Google Analytics koppelen en property's verplaatsen

Krijg inzicht in productintegraties en de gevolgen van de verplaatsing van property's.

Als u meerdere Google-producten gebruikt, kunt u de voordelen hiervan maximaliseren door uw producten te koppelen. De gekoppelde accounts hebben dan toegang tot elkaars gegevens. Google Analytics-beheerders kunnen Analytics-property's koppelen aan diverse Google-producten, waaronder:

• AdSense
  • Google Ads
  • BigQuery
  • Ad Exchange
  • Display & Video 360
  • Campaign Manager 360
  • Search Ads 360
  • Search Console

Een Analytics-property verplaatsen

Na afronding van een productintegratie moeten Analytics-beheerders mogelijk hun accountstructuur reorganiseren en een Analytics-property verplaatsen (inclusief de weergaven ervan) vanuit een bronaccount naar een bestemmingsaccount. Hiervoor moeten beheerders aan de volgende vereisten voldoen:

• Ze moeten voor zowel het Analytics-bronaccount als het Analytics-bestemmingsaccount rechten hebben voor gebruikersbeheer en voor bewerken.
  • Ze moeten bevestigen dat ze namens alle betrokken accountbeheerders (inclusief beheerders van gekoppelde accounts die gegevens naar Google Analytics verzenden) zijn gemachtigd om de property naar de nieuwe bestemming te verplaatsen.
  • Ze moeten bevestigen dat de property die ze willen verplaatsen, onderhevig is aan de Servicevoorwaarden (of de overeenkomst voor Google Analytics 360), bepaalde accountinstellingen (bijvoorbeeld voor het delen van gegevens) en het Amendement gegevensverwerking die mogelijk van toepassing zijn op het bestemmingsaccount.

Wanneer een beheerder een property verplaatst, heeft dit geen invloed op de accounts die aan deze property zijn gekoppeld (bijvoorbeeld een AdSense- of Google Ads-account) en op eventuele integraties van de betreffende property met andere platforms (zoals Display & Video 360 of Campaign Manager 360). Dit betekent dat de rapportagegegevens van de verplaatste property en gegevens die zijn geïmporteerd uit of geëxporteerd naar gekoppelde producten, alleen beschikbaar zijn in het bestemmingsaccount.

Gerelateerde bronnen

Voor gebruikers van de Google Marketing Platform