Alternativer for måling for mobilapper

Finn ut mer om andre måter å få data om bruk av appen din på.

Apper som bruker Firebase-SDK-er for Android og iOS, har de nyeste rapporteringsfunksjonene for mobilapper i Google Analytics. Hvis du ønsker å prøve andre metoder for å måle apper, er det flere alternativer å velge mellom.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Spor med Firebase-SDK-en

Den nyeste generasjonen av apprapportering i Google Analytics fungerer sammen med Firebase – Googles integrerte plattform for utviklere av mobilapper. Ved å implementere Firebase-SDK-en for iOS og Android får du tilgang til de nyeste rapporteringsfunksjonene for mobilapper i Google Analytics. Med de nyeste rapportene for mobilapper får du gratis og ubegrenset hendelsesrapportering for opptil 500 forskjellige typer hendelser, attribusjon på tvers av nettverk, tilgang til data i sanntid og muligheten til å eksportere alle rådataene dine til BigQuery. Finn ut hvordan du kommer i gang med Firebase Analytics.

Implementer en Universal Analytics-tag via Google Tag Manager

Når du implementerer en mobilapp ved hjelp av Firebase, kan du aktivere en Tag Manager-beholder for appen din. Deretter kan du enkelt bruke Tag Manager til å konfigurere og distribuere en Universal Analytics-tag eller andre støttede tagger fra tredjeparter.

Google Tag Manager støtter den nyeste og den forrige versjonen av rapportering for mobilapper i Google Analytics. Hvis du har tenkt å implementere sporing med forrige generasjons apprapporter, er den anbefalte metoden å bruke Google Tag Manager sammen med Firebase.

Følg denne fremgangsmåten for å konfigurere en Universal Analytics-tag via Tag Manager:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, må du konfigurere appen din med Firebase:
    1. Installer Firebase-SDK-en (Android | iOS).
    2. I Firebase-konsollen legger du til appen din i Firebase-prosjektet ditt.
    3. Legg til Firebase Analytics i appen din (Android | iOS).
  2. Opprett en Tag Manager-konto og konfigurer en Tag Manager-beholder.
  3. Legg til Tag Manager i prosjektet ditt (Android | iOS).
  4. Opprett en Google Analytics-tag i Tag Manager.

Så snart appen din er bygd sammen med Firebase og Tag Manager, kan du legge til flere sporingstagger fra Tag Manager-grensesnittet uten å måtte bygge appen din på nytt.

Bruk Measurement Protocol

Google Analytics Measurement Protocol er et standardsett med regler som samler inn og sender treff til Analytics fra enheter som er koblet til Internett. Dette er spesielt nyttig når du ønsker å sende data til Google Analytics fra en kiosk, et system på et salgssted eller noe som ikke er et nettsted eller en mobilapp. Dette skyldes at mobil-SDK-ene og JavaScript for Analytics automatisk bygger opp treff for sending av data til Analytics fra nettsteder og mobilapper, mens du må bygge opp treff for datainnsamling fra andre typer enheter manuelt. Med Measurement Protocol defineres det hvordan treffene skal bygges opp og sendes til Analytics.

Installer SDK-en for Google Analytics-tjenester

SDK-en for Google Analytics-tjenester er en frittstående SDK. Den er atskilt fra Firebase-SDK-en. SDK-en for Google Analytics-tjenester fungerer sammen med Google Analytics Measurement Protocol og bygger treff og sender data automatisk til Google Analytics. Hvis du vil implementere denne mobil-SDK-en som ikke er knyttet til Firebase, kan du se i utviklerdokumentasjonen for Android eller iOS.

Les Analytics for mobilapper for å finne ut mer om hvordan du konfigurerer apprapportering ved hjelp av SDK-en for Google Analytics-tjenester med rapporteringsvisninger for mobilapper.