[GA4] Konfigurer konverteringer

Find frem til de brugerhandlinger, der er værdifulde for din virksomhed

En konvertering er enhver brugerhandling, der er værdifuld for din virksomhed, f.eks. en bruger, der handler i din butik eller abonnerer på dit nyhedsbrev. Hvis du vil måle en bestemt brugerhandling som en konvertering, skal du bare markere handlingen som en hændelse.

Bemærk! I Universal Analytics oprettes og konfigureres konverteringer ved hjælp af mål. Se, hvordan du migrerer dine mål til konverteringshændelser, hvis du migrerer fra en Universal Analytics-ejendom til Google Analytics 4.

Fordele

Når du opretter og konfigurerer konverteringer, kan du gøre følgende:

• Få rapportering om konverteringer: Brug rapporterne Anskaffelse, Engagement og Annoncering til at få vist data om de handlinger, der er vigtigst for din virksomhed. Få flere oplysninger
  • Byde på konverteringer: Importér dine konverteringsdata i Google Ads, så du kan bruge dem som beslutningsgrundlag i forbindelse med manuel budgivning eller Smart Bidding og som hjælp til optimering af dine kampagner. Få flere oplysninger
  • Tilskrive kredit til konverteringer: Kombiner dine data med data fra andre annonceringskanaler for at få oplysninger om berøringspunkterne på en brugers konverteringssti. Få flere oplysninger
  • Få dine annoncer vist for brugere, der ikke har foretaget en konvertering: Brug dine konverteringsdata til at oprette målgrupper bestående af brugere, der ikke har foretaget en konvertering, og importér disse målgrupper i Google Ads med henblik på remarketing. Få flere oplysninger

Før du begynder

Du skal have rollen redaktør (eller en rolle med flere tilladelser) for at kunne administrere konverteringer.

Du skal oprette og konfigurere en hændelse for den konvertering, du vil måle. Du kan enten oprette og konfigurere en hændelse i Google Analytics eller via en anden tjeneste end Google Analytics.

Markér hændelser som konverteringer

Du kan oprette og konfigurere en konvertering for en allerede oprettet hændelse blot ved at markere hændelsen som en konvertering. Der går muligvis et stykke tid, før nye hændelser vises i Analytics, men du kan "forhåndsmarkere" en hændelse som en konvertering, så det registreres, at hændelsen skal markeres som en konvertering, når den modtages i Analytics.

Du kan markere op til 30 hændelser som konverteringer.

Sådan markerer du en allerede oprettet hændelse som en konvertering:

1. I Google Analytics skal du gå til Konfigurer > Hændelser til venstre.
  2. Vælg skydeknappen under Markér som konvertering i tabellen Eksisterende hændelser.

Sådan markerer du en ny hændelse som en konvertering:

1. Gå til Konfigurer > Konverteringer til venstre i Google Analytics.
  2. Klik på Ny konverteringshændelse.
  3. Angiv navnet på den nye hændelse.
  4. Klik på Gem.

Hvis du ikke længere vil indsamle konverteringsdata for en hændelse, skal du fjerne markeringen af hændelsen som en konvertering på siden Hændelser. Hvis hændelsen ikke vises på siden Hændelser, skal du i stedet gå til siden Konverteringer. Hvis du deaktiverer en konvertering, får det ingen betydning for de data, du allerede har indsamlet (allerede oprettede hændelser vises stadig som konverteringer i rapporter).

Bemærk! Ud over de 30 hændelser, du kan markere som konverteringer, markeres følgende hændelser automatisk som konverteringer i Analytics:
  • purchase (web og app)
  • first_open (kun app)
  • in_app_purchase (kun app)
  • app_store_subscription_convert (kun app)
  • app_store_subscription_renew (kun app)

Resultater

Når du markerer en hændelse som en konvertering, kan der gå et stykke tid (lige fra et par minutter til et par timer), før konfigurationen anvendes på hændelsen.

Når en hændelse markeres som en konvertering, kan det ses i rapporterne fra oprettelsestidspunktet. Den ændrer ikke historiske data. Når du markerer en hændelse som en konvertering, kan der gå op til 24 timer, før den vises i standardrapporter. Realtidsrapporter opdateres hurtigere, når en bruger aktiverer en konverteringshændelse.