Denne artikkelen handler om Google Analytics 4-områder. Se delen om Universal Analytics hvis du fortsatt bruker et Universal Analytics-område. Slike områder slutter å behandle data fra og med 1. juli 2023 (1. juli 2024 for Analytics 360-områder).

[GA4] Om Google Analytics-rapporter

Utforsk rapporteringsveiledningen vår for å sette deg inn i den grunnleggende informasjonen i Google Analytics-rapportene og se eksempler på dataene som samles inn.

Google Analytics samler inn data fra appene og nettstedene dine for å lage rapporter med statistikk om bedriften din. Du kan bruke rapporter til å overvåke trafikk, undersøke data og forstå brukerne dine og aktiviteten deres.

Når Analytics begynner å motta data, vises de først i sanntidsrapporten og deretter i de andre rapportene dine kort tid etter. Noen av dataene i rapportene samles inn fra nettstedene og appene dine når du har konfigurert Google Analytics, mens andre data krever ekstra konfigurering.

Du kan finne alle rapportene dine ved å klikke på Rapporter Rapporter til venstre.

En skjermdump av Rapporter-delen til venstre der Rapporter-alternativet er fremhevet

Kom i gang

Når du kommer i gang med Google Analytics, kan du se en rapport kalt Oversikt over rapporter, en sanntidsrapport og en rekke forhåndsdefinerte rapporter. Alle som har tilgang til Analytics, ser de samme rapportene til venstre.

En skjermdump av Rapporter med navigasjonspanelet til venstre fremhevet

Du finner følgende typer rapporter til venstre:

• En oversiktsrapport er en rapport med sammendrag av informasjon om et emne, for eksempel Oversikt over brukeranskaffelse og Oversikt over engasjement.
  • Med detaljerte rapporter kan du se nærmere på én eller to dimensjoner og gå dypere inn i enkelte data, for eksempel rapportene om netthandel og hendelser.

Tilpass rapporter

Du kan endre hvilke rapporter som skal vises til venstre, og du kan endre informasjonen som tas med i hver enkelt rapport. Analytics inneholder en skreddersydd samling av rapporter om bedriften din, men du kan tilpasse rapportene og navigeringen slik at grensesnittet passer enda bedre til bedriftens behov. Finn ut mer om hvordan du kan tilpasse rapporter

Enkel navigering

Nedenfor kan du se et eksempel på en rapport i Google Analytics:

En skjermdump av rapporten om brukeranskaffelse med etiketter

1. Bruk et filter for å se et delsett av rapportdataene dine. Finn ut mer
  2. Bruk en sammenligning for å se ulike sett med data side om side. Finn ut mer
  3. Identifiser hvor mye av dataene dine som vises i rapporten. Finn ut mer
  4. Juster datoperioden for alle rapportene dine. Dette alternativet er ikke tilgjengelig i sanntidsrapporten.
  5. Tilpass rapporten, del eller eksporter rapporten og få statistikk om dataene dine.

Rapportsamlinger

Settet med rapporter under Oversikt over rapporter og sanntidsrapportene til venstre kalles rapportsamlinger. Du kommer til å se noen av rapportsamlingene nedenfor basert på hvilken informasjon du oppga under konfigureringen. Du kan tilpasse rapportsamlingene slik at de omfatter en hvilken som helst rapport.

Rapportsamling Beskrivelse Vises automatisk ...
Apputvikler

Her oppsummerer vi viktige beregninger om appene du knytter sammen med Firebase, deriblant data om brukerne dine og atferden de utviser

… når du legger til Google Analytics for Firebase SDK i den tilknyttede mobilappen din
Spillrapportering

Gir spillspesifikk informasjon som gjør at du enklere kan måle kundeatferd i brukertrakten og utvikle beregningsbasert statistikk for mobilspillappene dine

… når du har minst én appdatastrøm knyttet til en spillapp i Google Play-butikken eller Apple App Store, eller når bransjekategorien i områdeinnstillingene dine er angitt som «Spill»
Livssyklus

Gjør det enklere å forstå hvert trinn på kundereisen – fra brukeranskaffelse til lojalitet

… i alle Google Analytics-områder som standard
Bruker

Gjør det lettere å forstå hvem som bruker nettstedene og appene dine, for eksempel brukernes alder, interesser, enheter og appversjoner

… i alle Google Analytics-områder som standard

Hva nå?

Hvis du vil se nærmere på bestemte datatyper, kan du opprette en utforskning der du kan gå dypere ned i informasjonen, eller eksportere dataene dine til BigQuery, slik at du kan kjøre SQL-lignende kommandoer på dem.

Du kan også laste ned Analytics-appen for å få tilgang til Analytics-kontoene og dataene dine fra en telefon eller et nettbrett. Analytics-appen inneholder mange av de samme rapportene som Analytics på nettet. Du kan laste ned Google Analytics-mobilappen for Android eller iOS. Finn ut mer