[GA4] Explorador d'usuaris

Explorar segments d'usuaris i ampliar els detalls de les activitats d'usuaris concrets

L'explorador d'usuaris us permet seleccionar grups específics d'usuaris (per exemple, usuaris implicats amb la vostra propietat tant a l'aplicació com al lloc web) i ampliar els detalls de les activitats de cadascun d'ells. Entendre com es comporta un usuari concret és important si voleu personalitzar l'experiència d'usuari, si necessiteu més dades sobre un flux d'usuaris concret o bé si heu de resoldre un problema relacionat amb un d'aquests fluxos: per exemple, si voleu analitzar el comportament d'un usuari que té un valor de comanda mitjà inusualment elevat o saber en quin punt un usuari ha tingut problemes per fer una comanda.

Contingut d'aquest article:

Crear un explorador d'usuaris

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A l'esquerra, feu clic a  Explora.
  1. A la part superior de la pantalla, feu clic a Galeria de plantilles i, tot seguit, seleccioneu la plantilla Explorador d'usuaris.
  2. Configureu l'exploració mitjançant les opcions que es descriuen a continuació.

També podeu crear una exploració a partir dels valors de la visualització actual:

1. Seleccioneu una visualització existent o creeu-ne una de nova.
  2. Personalitzeu-la com vulgueu. Afegiu-hi dimensions i mètriques, apliqueu-hi un filtre o un segment, o bé canvieu l'interval de dates.
  3. Feu clic amb el botó dret en un punt de dades de la visualització.
  4. Seleccioneu Mostra els usuaris.

S'obrirà una pestanya nova d'exploració. Les personalitzacions que heu aplicat a la tècnica anterior s'apliquen també com a segment temporal a l'exploració.

Els segments temporals es mostren amb una vora discontínua a l'esquerra. Feu clic en un segment per editar-lo o desar-lo.

Com funciona l'explorador d'usuaris

L'exploració d'usuaris mostra els usuaris que formen un segment existent o bé un segment temporal resultant d'haver utilitzat altres tècniques d'exploració. Podeu ampliar els detalls de la llista per veure informació detallada sobre un usuari en particular, com ara quan i com es va adquirir l'usuari, les seves mètriques de resum i una cronologia de les activitats que ha dut a terme al vostre lloc web o aplicació. Podeu crear un segment a partir de diferents esdeveniments de l'usuari per veure si altres usuaris duen a terme accions similars en endavant.

Personalitzar l'exploració

Les mètriques Identificador del dispositiu i Nom del flux de dades són obligatòries i les úniques dimensions possibles. Tanmateix, podeu canviar les mètriques afegint-les i traient-les a la secció Valors del tauler Configuració de les pestanyes.

Ajustar les files

De manera predeterminada, l'exploració mostra els 10 usuaris principals per sessions. Per ajustar el nombre d'usuaris que es mostra, a Configuració de les pestanyes podeu utilitzar les opcions següents:

• Mostra les files: permet augmentar o disminuir el nombre de files de la llista.
  • Fila inicial: determina quina és la primera fila de la llista.
  • Ordena: permet ordenar la llista fent clic al títol de la columna d'una mètrica.
  • Tipus de cel·la: permet mostrar les mètriques de la llista com a text sense format o bé millorar-ne la presentació visual amb barres de colors o mapes de calor.

Aplicar un segment

Arrossegueu un segment existent de la llista de l'extrem esquerre i deixeu-lo anar a l'objectiu de segment del tauler de configuració. Després podeu explorar els usuaris definits pel segment en qüestió.

Aplicar un filtre

Podeu restringir les dades que es mostren a la llista de l'exploració aplicant un filtre basat en una o diverses dimensions o mètriques. Si el filtre inclou diverses condicions, aquestes s'apliquen amb l'operador lògic I.

Canviar el període de temps dels informes

Utilitzeu les opcions del calendari del tauler Variables que hi ha a l'extrem esquerre per ajustar el període de temps i comparar les dades amb les d'un període anterior.

Consultar l'activitat d'usuaris concrets

Podeu consultar l'activitat d'usuaris concrets fent clic en un registre específic de la taula d'exploració.

Es mostrarà informació detallada sobre com i quan es va adquirir l'usuari, a més d'una cronologia dels esdeveniments que l'usuari en qüestió ha activat al vostre lloc web o a la vostra aplicació, agrupats per data.

Personalitzar la llista d'activitats

A l'esquerra, utilitzeu les opcions de la secció CRONOLOGIA per:

• Veure els esdeveniments seleccionats.
  • Mostrar la cronologia en forma de llista replegada o desplegada.
  • Ordenar els esdeveniments de la cronologia.

Crear un segment a partir d'usuaris concrets

A la cronologia, podeu crear un segment de tots els usuaris amb un conjunt específic d'esdeveniments seleccionant un o diversos esdeveniments concrets. A continuació, a la part superior dreta, feu clic a Crea un segment. Podeu editar el segment resultant, si cal, i desar-lo per fer-lo servir més endavant en exploracions o informes.

Suprimir dades d'usuari

Advertiment: la sol·licitud de supressió de dades d'usuari és una acció que no es pot desfer.

A la part superior dreta, feu clic a Elimina.

Les dades d'usuari que es mostren actualment deixaran de mostrar-se a l'exploració en un termini de 24 hores i es trauran permanentment en un termini de 63 dies.

Suprimir dades per identificador pseudonimitzat

Si recolliu identificadors d'usuari i voleu suprimir qualsevol dada o totes les dades associades a un identificador pseudonimitzat que també està associat a un d'aquests usuaris, podeu utilitzar la interfície d'Analytics tal com es descriu a continuació. També podeu utilitzar l'API de supressió de l'usuari per suprimir les dades de manera programàtica.

Heu d'aplicar el vostre propi mètode per fer l'associació entre l'identificador d'usuari i l'identificador pseudonimitzat: Analytics no ofereix aquest tipus de funcionalitat.

Quan un usuari té la sessió iniciada, les dades d'esdeveniment associades a aquest usuari s'identifiquen mitjançant l'identificador d'usuari que proporcioneu, mentre que quan la té tancada, s'identifiquen amb un identificador pseudonimitzat.

Per veure totes les dades d'esdeveniment d'un usuari identificades només amb l'identificador pseudonimitzat, cal que canvieu la identitat per als informes d'Identitat combinada, que té en compte l'Identificador d'usuari i la modelització, a Només per dispositiu:

1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic aIdentitat per als informes.
  2. Seleccioneu Només per dispositiu.
  3. Feu clic a Desa.

Després de canviar la identitat per als informes:

1. Obriu un explorador d'usuaris nou per veure la llista completa d'identificadors pseudonimitzats.
  2. Seleccioneu l'identificador associat a les dades que voleu suprimir.
  3. A la part superior dreta, feu clic a Elimina per suprimir les dades d'aquest usuari.