Analytics 360 en Campaign Manager koppelen

Deze functie is alleen beschikbaar in Analytics 360, een onderdeel van Google Marketing Platform.
Meer informatie over Google Marketing Platform
In dit artikel:

Over koppelen

Door uw Analytics 360-property's en Campaign Manager-adverteerders te koppelen, kunt u de koppelingen maken en beheren via Beheerder in Analytics 360.

Wanneer u de koppelingen maakt, schakelt u standaard het importeren naar Analytics 360 van Campaign Manager-campagnegegevens (vertoningen en klikken) en kostengegevens in.

Autotagging van uw bestemmings-URL's wordt automatisch geïmplementeerd.

U kunt meerdere Campaign Manager-adverteerders koppelen aan één Analytics 360-property. U kunt ook één Campaign Manager-adverteerder koppelen aan meerdere Analytics 360-property's. U herhaalt het koppelingsproces dan voor elk van de Analytics 360-property's die u wilt koppelen.

Elke koppeling tussen een Campaign Manager-adverteerder en een Analytics 360-property wordt als afzonderlijke entiteit vermeld en u kunt elke koppeling afzonderlijk beheren.

Let op: Wanneer u accounts koppelt, kunnen gemachtigde gebruikers van Google Analytics en Campaign Manager gegevens van beide producten bekijken.

Vereisten

Voordat u Analytics 360-property's en Campaign Manager-adverteerders kunt koppelen, moet u Rapportagefuncties voor advertenties inschakelen.

Als u de koppelingen zelf wilt maken, heeft u de volgende rechten nodig in Analytics 360 en Campaign Manager. Als u over alle volgende rechten beschikt, volgt u deze instructies.

Als u niet over alle volgende rechten beschikt, maar wel bewerkingsrechten heeft voor uw Analytics 360-property, kunt u voor de adverteerder die u wilt koppelen een automatisch goedkeuringsverzoek voor de koppeling sturen naar een beheerder van de Floodlight-configuratie-ID.

Maken

De volgende rechten voor dezelfde gebruiker of hetzelfde e-mailadres zijn nodig om koppelingen te maken:

Bewerken

De volgende rechten voor dezelfde gebruiker/hetzelfde e-mailadres zijn nodig om geavanceerde instellingen (campagnegegevens en -kostengegevens van Campaign Manager importeren) te bewerken:

Als u een koppelingsnaam wilt bewerken en wilt bewerken welke Analytics 360-weergaven worden gekoppeld, heeft u alleen het volgende recht nodig:

• Analytics 360: bewerkingsrechten voor het account of de property waarin de koppeling tot stand is gebracht.

Verwijderen

U heeft het volgende recht nodig om koppelingen te verwijderen:

• Analytics 360: bewerkingsrechten voor het account of de property waarin de koppeling tot stand is gebracht.

Koppelingen maken tussen Analytics 360-property's en Campaign Manager-adverteerders:

1. Log in op uw Analytics 360-account.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar het account en de property die u wilt koppelen.
  3. Klik in de kolom Property op Google Marketing Platform > Campaign Manager koppelen.
  4. Klik op + Nieuwe Campaign Manager-koppeling. U ziet een lijst van adverteerders die nog niet zijn gekoppeld en waarvoor u beheerdersrechten heeft.
    Als u geen adverteerders ziet, kunt u Koppelingsoptie 2 (hieronder) gebruiken om een ​​koppelingsverzoek naar een Campaign Manager-beheerder te verzenden.
  5. Selecteer de adverteerders die u aan de huidige Analytics 360-property wilt koppelen en klik vervolgens op Doorgaan.
  6. Geef onder Linktitel de naam op die u voor de link wilt gebruiken.

Let erop dat als u meer dan een adverteerder linkt, Analytics 360 meerdere links maakt met dezelfde Linktitel. U kunt de namen van de links later wijzigen.

Selecteer onder Gelinkte weergave(n) de Analytics 360-rapportageweergaven die u wilt linken. Standaard is geen van de weergaven geselecteerd. Selecteer minimaal één weergave.

Wanneer u de gekoppelde groep opslaat, wordt automatisch Autotagging ingeschakeld zodat Analytics 360 in staat is sessies aan Campaign Manager-campagnes te koppelen. De waarden voor bron/medium worden ingesteld op dfa/cpm.
  7. U heeft de optie Geavanceerde instellingen in te schakelen. Vink daarvoor het selectievakje aan naast elke afzonderlijke instelling voor importeren of exporteren.
  8. Klik op Koppeling(en) maken.

Koppelingsoptie 2: u heeft alleen het vereiste recht voor Analytics 360

Een verzoek verzenden om uw Analytics 360-property te koppelen aan een Campaign Manager-adverteerder:

1. Log in op uw Analytics 360-account.
  2. Klik op Beheerder en navigeer naar het account en de property die u wilt koppelen.
  3. Klik in de kolom Property op Google Marketing Platform > Campaign Manager koppelen.
  4. Klik op + Nieuwe Campaign Manager-koppeling.
  5. Selecteer bij Campaign Manager-adverteerders de optie Andere adverteerders.
  6. Geef de Floodlight-configuratie-ID van Campaign Manager en het e-mailadres van de Campaign Manager-beheerder op.
    • U kunt slechts één Floodlight-configuratie-ID per rij invoeren. Klik op Toevoegen om een nieuwe rij te maken.
    • U kunt meerdere e-mailadressen per rij verzenden, gescheiden door komma's.
    Zoek uw Floodlight-configuratie-ID.

In de meeste gevallen is uw Floodlight-configuratie-ID gelijk aan uw adverteerder-ID voor Campaign Manager. Deze wordt boven in uw Campaign Manager-account weergegeven.

Location of Advertiser ID

Als u echter een gedeelde configuratie gebruikt, is uw Floodlight-configuratie-ID gelijk aan de adverteerder-ID van de bovenliggende adverteerder, die wordt weergegeven op het tabblad Floodlight-configuratie in uw Campaign Manager-account. Als u de configuratie met een bovenliggende adverteerder deelt, wordt in Campaign Manager het volgende bericht weergegeven: 'Deze configuratie wordt gedeeld met de bovenliggende adverteerder...'

Location of Parent Advertiser ID
  7. Klik op Doorgaan.
  8. In het gedeelte Koppeling configureren bekijkt en wijzigt u de instellingen die bepalen welke gegevens in de koppeling zijn opgenomen: rapportagegegevens en kostengegevens.
    Deze instellingen werken als volgt:
    • Ze worden toegepast op alle koppelingsverzoeken als er meer dan één adverteerder is opgegeven.
    • Ze worden opgenomen in het goedkeuringsverzoek dat naar de Campaign Manager-beheerder wordt verzonden. De Campaign Manager-beheerder kan deze instellingen niet wijzigen en zodra de beheerder de koppeling goedkeurt, kunnen deze instellingen niet meer worden gewijzigd. Als u de instellingen wilt wijzigen, moet u de koppeling verwijderen en een nieuw koppelingsverzoek indienen.
  9. Klik op Koppelingsverzoek verzenden.
    Opmerking: Door dit koppelingsverzoek voor uw account te verzenden, stemt u ermee in uw e-mailadres en/of naam te delen met de beheerder van het Campaign Manager-account.
  10. Nadat u de instructies in de pop-up heeft gelezen, klikt u op Gereed.

Verzoeken in behandeling

Alle koppelingsverzoeken worden toegevoegd aan de nieuwe tabel Verzoeken in behandeling in Beheerder > Property > Google Marketing Platform > Campaign Manager koppelen. Gebruik de tabel Verzoeken in behandeling voor het volgende:

• Verzoek verwijderen: Hiermee wordt het koppelingsverzoek ingetrokken. Campaign Manager-beheerders hebben mogelijk de e-mail met het koppelingsverzoek ontvangen, maar als ze op de link in de e-mail klikken, zien ze niets om te beoordelen.
  • Link kopiëren: Dit toont de verzoek-URL die de Campaign Manager-beheerder kan gebruiken om de aanvraag goed te keuren of af te wijzen. U kunt deze rechtstreeks naar uw Campaign Manager-tegenhanger sturen.

Uw koppelingsverzoek wordt in de volgende gevallen automatisch verwijderd:

• Het verzoek is 30 dagen in afwachting van goedkeuring.
  • Het verzoek is 30 dagen afgekeurd.
  • Het verzoek is binnen 60 dagen goedgekeurd zonder verdere actie.

Goedgekeurde verzoeken

Als de Campaign Manager-beheerder uw verzoek goedkeurt, ontvangt u een e-mail. Voer de volgende stappen uit om de koppeling te voltooien.

1. Klik in de tabel Verzoeken in behandeling op Koppeling voltooien.
  2. Geef onder Koppelingstitel de naam op die u voor de link wilt gebruiken.
  3. Selecteer onder Gekoppelde weergave(n) de Analytics 360-rapportageweergaven die u wilt koppelen.
  4. Klik op Koppeling maken.

Als u deze stappen eenmaal heeft voltooid, wordt de link uit de tabel Verzoeken in behandeling verwijderd en naar de tabel Gelinkte accounts verplaatst.