Meetopties voor mobiele apps

Ontdek andere manieren om de gebruiksgegevens van uw app te krijgen.

Apps die de Firebase SDK's voor Android en iOS gebruiken, hebben de nieuwste rapportagefuncties voor mobiele apps in Google Analytics. Als u andere methoden voor het meten van apps wilt proberen, zijn er verschillende extra opties:

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Bijhouden met gebruik van de Firebase SDK

De nieuwste generatie app-rapportage in Google Analytics werkt in combinatie met Firebase, het geïntegreerde ontwikkelaarsplatform voor mobiele apps van Google. Als u de Firebase SDK voor iOS en Android implementeert, heeft u toegang tot de nieuwste rapportagefuncties voor mobiele apps in Google Analytics. Met de nieuwste rapporten voor mobiele apps kunt u gratis en onbeperkt gebruikmaken van gebeurtenisrapportage voor maximaal 500 verschillende typen gebeurtenissen, toeschrijvingen op meerdere netwerken, realtime toegang tot gegevens en de mogelijkheid om alle onbewerkte gegevens te exporteren naar BigQuery. Lees hoe u aan de slag kunt met Firebase Analytics.

Een Universal Analytics-tag implementeren via Google Tag Manager

Wanneer u een mobiele app met Firebase implementeert, kunt u een Tag Manager-container activeren voor uw app en vervolgens met Tag Manager eenvoudig een Universal Analytics-tag of door derden ondersteunde tags configureren en implementeren.

Google Tag Manager ondersteunt de nieuwste en vorige rapportageversies voor mobiele apps in Google Analytics. Als u van plan bent om de vorige generatie app-rapporten bij te houden, is Google Tag Manager in combinatie met Firebase de aanbevolen methode.

U stelt als volgt een Universal Analytics-tag via Tag Manager in:

1. Als u dit nog niet heeft gedaan, stelt u de app in met Firebase:
    1. Installeer de Firebase SDK (Android | iOS).
    2. Voeg in de Firebase-console de app toe aan het Firebase-project.
    3. Voeg Firebase Analytics toe aan uw app (Android | iOS).
  2. Maak een Tag Manager-account en configureer een Tag Manager-container.
  3. Voeg Tag Manager toe aan het project (Android | iOS).
  4. Maak een Google Analytics-tag in Tag Manager.

Zodra uw app is gecompileerd met Firebase en Tag Manager, kunt u extra trackingtags toevoegen aan de Tag Manager-interface zonder dat u de app opnieuw hoeft te compileren.

Het Measurement Protocol gebruiken

Het Google Analytics Measurement Protocol is een standaardset regels voor het verzamelen en verzenden van hits vanaf elk met internet verbonden apparaat naar Analytics. Het is vooral nuttig wanneer u gegevens wilt verzenden naar Analytics vanaf een kiosk, een verkooppuntsysteem of iets anders dat geen website of mobiele app is. Analytics JavaScript en mobiele SDK's maken automatisch hits om gegevens vanaf websites en mobiele apps naar Analytics te verzenden, maar voor andere typen apparaten moet u handmatig hits voor gegevensverzameling maken. Het Measurement Protocol definieert hoe u de hits samenstelt en hoe u ze naar Analytics verzendt.

De Google Analytics Services SDK installeren

De Google Analytics Services SDK is een zelfstandige SDK. Deze is gescheiden van de Firebase SDK. De Google Analytics Services SDK werkt met het Google Analytics Measurement Protocol om automatisch hits samen te stellen en gegevens te verzenden naar Google Analytics.Als u deze niet-Firebase versie van een mobiele SDK wilt implementeren, raadpleegt u de ontwikkelaarsdocumentatie voor Android of iOS.

Lees Analytics voor mobiele apps voor meer informatie over hoe u apprapportage kunt instellen met de Google Analytics Services SDK met rapportweergaven van mobiele apps.