Homepage

Dit maakt deel uit van de bèta van App & webproperty.

Deze functies worden in de komende weken geleidelijk geïntroduceerd.

Over de homepage

Wanneer u inlogt bij Analytics, geeft de homepage een overzicht van interessante inzichten in uw gegevens.

De eerste paar kaarten laten het volgende zien:

• Totale hoeveelheid verkeer en conversies (Gebruikers, Opbrengst, Conversiepercentage, Sessies). Klik op een statistiek om de grafiek te wijzigen.
  • Gebruikersvolume per minuut. Plaats de muisaanwijzer op een kolom om het exacte aantal gebruikers voor die minuut te zien.
  • Maandelijks, wekelijks en dagelijks actieve gebruikers.

De overige kaarten op de pagina geven soortgelijke momentopnamen van uw gegevens. Voorbeeld:

• Gebruikers per land
  • De beste schermen voor betrokkenheid
  • Topconversies

Besturingselementen voor kaarten

Een kaart kan tot drie besturingselementen hebben:

• Dimensie-/statistiekkiezer
  • Periodekiezer
  • Link naar het bijbehorende rapport

Dimensie-/statistiekkiezer

Als bovenaan een kaart een kiezer voor dimensies of statistieken wordt getoond, kunt u daarop klikken om te bepalen welke gegevens op de kaart worden weergegeven.

Periode

Sommige kaarten bevatten een optie om verschillende perioden te selecteren. De perioden verschillen per gegevenstype.

Link naar onderliggend rapport

De meeste kaarten gebruiken gegevens uit bestaande Analytics-rapporten. Klik op de link onderaan de kaart om het bijbehorende rapport te openen. Voorbeeld:

De homepage gebruiken

De homepage geeft een overzicht van de vitale functies van uw property. U kunt hier de status van uw site volgen en controleren of alles naar behoren functioneert.

U kunt de pagina ook gebruiken als uitgangspunt voor diepgaande analyses van uw gegevens.

Als u bijvoorbeeld nieuwe Google Ads-campagnes uitvoert, verwacht u misschien een geleidelijke of sterke toename van het aantal gebruikers in de afgelopen zeven dagen. Als de eerste kaart niet de verwachte toename laat zien, kunt u naar de acquisitiekaart scrollen en campagne selecteren als medium om te zien of uw nieuwe campagne het verwachte aantal sessies en nieuwe gebruikers oplevert.