[GA4] Brugeroplysninger

Se segmenter for brugere og udførlige oplysninger om individuelle brugeraktiviteter.

Med brugeroplysningerne får du mulighed for at vælge specifikke grupper af brugere (f.eks. brugere, som har interageret med din ejendom både via en app og via et website) og få vist detaljer om individuelle brugeraktiviteter. Viden om individuelle brugeres adfærd er en vigtig faktor, hvis du vil tilpasse brugeroplevelsen, eller hvis du har behov for at få indsigt i eller finde og løse problemer med et konkret brugerflow. Det kan f.eks. være, at du vil analysere adfærden for en bruger, som har bestilt varer med en usædvanlig høj gennemsnitlig ordreværdi, eller finde ud af, hvor en bestemt bruger er stødt på problemer i forbindelse med afgivelsen af en ordre.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Opretter brugeroplysninger

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på  Udforsk til venstre.
  1. Klik på Skabelongalleri øverst på skærmen, og vælg skabelonen Brugeroplysninger.
  2. Konfigurer din udforskning ved hjælp af de valgmuligheder, der er beskrevet nedenfor.

Du kan også oprette en udforskning ud fra værdier i den aktuelle visualisering:

1. Vælg en allerede oprettet visualisering, eller opret en ny.
  2. Foretag eventuelle tilpasninger (tilføj dimensioner og metrics, anvend et filter eller et segment, eller rediger datointervallet).
  3. Højreklik på et datapunkt i visualiseringen.
  4. Vælg Se brugere.

Der åbnes en ny fane til udforskning. De tilpasninger, som du har anvendt på den forrige teknik, anvendes som et midlertidigt segment i udforskningen.

Midlertidige segmenter vises med en stiplet kant til venstre. Klik på segmentet for at redigere eller gemme det.

Sådan fungerer brugeroplysninger

Med brugeroplysninger får du vist de brugere, som udgør et allerede defineret segment eller et midlertidigt segment som følge af brug af andre teknikker til udforskning. Du kan gå i detaljer og få vist udførlige oplysninger om individuelle brugere, f.eks. hvor og hvornår en bestemt bruger blev anskaffet, oversigtsmetrics for den pågældende bruger og en tidslinje for vedkommendes aktiviteter på dit website eller i din app. Du kan oprette et segment ud fra forskellige handlinger, brugeren har foretaget, for at finde ud af, om andre brugere foretager lignende handlinger på et senere tidspunkt.

Tilpas udforskningen

Enheds-id og Navn på strøm er obligatoriske og de eneste mulige dimensioner. Du kan dog vælge, hvilke metrics der skal medtages, ved at tilføje eller fjerne dem i sektionen Værdier i panelet Faneindstillinger.

Juster rækkerne

Som standard vises de 10 vigtigste brugere efter session i udforskningen. Sådan bruger du panelet Faneindstillinger til at justere, hvor mange brugere der skal vises:

• Vis rækker bruges til at øge eller reducere antallet af rækker på listen.
  • Startrække bruges til at vælge den række, der skal vises øverst på listen.
  • Sortér listen ved at klikke på en metric-kolonnes titel.
  • Celletype giver dig mulighed for at få vist metrics som almindelig tekst på listen eller optimere den visuelle præsentation ved hjælp af farvede søjler eller varmekort.

Anvend et segment

Træk et allerede oprettet segment fra listen længst til venstre til segmentmålet i panelet med indstillinger. Derefter kan du finde oplysninger om de brugere, der er defineret ved det pågældende segment.

Anvend et filter

Du kan begrænse antallet af data på udforskningslisten ved at anvende et filter ud fra en eller flere dimensioner eller metrics. Hvis filteret omfatter flere betingelser, anvendes disse betingelser ved hjælp af OG-logik.

Skift rapporteringstidsrum

Brug kalendermulighederne i panelet Variabler længst til venstre til at justere tidsrammen og sammenligne dataene med data fra en tidligere periode.

Se individuel brugeraktivitet

Du kan få vist individuelle brugeres aktivitet ved at klikke på en specifik post i tabellen med udforskning.

Derved kan du få vist udførlige oplysninger om, hvor og hvordan den aktuelle bruger blev anskaffet, samt en tidslinje for de hændelser, brugeren har aktiveret på dit website eller i din app, med hændelserne grupperet efter dato.

Tilpas aktivitetslisten

Brug mulighederne i sektionen TIDSLINJE til venstre til at gøre følgende:

• Få vist de valgte hændelser
  • Få vist tidslinjen som en skjult eller udvidet liste
  • Sortere hændelserne på tidslinjen

Opret et segment ud fra individuelle brugere

Ved at vælge en eller flere individuelle hændelser på tidslinjen kan du oprette et segment bestående af alle brugere, der har aktiveret et bestemt sæt hændelser. Klik derefter på Opret segment øverst til højre. Du kan redigere det oprettede segment efter behov og derefter gemme det med henblik på senere udforskning eller rapportering.

Slet brugerdata

Advarsel! En anmodning om sletning af brugerdata kan ikke fortrydes.

Klik på Fjern øverst til højre.

Efter 24 timer bliver de aktuelt viste brugerdata ikke længere vist i udforskningen, og dataene slettes permanent inden for de næste 63 dage.

Sletning af data efter pseudonymiseret id

Hvis du indsamler User-ID'er og vil slette alle eller en del af de data, der er knyttet til et pseudoanonymiseret id, og som også er knyttet til en af disse brugere, kan du bruge Analytics-grænsefladen som beskrevet nedenfor. Du kan også bruge API til brugersletning til at slette dataene automatisk.

Du skal benytte din egen metode til at udføre tilknytningen mellem et User-ID og det pseudoanonymiserede id – Analytics har ikke en funktion til dette formål.

Når en bruger er logget ind, identificeres alle hændelsesdata, der er knyttet til den pågældende bruger, ved hjælp af det angivne User-id. Når brugeren er logget ud, identificeres den pågældende brugers hændelsesdata med et pseudoanonymiseret id.

Hvis du vil se alle de hændelsesdata for en bruger, som kun er identificeret med det pseudoanonymiserede id, skal du ændre rapporteringsidentifikationen fra "Kombineret", som tager højde for User-ID og modellering, til "Kun efter enhed":

1. Klik på Rapporteringsidentifikation i Administrator under Datavisning.
  2. Vælg Kun efter enhed.
  3. Klik på Gem.

Når du har ændret rapporteringsidentifikationen:

1. Åbn nye brugeroplysninger for at se hele listen over pseudoanonymiserede id'er.
  2. Vælg det id, der er knyttet til de data, du vil slette.
  3. Klik på Fjern øverst til højre for at slette den pågældende brugers data.