Länka Search Ads 360

Länka din Google Analytics-egendom till ditt Search Ads 360-konto.
Innehåll i artikeln:

Om länkning

Med länkning via självbetjäning mellan Analytics 360-egendomar och Search Ads 360-annonsörer kan du skapa och hantera länkarna på sidan Administratör i Analytics 360.

När du skapar länkarna kan du importera kampanjdata från Search Ads 360 till Analytics 360.

Tidigare data från Search Ads 360 är inte tillgänglig för import. Du kan bara importera data som har genererats från och med datumet då länken skapades.

Om du importerar kampanjdata har du även möjlighet att importera sammanställd Search Ads 360-kostnadsdata. Om du väljer att importera kostnadsdata delas bara den sammanställda kostnaden med Analytics. Du kan inte se en uppdelning av kostnaderna i Analytics-kontot. Sammanställd kostnadsdata visas som mätvärdet SA360 – Kostnad i Analytics 360.

Automatisk taggning av måladresser implementeras automatiskt.

Du kan länka flera Search Ads 360-annonsörer till en enstaka Analytics 360-egendom. Du kan även länka en enstaka Search Ads 360-annonsör till flera Analytics 360-egendomar. Du måste upprepa länkningsprocessen för varje enskild Analytics 360-egendom.

Varje länk mellan en Search Ads 360-annonsör och en Analytics 360-egendom anges som en separat enhet, och du kan hantera varje länk separat.

Kom ihåg: När behöriga Analytics-användare och Search Ads 360-användare länkar sina konton kan de se data från båda produkterna.

Förutsättningar

Du behöver följande behörigheter i Analytics 360 och Search Ads 360 för att kunna skapa, redigera och radera länkar.

Skapa och redigera

Om du vill skapa länkar behöver samma användare/e-postadress behörigheterna nedan:

Om du har båda dessa behörigheter kan du skapa länkar själv. Om du bara har rollen Redigerare i Analytics 360 kan du skicka en länkbegäran till en Search Ads 360-användare med någon av behörigheterna ovan.

För att redigera vilka Analytics 360-vyer som är länkade eller ett länknamn behöver du bara följande behörighet:

Radera

För att radera länkar behöver du bara följande behörighet:

Så här skapar du länkar mellan Analytics 360-egendomar och Search Ads 360-annonsörer:

1. Logga in på ditt Analytics 360-konto.
  2. Klicka på Administratör och gå till kontot och egendomen som du vill länka.
  3. Klicka på Google Marketing Platform > Länkning till Search Ads 360 i kolumnen Egendom.
  4. Klicka på + Ny Search Ads 360-länk. Du ser en lista över annonsörer som ännu inte är länkade och som du har behörigheterna annonsörsansvarig eller byråansvarig till.
    Obs! Om det inte visas några annonsörer ska du använda länkalternativ 2 (nedan) och skicka en länkbegäran till en Search Ads 360-administratör.
  5. Välj annonsörerna som du vill länka till den aktuella Analytics 360-egendomen och klicka på Fortsätt.
  6. Ge länken ett namn under Länktitel.

Tänk på att om du länkar flera annonsörer skapar Analytics 360 flera länkar med samma länktitel. Du kan redigera länknamnen senare.

Gå till Länkade vyer och välj de Analytics 360-rapportvyer du vill länka. Som standard är ingen vy vald.

Automatisk taggning aktiveras automatiskt när du sparar länkgruppen så att Analytics 360 kan koppla sessioner till Search Ads 360-kampanjer.
  7. Du kan också aktivera Avancerade inställningar genom att markera kryssrutorna vid varje enskild inställning för import eller export.
  8. Klicka på Skapa länk(ar).

Länkalternativ 2: Du har bara nödvändig behörighet till Analytics 360-egendomen

Så här skickar du en begäran om att länka din Analytics 360-egendom till en Search Ads 360-annonsör:

1. Logga in på ditt Analytics 360-konto.
  2. Klicka på Administratör och gå till kontot och egendomen som du vill länka.
  3. Klicka på Google Marketing Platform > Länkning till Search Ads 360 i kolumnen Egendom.
  4. Klicka på + Ny Search Ads 360-länk.
  5. Välj Andra annonsörer under Search Ads 360-annonsörer.
  6. Ange Search Ads 360-annonsörens id och e-postadressen till Search Ads 360-administratören.
    • Du kan bara ange ett annonsörs-id per rad. Klicka på Lägg till för att skapa ytterligare rader.
    • Du kan ange flera e-postadresser per rad åtskilda med kommatecken.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Leta reda på avsnittet Länkkonfiguration och kontrollera och justera inställningarna för vilken data som ska ingå i länken: rapportdata och kostnadsdata. Dessa inställningar
    • gäller alla länkförfrågningar om fler än en annonsör anges ovan
    • inkluderas i begäran om godkännande som skickas till Search Ads 360-administratören. Search Ads 360-administratören kan inte ändra inställningarna, och när administratören har godkänt länken går det inte att ändra inställningarna. För ändra inställningarna måste du radera länken och skicka in en ny länkbegäran.
  9. Klicka på Skicka länkningsbegäran.

Obs! Genom att skicka länkbegäran godkänner du att dela din e-postadress och/eller ditt namn med administratören för Search Ads 360-kontot.

10. Läs anvisningarna i popup-fönstret och klicka på Klart.

Vilande förfrågningar

Alla länkförfrågningar läggs till i en ny tabell, Vilande förfrågningar, i Administratör > Egendom > Google Marketing Platform > Länkning till Search Ads 360. Använd tabellen Vilande förfrågningar när du vill

• Radera begäran: Länkbegäran dras tillbaka. Search Ads 360-administratören kan ha fått begäran, men länken i e-postmeddelandet fungerar inte och det finns inget att granska.
  • Kopiera länk: Du får webbadressen som Search Ads 360-administratören använder för att godkänna eller avvisa begäran. Skicka adressen direkt till din Search Ads 360-motpart.

Länkbegäran raderas automatiskt om den

• väntar på godkännande i mer än 30 dagar
  • avvisas i 30 dagar
  • godkänns utan ytterligare åtgärder inom 60 dagar.

Godkända förfrågningar

Om Search Ads 360-administratören godkänner din begäran får du ett e-postmeddelande. Slutför länkningen genom att följa stegen nedan.

1. Gå till tabellen Vilande förfrågningar och klicka på Slutför länkning.
  2. Ge länken ett namn under Länktitel.
  3. Gå till Länkade vyer och välj de Analytics 360-rapportvyer du vill länka.
  4. Klicka på Skapa länk.

När du har slutfört dessa steg tas länken bort från tabellen Vilande förfrågningar och flyttas till tabellen Länkade konton.