Reports

[GA4] Anvend sammenligninger på rapporter

Sammenlign forskellige datasæt i dine rapporter

Med sammenligninger kan du evaluere undergrupper af dine data side om side. Du kan f.eks. sammenligne data, der genereres af Android-enheder, med data, der genereres af iOS-enheder.

Sådan fungerer det

Du kan oprette sammenligninger ved at bruge betingelser baseret på dimensioner og dimensionsværdier. Eksempel:

Dimension Eksempler på dimensionsværdier
Stream <stream ID>
Platform Android, iOS, web
Land Argentina, Tyskland, Japan
Publikum Enhver målgruppe, du har defineret

Flere værdier for den samme betingelse evalueres med ELLER-logik, f.eks. platform = Android ELLER iOS, land = Argentina ELLER Japan.

Flere betingelser i samme sammenligning evalueres med OG-logik, f.eks. (platform = Android ELLER iOS) OG (land = Argentina ELLER Japan).

Anvend en sammenligning på en rapport

Du kan oprette en separat sammenligning for hvert datasæt, du vil sammenligne. Hvis du f.eks. vil sammenligne app- og webdata, kan du oprette én sammenligning for Android- og iOS-data og en anden sammenligning for webdata.

1. Klik på øverst til højre i en rapport.
  2. Vælg en gemt sammenligning, eller klik på + Opret ny øverst til højre for at oprette en sammenligning.
    Tip! Vi har inkluderet foruddefinerede gemte sammenligninger på din Google Analytics-ejendom til ofte brugte eksempler på brug. Disse omfatter sammenligninger for direkte trafik, organisk trafik, webtrafik og mobiltrafik.
  3. Hvis du opretter en sammenligning, skal du følge denne vejledning:
    1. Vælg en dimension i rullemenuen Dimension. Der vises kun dimensioner med dimensionsværdier på listen. En dimension er nedtonet, hvis den er inkompatibel med andre dimensioner i en rapport.
    2. Vælg en matchtype i feltet Matchtype:
      • Eksakt matchning (dvs. "matcher eksakt" og "matcher ikke eksakt") giver dig mulighed for at sammenligne data, der præcist matcher eller ikke matcher bestemte dimensionsværdier.
      • Delvis matchning (dvs. "indeholder" og "indeholder ikke") giver større fleksibilitet ved sammenligning af dimensionsværdier. Der skelnes mellem store og små bogstaver i sætninger til delvise match.
    3. Angiv en eller flere dimensionsværdier.
    4. (Valgfrit) Klik på + Tilføj ny betingelse for at oprette op til 4 ekstra betingelser.
  4. Klik på Anvend.

En farvekodet version af dataene vises for hver sammenligning.

Gem en sammenligning

Experiment icon for Gradual feature rollout  Gradvis funktionsudrulning: Denne funktion er endnu ikke tilgængelig til alle Google Analytics-ejendomme.

Gemte sammenligninger giver dig og andre, der har adgang til din ejendom, mulighed for at sammenligne de brugerbaser, der er vigtige for dig, uden at du behøver at oprette sammenligningerne igen, hver gang du vil analysere de pågældende brugerbaser.

1. Under Administrator skal du klikke på Sammenligninger under Datavisning.
    Via det forrige link åbnes den Analytics-ejendom, du senest er tilgået. Du kan skifte ejendom ved hjælp af ejendomsvælgeren. Du skal have rollen redaktør eller en rolle på et højere niveau på ejendomsniveau til gemme en sammenligning.
  2. Klik på Ny sammenligning øverst til højre.
    Bemærk! Du kan gemme op til 200 sammenligninger pr. Google Analytics 4-ejendom. Klik på Kvoteoplysninger for at se, hvor mange sammenligninger der er blevet gemt indtil videre.
  3. Vælg en dimension i rullemenuen Dimension. Der vises kun dimensioner med dimensionsværdier på listen. En dimension er nedtonet, hvis den er inkompatibel med andre dimensioner i en rapport.
  4. Vælg en matchtype i feltet Matchtype:
    • Eksakt matchning (dvs. "matcher eksakt" og "matcher ikke eksakt") giver dig mulighed for at sammenligne data, der præcist matcher eller ikke matcher bestemte dimensionsværdier.
    • Delvis matchning (dvs. "indeholder" og "indeholder ikke") giver større fleksibilitet ved sammenligning af dimensionsværdier. Der skelnes mellem store og små bogstaver i sætninger til delvise match.
  5. Angiv en eller flere dimensionsværdier.
  6. (Valgfrit) Klik på + Tilføj ny betingelse for at oprette op til 4 ekstra betingelser.
  7. Klik på Gem.
  8. Angiv et navn og en beskrivelse for den gemte sammenligning, og klik derefter på Bekræft.

Når du har gemt sammenligningen, kan du redigere, kopiere og slette den gemte sammenligning på siden Sammenligninger i Administrator. Alle med adgang til ejendommen kan anvende sammenligningen i rapporter.

Aktivér eller deaktiver sammenligninger

Sammenligningsdefinitioner vises øverst i dine rapporter. Hvis du går fra én rapporteringsside til en anden med anvendelse af sammenligninger, fjernes markeringen af alle sammenligninger undtagen Alle brugere på den nye side. Når du går til en rapport, vises der som standard data for Alle brugere. Klik på symbolet ud for Alle brugere for at aktivere alle dine tidligere anvendte sammenligninger.

Klik på X til højre for definitionen for at afvise en sammenligning.

Fjern en sammenligning fra topmenuen i Google Analytics

Avancerede sammenligninger

Hvis du vil sammenligne data baseret på komplekse kriterier såsom sekvenser af brugerhandlinger, skal du først konfigurere en målgruppe, der er defineret med de komplekse kriterier. Når du har oprettet denne målgruppe, skal du gemme en sammenligning, der bruger målgruppen som betingelse.

Husk! Denne metode muliggør sammenligninger baseret på detaljerede betingelser, men den gælder kun for data, der er indsamlet fra det tidspunkt, hvor målgruppen blev oprettet og fremefter.

Begrænsninger

Hvis en rapport ikke understøtter en betingelse (f.eks. indeholder rapporten ikke en af dimensionerne), vises der et tomt kort for denne sammenligning. I dette tilfælde skal du vælge forskellige dimensioner for betingelsen eller fjerne betingelsen. Dette finder sandsynligvis sted i realtidsrapporten.

Ikke alle dimensionsværdier er tilgængelige. Nogle dimensioner kan ikke ekskluderes, mens andre ikke er tilgængelige på grund af din konfiguration.