[GA4] Konfigurer netværksindstillinger for apps

Mål effektiviteten af konverteringer fra annoncenetværk, og send konverteringsdata tilbage for at optimere den trafik, de sender til dig

Et annoncenetværk er en onlineplatform, der forbinder virksomheder, som vil køre annoncer (dvs. annoncører), med dem, der vil hoste annoncer og tjene penge på deres app (dvs. udgivere).

Hvis du er udgiver, kan du bruge fanen Netværksindstillinger i Administrator til at føje de annoncenetværk, du bruger til dine appdatastrømme, til din Analytics-ejendom.

Ved at konfigurere netværksindstillinger for dine apps kan du:

• Måle konverteringer, der kommer fra disse annoncenetværk
  • Konfigurere tilbagerapporteringer for at sende nogle eller alle konverteringsdata tilbage til annoncenetværket for at optimere den trafik, de sender til dig

Tilføj et netværk

Du kan sende konverteringer fra og måle effektiviteten for annoncenetværk. Sådan tilføjer du et netværk:

1. Klik på Konverteringer i Administrator under Datavisning.
  2. Klik på Netværksindstillinger > Nyt netværk.
  3. Vælg et netværk i menuen.
  4. Kilden er automatisk netværksnavnet. Nogle netværk tilbyder også metadata om Kampagnemedium og Kampagnenavn, så der skal ikke angives yderligere oplysninger. For andre netværk har vi angivet felterne Kampagnemedium og Kampagnenavn, så det er muligt at indhente tilpassede oplysninger. Brug den genererede webadresse som henvisningslink (kopiér og indsæt webadressen).
    • KLIK: Hvis du kører en kampagne med henblik på at få brugere til at downloade appen, skal du bruge den genererede webadresse.
    • DYBT LINK: Hvis du kører en kampagne med henblik på at få nuværende appbrugere til at interagere med appen igen, skal du bruge fanen DYBT LINK. I denne sektion skal du angive oplysninger om webadresseskemaet og -stien. De samme parametre tilføjes.
  5. Valgfrit: Aktivér Konfigurer tilbagerapportering for at sende konverteringsoplysninger tilbage til netværket.
  6. Klik på Gem.

Tilbagerapporteringer

En tilbagerapportering sender dine konverteringsdata tilbage til et annoncenetværk. Tilbagerapporteringer er valgfrie. Du kan sende first_open-data ud over andre konverteringshændelser i appen. Hvis du beslutter at konfigurere en tilbagerapportering, vælger du også, om du vil sende alle konverteringer til netværket, eller om du kun vil sende de konverteringer, som Analytics tilskriver til det pågældende netværk.

Tilbagerapporteringer hjælper netværk med at optimere den trafik, de sender til dig. Hvis et netværk f.eks. ved, at en app er blevet downloadet til en enhed, så ved det også, at det ikke skal vise flere annoncer for den pågældende app på denne enhed.

Hvis du sender netværket alle konverteringsdata, kan netværket optimere sin egen trafik på baggrund af en viden om konverteringer fra alle netværk. Når du sender alle konverteringsdata til et netværk, sløres de øvrige netværk, der er involveret i at levere konverteringer.

Hvis enten 1) alle dataene på ejendomsniveau, 2) individuelle hændelser eller 3) specifikke hændelsesnavne eller brugeregenskaber er blevet ekskluderet fra annoncetilpasning, tilføjer Analytics et ekstra signal (npa, som står for "non-personalized ads", dvs. ikke-tilpassede annoncer) i tilbagerapporteringer for at angive, at netværk ikke må bruge dataene til personligt tilpasset annoncering. Bemærk! Det er op til dem, der er ansvarlige for hvert enkelt netværk, hvordan npa-signalet skal behandles.

Sådan konfigureres en tilbagerapportering:

1. Klik på Konverteringer i Administrator under Datavisning.
  2. Klik på Netværksindstillinger.
  3. Klik på Mere > Konfigurer tilbagerapportering på rækken for netværket.
  4. Vælg de konverteringer, du vil sende.
  5. Vælg Kun konverteringer, der er tilskrevet dette netværk, eller Alle konverteringer.
  6. Angiv netværksparametrene (f.eks. sporings-id og annoncørs adgangskode). Valgmulighederne varierer afhængigt af netværket.
  7. Klik på Gem.

Hvis du deaktiverer annoncetilpasning i henhold til vejledningen under Beskyttelse af dine data, og brugeren aktiverer tilbagerapportering, overføres disse oplysninger sammen med tilbagerapporteringen.

Tilpassede kampagner for Google Play-apps

Når du bruger en tilpasset kampagne for en app, du distribuerer via Google Play, skal du bruge webadresseværktøjet til Google Play til at generere dine tilpassede webadresser.