinjen

Skapa ett segment med enskilda användare

På tidslinjen kan du skapa ett segment med alla användare som har utfört en viss uppsättning händelser genom att välja en eller flera enskilda händelser. Klicka på Skapa segment högst upp till höger. Du kan redigera det resulterande segmentet efter behov och sedan spara och använda det i kommande utforskningar eller rapporter.

Radera användardata

Varning! Det går inte att ångra en begäran om radering av användardata.

Klicka på Ta bort högst upp till höger.

Data om den aktuella användaren upphör att visas i utforskningen inom 24 timmar och raderas permanent inom de kommande 63 dagarna.

Radera data per pseudonymt id

Om du samlar in användar-id:n och vill radera viss eller all data som är kopplad till ett pseudonymt id som också är kopplat till en av dessa användare kan du använda Analytics-gränssnittet enligt beskrivningen nedan. Du kan även använda User Deletion API för att radera data programmatiskt.

Du måste använda en egen metod för att koppla användar-id:t till det pseudonyma id:t. Den funktionen finns inte i Analytics.

När en användare är inloggad identifieras händelsedata som är kopplad till användaren med det användar-id du anger. När användaren är utloggad identifieras användarens händelsedata med ett pseudonymt id.

Om du vill se all händelsedata som har identifierats med enbart det pseudonyma id:t måste du ändra rapportidentiteten från Beteendemodellering, som tar hänsyn till användar-id och modellering, till Endast enheten:

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Rapportidentitet.
  2. Välj Endast enheten.
  3. Klicka på Spara.

Gör följande efter att du har ändrat rapportidentiteten:

1. Öppna en ny användarutforskning för att se hela listan över pseudonyma id:n.
  2. Välj det id som är kopplat till den data du vill radera.
  3. Klicka på Ta bort högst upp till höger för att radera användarens data.