Reports

[GA4] Tillämpa jämförelser på rapporter

Jämför olika datauppsättningar i dina rapporter.

Med jämförelser kan du utvärdera delar av informationen sida vid sida. Du kan till exempel jämföra data från Android-enheter med data från iOS-enheter.

I Google Analytics 4 används jämförelser i stället för segment i Universal Analytics.

Så fungerar det

Du kan skapa jämförelser med hjälp av villkor baserade på dimensioner och dimensionsvärden. Exempel:

Dimension Exempel på dimensionsvärden
Flöde <flödes-id>
Plattform Android, iOS, webb
Land Argentina, Tyskland, Japan
Målgrupp En målgrupp som du har definierat

Flera värden för samma villkor utvärderas med ELLER-logik, till exempel Plattform = Android ELLER IOS; Land = Argentina ELLER Japan.

Flera villkor i samma jämförelse utvärderas med OCH-logik, till exempel (Plattform = Android ELLER IOS) OCH (Land = Argentina ELLER Japan).

Tillämpa en jämförelse på en rapport

Du kan skapa en separat jämförelse för varje dataset som du vill jämföra. Om du till exempel vill jämföra app- och webbdata kan du skapa en jämförelse för Android- och iOS-data och en annan för webbdata.

1. Klicka på längst upp till höger.
  2. Välj en sparad jämförelse eller klicka på + Skapa ny längst upp till höger för att skapa en jämförelse.
    Tips! Vi har inkluderat fördefinierade sparade jämförelser i din Google Analytics-egendom för användningsfall som behövs ofta. Här ingår jämförelser av direkt trafik, organisk trafik, webbtrafik och mobiltrafik.
  3. Så här skapar du en jämförelse:
    1. Välj en dimension i rullgardinsmenyn Dimension. Endast dimensioner med dimensionsvärden visas på listan. Dimensioner visas nedtonade om de är inkompatibla med andra dimensioner i en rapport.
    2. Välj en matchningstyp i fältet Matchningstyp:
      • Med exakt matchning (dvs. ”matchar exakt” och ”matchar inte exakt”) kan du jämföra data som exakt matchar eller inte matchar specifika dimensionsvärden.
      • Partiell matchning (dvs. "innehåller" och "innehåller inte") ger större flexibilitet när det gäller att jämföra dimensionsvärden. Partiella matchningsfraser är skiftlägeskänsliga.
    3. Ange ett eller flera dimensionsvärden.
    4. (Valfritt) Klicka på + Lägg till nytt villkor för att ange upp till fyra ytterligare villkor.
  4. Klicka på Använd.

Det visas en färgkodad version av informationen för respektive jämförelse.

Spara en jämförelse

Experiment icon for Gradual feature rollout  Successiv lansering av funktioner: Denna funktion är inte tillgänglig för alla Google Analytics-egendomar ännu.

Som administratör eller redigerare för en Google Analytics-egendom kan du spara jämförelser i Google Analytics 4-egendomen. Med sparade jämförelser kan du och andra med åtkomst till din egendom jämföra de användarbaser du är intresserad av utan att behöva återskapa jämförelserna varje gång du vill analysera dessa användarbaser.

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Konverteringar.
  2. Klicka på Ny jämförelse högst upp till höger.
    Obs! Du kan spara upp till 200 jämförelser per Google Analytics 4-egendom. Klicka på Kvotinformation för att se hur många jämförelser som har sparats hittills.
  3. Välj en dimension i rullgardinsmenyn Dimension. Endast dimensioner med dimensionsvärden visas på listan. Dimensioner visas nedtonade om de är inkompatibla med andra dimensioner i en rapport.
  4. Välj en matchningstyp i fältet Matchningstyp:
    • Med exakt matchning (dvs. ”matchar exakt” och ”matchar inte exakt”) kan du jämföra data som exakt matchar eller inte matchar specifika dimensionsvärden.
    • Partiell matchning (dvs. "innehåller" och "innehåller inte") ger större flexibilitet när det gäller att jämföra dimensionsvärden. Partiella matchningsfraser är skiftlägeskänsliga.
  5. Ange ett eller flera dimensionsvärden.
  6. (Valfritt) Klicka på + Lägg till nytt villkor för att ange upp till fyra ytterligare villkor.
  7. Klicka på Spara.
  8. Ange ett namn på och en beskrivning av den sparade jämförelsen och klicka sedan på Bekräfta.

När du har sparat jämförelsen kan du redigera, skapa en dubblett av och radera den sparade jämförelsen på sidan Jämförelser i Administratör. Alla som har åtkomst till egendomen kan tillämpa jämförelsen på rapporter.

Aktivera eller inaktivera jämförelser

Jämförelsedefinitioner visas högst upp i rapporterna. Om du går från en rapportsida till en annan med jämförelser avmarkerad avmarkeras alla jämförelser utom Alla användare på den nya sidan. När du öppnar en rapport visas data för Alla användare som standard. Klicka på symbolen bredvid Alla användare för att aktivera alla jämförelser du har tillämpat tidigare.

Klicka på X till höger om definitionen för att stänga jämförelsen.

Ta bort en jämförelse från menyn högst upp i Google Analytics

Avancerade jämförelser

Om du vill jämföra data utifrån komplexa kriterier som sekvenser med användaråtgärder måste du först skapa en målgrupp som definieras med de komplexa kriterierna. När du har skapat målgruppen sparar du en jämförelse där målgruppen används som villkor.

Tänk på att denna metod möjliggör jämförelser baserade på detaljerade villkor, men den gäller endast data som samlas in från tidpunkten då målgruppen skapades och framåt.

Begränsningar

Om en rapport inte har stöd för ett villkor (till exempel om den inte innehåller en av dimensionerna) visas ett tomt kort för jämförelsen. Välj i så fall andra dimensioner för villkoret eller ta bort det. Det är mest sannolikt att detta händer i realtidsrapporten.

Alla dimensionsvärden kanske inte är tillgängliga. Vissa dimensioner går inte att utesluta och andra kanske inte är tillgängliga på grund av den aktuella konfigurationen.