Dimensions and metrics

[GA4] Sobre les sessions d'Analytics

Obteniu més informació sobre les sessions de Google Analytics 4, incloent-hi com es generen els identificadors i números de sessió quan s'inicien els esdeveniments

Una sessió és un període de temps durant el qual un usuari interacciona amb el vostre lloc web o la vostra aplicació.

Què es compta com una sessió

A Analytics, una sessió s'inicia quan un usuari obre la vostra aplicació en primer pla o bé visualitza una pàgina o una pantalla sense que hi hagi cap sessió activa, per exemple, s'ha esgotat el temps d'espera de la sessió anterior.

De manera predeterminada, una sessió finalitza o s'esgota el temps d'espera després de 30 minuts d'inactivitat de l'usuari. No hi ha cap límit pel que fa a la durada d'una sessió.

Ajustar el temps d'espera de les sessions

Ajustar el temps d'espera de les sessions d'aplicació

Una sessió d'aplicació comença a esgotar el temps d'espera quan una aplicació es mou a segon pla, però teniu l'opció d'ampliar aquesta sessió incloent un paràmetre extend_session (amb un valor d'1) als esdeveniments que envieu mentre l'aplicació està en segon pla. Això és útil si l'aplicació s'utilitza sovint en segon pla, com acostuma a passar amb les aplicacions de navegació i música.

Canvieu el temps d'espera predeterminat de 30 minuts per a les sessions d'aplicació mitjançant el mètode setSessionTimeoutDuration.

Ajustar el temps d'espera de les sessions web

A fi de canviar el temps d'espera predeterminat de 30 minuts per a les sessions web:

1. A la columna Propietat, feu clic a Fluxos de dades.
  2. Seleccioneu un flux de dades web.
  3. A la part inferior de la pàgina, feu clic a Definiu la configuració de l'etiqueta.
  4. A la secció Configuració, feu clic a Mostra-ho tot per veure totes les opcions disponibles.
  5. Feu clic a Ajusteu el temps d'espera de la sessió.
    • Ajusteu el temps d'espera de la sessió: definiu el temps d'espera de la sessió en hores i minuts.
    • Ajusteu el temporitzador per a les sessions amb implicació: seleccioneu el nombre de segons que tarda una sessió a considerar-se una sessió amb implicació.
  6. Feu clic a Desa.

Com els esdeveniments s'associen a un identificador i un número de sessió

Quan s'inicia una sessió, Google recull automàticament un esdeveniment session_start i genera un identificador de sessió (ga_session_id) i el número de sessió (ga_session_number) mitjançant l'esdeveniment session_start.

• L'identificador de sessió és una marca de temps del moment en què s'ha iniciat una sessió. Per analitzar sessions diferents fora de Google Analytics, plantegeu-vos unir els paràmetres user_id o user_pseudo_id amb el paràmetre session_id a fi d'obtenir un identificador únic per a cada sessió.
  • El número de sessió identifica el nombre de sessions que un usuari ha iniciat fins a la sessió actual, per exemple, la tercera o la cinquena sessió d'un usuari al vostre lloc web.

Tant l'identificador com el número de sessió s'associen automàticament a cada esdeveniment d'una sessió mitjançant gtag.js i el paquet de desenvolupament de programari (SDK) de Google Analytics for Firebase. Ara bé, l'identificador no s'inclou automàticament als esdeveniments de Measurement Protocol ni d'Importació de dades.

De vegades, l'identificador de sessió no s'associa a l'esdeveniment session_start, per exemple, quan l'esdeveniment s'exclou d'una subpropietat. En aquests casos, Analytics genera un identificador de sessió de totes maneres.

Com es calcula el nombre de sessions

Analytics calcula el nombre de sessions que tenen lloc al vostre lloc web o a la vostra aplicació fent una estimació del nombre d'identificadors de sessió únics.

Com funciona l'atribució de sessió

L'esdeveniment session_start conté la informació que determina l'atribució de la sessió, com ara els paràmetres glid, els paràmetres UTM i l'URL de referència.

El model d'atribució per a les sessions continua sent el model d'atribució de darrer clic no directe, i el període de conversió es determina en funció de l'opció de configuració "Tota la resta d'esdeveniments de conversió", que és de 90 dies de manera predeterminada. Obteniu més informació sobre com podeu seleccionar o actualitzar la configuració d'atribució.

Exemple

Període de conversió predeterminat de 90 dies

Dia 1: l'usuari arriba al lloc web a través d'un enllaç orgànic de Google => la sessió s'atribueix a "google/organic".
Dia 68: l'usuari torna al lloc web directament => la sessió també s'atribueix a "google/organic".

On es poden veure les mètriques de sessió

Les mètriques de sessió i d'usuari es calculen mitjançant una estimació. Google Analytics ofereix una sèrie de mètriques de sessió, incloent-hi Sessió, Sessions amb implicació i Sessions amb implicació per usuari. Aquestes mètriques us permeten veure dades sobre el nombre de sessions que s'han iniciat al vostre lloc web o a la vostra aplicació.

Les mètriques es mostren als informes, com ara Visió general de l'adquisició, Adquisició d'usuaris i Visió general de la implicació. També podeu veure les mètriques de sessió a Exploracions.

Diferències en els recomptes de sessions

A partir de l'octubre de 2021, Google Analytics va començar a actualitzar el mètode de càlcul de les mètriques de sessió als informes estàndard i personalitzats, així com a Exploracions i a Looker Studio, per comptar les sessions de manera més eficient, amb una alta precisió i un percentatge d'error baix. Per tant, és possible que observeu una petita diferència en els recomptes de sessions respecte del mètode de càlcul anterior.

Aquest mètode de càlcul nou s'aplica a les dades de sessió des de l'octubre de 2021. Analytics no mostrarà les dades si l'interval de dates del vostre informe inclou dades anteriors a l'octubre de 2021. No obstant això, podeu continuar accedint a l'historial de dades a l'informe d'esdeveniments filtrant per event=session_start.

Consideracions sobre BigQuery

A més de poder veure els recomptes de sessions a Google Analytics, podeu exportar les dades a BigQuery per poder consultar els recomptes de sessions mitjançant una sintaxi del tipus SQL. BigQuery té prou temps i recursos per calcular el nombre exacte de sessions i, per tant, no aplica el mètode de càlcul eficient, que s'anomena "algoritme HyperLogLog++", per a les mètriques de sessió. Més informació sobre l'aproximació del recompte únic a Google Analytics

Com que BigQuery no aplica el mètode de càlcul més eficient, pot ser que observeu petites diferències en els recomptes de sessions quan compareu els resultats amb els dels informes estàndard i personalitzats, i els que es proporcionen a Exploracions i a Looker Studio.

A l'hora de decidir on consultar les vostres dades, tingueu en compte el següent:

• Si voleu obtenir resultats més precisos a partir de les dades sense processar, consulteu els resultats a BigQuery.
  • Si voleu obtenir resultats més eficients, consulteu els resultats als informes estàndard i personalitzats, així com a Exploracions i a Looker Studio.

Per a la majoria de les vostres consultes, els resultats obtinguts pel mètode de càlcul nou us permeten comparar de manera efectiva les mètriques de sessió al llarg del temps.

Exemple
Si consulteu els recomptes de sessions de la setmana passada, veureu 1.463 sessions als informes i 1.501 sessions a BigQuery. Si consulteu els recomptes de sessions de la setmana actual, veureu 1.828 sessions als informes i 1.876 sessions a BigQuery. Encara que els recomptes concrets varien lleugerament, veureu un increment del 25% en el nombre de sessions. És a dir, podeu utilitzar les mateixes dades per observar el canvi direccional en el recompte de sessions.
Font La setmana passada (sessions) Aquesta setmana (sessions)
Informes 1.463 1.828 (+25%)
BigQuery 1.501 1.876 (+25%)

Diferències amb Universal Analytics

És possible que els recomptes de sessions a la propietat de Google Analytics 4 siguin inferiors als de la propietat de Universal Analytics. Això passa perquè Google Analytics 4 no crea una sessió nova quan la font de la campanya canvia a mitja sessió, mentre que Universal Analytics sí que en crea una en aquests casos.

Si una sessió comença un dia i acaba el dia següent, per exemple, si comença a les 23:55 i acaba a les 00:05, es considera una sola sessió, encara que es compta una vegada per cada dia. Obteniu més informació sobre les diferències en les sessions.