Denne artikkelen handler om Google Analytics 4-områder. Se delen om Universal Analytics hvis du fortsatt bruker et Universal Analytics-område, siden denne typen område slutter å behandle data 1. juli 2023 (1. oktober 2023 for Analytics 360-områder).

[GA4] Kom i gang med rapporter

Forstå brukerne og aktiviteten deres ved hjelp av rapporter

I Google Analytics-kontoen din finner du standardrapporter du kan bruke for å analysere data fra appene og nettstedene dine. I tillegg til rapportene fra Google kan du lage dine egne rapporter med informasjonen som er viktigst for deg.

Som standard tar Analytics med oversikten over rapporter, sanntidsrapporten samt følgende samlinger og emner knyttet til rapporter. Med utforskninger og BigQuery kan du gjøre enda grundigere analyser av dataene.

Livssyklus-samlingen

Livssyklus-samlingen inneholder rapportene nedenfor. Disse rapportene gjør det enklere å forstå brukeraktivitet – fra brukeranskaffelse til konvertering.

• Brukeranskaffelse-rapporten viser nye og returnerende brukere og metoden for brukeranskaffelse (f.eks. medium, kilde og kampanje).
  • I Engasjement-rapporten ser du brukeraktivitet etter antall hendelser, hvor lenge brukerne har hatt interaksjoner med appen eller nettstedet, og hvor mange ganger brukerne har kommet tilbake til appen eller nettstedet.
  • Med Inntektsgenerering-rapporten kan du få oversikt over inntektene dine fra netthandel, kjøp i apper, abonnementer og mobilannonser.
  • I Brukerlojalitet-rapporten ser du hvor godt du lykkes med å få nye brukere til å bli returnerende brukere, og hvor stor prosentandel av brukerne som stadig kommer tilbake.

I Analytics erstattes Livssyklus-samlingen av Spillrapportering-samlingen når bransjekategorien er «spill» eller minst 50 % av appstrømmene dine er tilknyttet apper kategorisert som spill.

Bruker-samlingen

I Bruker-samlingen finner du emnene nedenfor. Med disse emnene kan du finne ut mer om dem som bruker appen eller nettstedet.

• I Demografisk informasjon kategoriseres brukerne etter blant annet aldersgruppe, sted og interesser.
  • Teknologi viser teknologien folk bruker, og hvilken utgave.

Apputvikler-samlingen

Når du bruker Google Analytics for Firebase (GA4F) SDK i appen, vises Apputvikler-samlingen i navigasjonspanelet til venstre. I denne samlingen finner du informasjon om de tilknyttede appene dine.

Juster datoperioden

Som standard vises data for de siste 28 dagene i Google Analytics-rapportene. Du kan justere datoperioden i rullegardinmenyen øverst til høyre i rapportene. Hvis du endrer datoperioden i én rapport, endres datoperioden i de andre rapportene i kontoen din. Du kan ikke justere datoperioden i sanntidsrapporten.