Så fungerar rapportintegreringen för Google Ad Manager/Analytics 360

En detaljerad översikt över korsningen mellan intäktsgenerering och användarbeteende.

Analytics 360-integreringen med Google Ad Manager bygger på flera viktiga processer, inklusive delade id:n och datakoppling. Här finns information om hur de fungerar.

Innehåll i artikeln:

Delade id:n

För att det ska fungera effektivt kommunicerar Analytics 360- och Ad Manager-taggar med varandra med hjälp av delade id:n. De enskilda systemen loggar flera id:n som genereras på sidan och kommunikation taggarna emellan säkerställer att loggade id:n är identiska. Om taggarna inte kan kommunicera kan Analytics 360 och Ad Manager inte avgöra vilka annonsexponeringar som matchar vilka Analytics 360-träffar.

Analytics 360 visar bara Ad Manager-data när både det länkade Ad Manager-nätverket och Analytics 360-egendomen har skickat träffar till respektive system från samma sida. Ad Manager-nätverket och Analytics 360-egendomen måste länkas och vara tillgängliga när träffar skickas och annonser visas för att datan ska vara tillgänglig i integreringen.

HTML-taggen <iframe> kan störa taggkommunikationen och förhindra id-delning. När Ad Manager-taggar visas inuti en <iframe> separeras de från resten av sidan och loggas med olika id:n. Taggar för avskrivna visningar renderas vanligen inom en <iframe> och kan därför inte skicka data till Analytics 360.

Använd Universal Analytics-taggar (UA-XXXXX-Y) och Google Publisher-taggar (GPT) för maximal kompatibilitet. Analytics Measurement Protocol och äldre DART-taggar kommunicerar inte med varandra och delar inte id:n.

Datakoppling

Analytics 360 kopplar sin data med Ad Manager-loggfiler med delade id:n som matchar annonshändelser med Analytics-träffar. Om id:n är inkonsekventa (exempelvis på grund av ett implementeringsproblem) kan systemet inte hämta denna data till Analytics-rapporterna.

Denna integrering använder informationen som är tillgänglig när varje enskild händelse sker. Om du gör ändringar i prisfältet i Ad Manager eller ändrar taggningskonfigurationerna eller siddimensionerna i Analytics 360 påverkas inte den data som visas i Analytics 360-rapporterna över tidigare data. Processen för fakturering och avstämning i Sales Manager påverkar inte de rapporterade intäkterna i Analytics 360.

Exempel: intäkter

Intäkter beräknas utifrån det värde som fanns i Ad Manager när händelsen registrerades. Om du ändrar värdet efter annonshändelsen påverkas inte den data som visas i Analytics 360. Obs! Värdet i fältet Pris i Ad Manager används för att beräkna intäkter i Analytics 360.

Vilken integration ska jag använda?

Om webbplatsen är taggad med Ad Manager ska du endast använda integreringen med Analytics 360 Ad Manager.

Integreringar med Analytics 360 med Ad Manager – AdSense och Google Ad Manager (AdX) – bygger på kommunikation taggar emellan för att synkronisera loggade id:n. När utgivare visar sina AdSense- eller AdX-annonser via Ad Manager hämtas annonsmaterialet från det andra systemet via en serveranslutning. Ingen AdSense- eller AdX-tagg visas direkt på sidan och därför kan Analytics 360-taggen inte kommunicera direkt med AdSense eller AdX. I stället får Analytics 360 information om dessa annonser från Ad Manager och visar dem på fliken för GAM-reservannonser i Analytics 360-utgivarrapporten.

Obs!

Eftersom det inte finns någon AdSense- eller AdX-tagg på sidan när dessa källor visas via Ad Manager visas inte data från dessa händelser i Analytics 360 på flikarna för de AdSense- eller AdX-specifika integreringarna. Du hittar i stället data från AdSense och Adx på fliken för GAM-reservannonser i Analytics 360.

Visa Google Ad Manager-rapporter i Analytics 360

När du har konfigurerat rapportintegreringen för Ad Manager kan du se din Ad Manager-data i Analytics 360. Du hittar rapporterna i Analytics 360 > Beteende > Utgivare. Välj bland följande rapporter:

1. Översikt
  2. Sidor för utgivare
  3. Hänvisningsadresser för utgivare

På fliken Google Ad Manager finns allt utom AdSense- och AdX-reservannonser. Det omfattar alla annonstyper, inklusive sponsrade annonser, standardannonser, prisprioriterade annonser och egna annonser. På fliken Google Ad Manager-reservannonser visas data från AdSense och Google Ad Manager när dessa produkter visas via Ad Manager.

Obs!

Ad Manager-rapporterna i Google Analytics är ungefärliga och endast avsedda för att visa trender. Rapporterna ska inte användas för redovisnings- eller revisionsändamål.

Datakvalitet och avvikelser

De flesta avvikelser beror på implementeringsproblem som förhindrar att taggarna kommunicerar eller inte stämmer överens med rapporterna i Analytics 360 och Ad Manager. Om du har den här typen av avvikelser finns det några saker du kan kontrollera.

Du kan åtgärda de flesta taggningsproblemen i tre steg:

1. Använd Universal Analytics-taggar (UA-XXXXX-Y).
  2. Använd Google Publisher-taggar (GPT).
  3. Undvik att visa Ad Manager-taggar i en <iframe>. Kom ihåg att avskrivna visningar vanligtvis renderas inom en <iframe> och därför inte ingår i integreringen.

Så här kontrollerar du matchande rapporter:

1. Kontrollera att du bara hämtar händelser för displayannonser i Ad Manager. Det finns för närvarande inte stöd för videoannonser eller appannonser.
  2. Se till att du bara inkluderar Ad Manager-data för sidor som mäts av den Analytics 360-egendom som du har länkat.

Som nämnts tidigare kommer denna integrering endast att visa Ad Manager-data från det länkade Ad Manager-nätverket som är kopplat till Analytics 360-träffar från den länkade egendomen som förekom på samma sidor. Om Ad Manager-nätverket och Analytics 360-egendomen inte är länkade och båda förekommer när träffar skickas och annonser visas, visas inte informationen i integreringen.