[GA4] Kom igång med rapporter

Bekanta dig med dina användare och deras aktivitet med hjälp av rapporter

Ditt Google Analytics-konto innehåller fördefinierade rapporter som du kan använda för att analysera data om dina webbplatser och appar. Utöver dessa fördefinierade Google-rapporter kan du skapa egna rapporter för att hitta information som är viktig för dig.

Som standard genererar Analytics rapporten Översiktsbild av rapporter, realtidsrapporten och följande rapportsamlingar ochämnen. Om du vill analysera din data ytterligare kan du använda utforskningar och BigQuery.

Samling med livscykelrapporter

Samlingen med livscykelrapporter innehåller följande rapporter om användaraktivitet, från förvärv till konvertering:

• Förvärv fokuserar på nya och återkommande användare och hur de förvärvades (till exempel medium, källa, kampanj).
  • Engagemang visar användaraktiviteten per antal händelser, hur länge användarna interagerar med din webbplats eller app och hur många gånger användarna återvänder till den.
  • Intäktsgenerering visar intäkterna som genererades från e-handelsköp, köp i appen, prenumerationer och mobilannonser.
  • Kvarhållning anger hur effektivt nya användare omvandlas till återkommande användare och hur stor procentandel användare som kommer tillbaka.

När du har valt branschkategorin Spel eller minst 50 % av dina appflöden är kopplade till appar som kategoriseras som spel ersätter Analytics samlingen med livscykelrapporter med samlingen med spelrapporter.

Samlingen Användare

Rapportsamlingen Användare innefattar följande ämnen som hjälper dig att ta reda på mer om personerna som använder din webbplats eller app:

• I rapporten Demografi kategoriseras användarna efter ålder, plats, intressen och annat.
  • Rapporten Teknik visar vilka tekniker och versioner som användarna använder.

Rapportsamlingen Apputvecklare

När du använder Google Analytics for Firebase-SDK:et (GA4F) i din app lägger Google till rapportsamlingen Apputvecklare i den vänstra navigeringspanelen. Samlingen innehåller information om dina anslutna appar.

Ändra datumintervallet

Som standard visar Google Analytics-rapporterna data från de senaste 28 dagarna. Du kan justera datumintervallet i rullgardinsmenyn högst upp till höger i rapporten. Om du ändrar datumintervallet i en rapport ändras det också i de andra rapporterna för kontot. Du kan inte ändra datumintervallet i realtidsrapporten.