Com funciona la integració d'informes de Google Ad Manager i d'Analytics 360

Una visió detallada de la intersecció de la monetització i el comportament dels usuaris.

La integració d'Analytics 360 amb Google Ad Manager (GAM) depèn de diversos processos clau, com ara els identificadors compartits i la unió de dades. Aquí teniu els detalls sobre com funcionen.

Contingut d'aquest article:

Identificadors compartits

Per funcionar de manera efectiva, les etiquetes d'Analytics 360 i d'Ad Manager es comuniquen entre si mitjançant identificadors compartits. Cada sistema registra diversos identificadors que es generen a les pàgines, i la comunicació entre etiquetes assegura que els identificadors que es registren siguin els mateixos. Si les etiquetes no es poden comunicar, Analytics 360 i Ad Manager no poden determinar quines impressions d'anunci coincideixen amb quines peticions de fitxer d'Analytics 360.

Analytics 360 només mostrarà dades d'Ad Manager si tant la xarxa d'Ad Manager com la propietat d'Analytics 360 enllaçades han enviat peticions de fitxer als seus sistemes respectius des de la mateixa pàgina. La xarxa d'Ad Manager i la propietat d'Analytics 360 han d'estar enllaçades i disponibles quan s'envien les peticions de fitxer i es difonen els anuncis perquè aquestes dades estiguin disponibles en aquesta integració.

L'etiqueta HTML <iframe> pot interferir en la comunicació entre les etiquetes i impedir que es comparteixin identificadors. Quan les etiquetes d'Ad Manager es difonen dins d'un <iframe>, estan separades de la resta de la pàgina i registraran identificadors diferents. Les etiquetes de passback se solen renderitzar en un <iframe> i, per tant, no poden transferir dades a Analytics 360.

Utilitzeu les etiquetes de Universal Analytics ("UA-XXXXX-Y") i les etiquetes de Google Publisher (GPT) per a la màxima compatibilitat. El Protocol de mesurament d'Analytics i les etiquetes DART heretades no es comuniquen entre si ni comparteixen identificadors.

Unió de dades

Analytics 360 uneix les dades pròpies amb els fitxers de registre d'Ad Manager mitjançant identificadors compartits que associen els esdeveniments d'anunci amb les peticions de fitxer d'Analytics. Si els identificadors no són coherents (per exemple, a causa d'un problema d'implementació), el sistema no podrà incorporar aquestes dades als informes d'Analytics.

Aquesta integració utilitza la informació disponible quan es produeix cada esdeveniment. Els canvis en el camp de percentatge d'Ad Manager, les configuracions d'etiquetatge o les dimensions de pàgina d'Analytics 360 no afectaran les dades que es mostren als informes d'Analytics 360 en relació amb dades anteriors. De la mateixa manera, el procés de facturació i conciliació de Sales Manager no afectarà les xifres d'ingressos registrades a Analytics 360.

Exemple: ingressos

Els ingressos es calculen a partir del valor present a Ad Manager quan es va registrar l'esdeveniment. El fet de canviar aquest valor després que s'hagi produït l'esdeveniment d'anunci no afectarà les dades que es mostren a Analytics 360. Nota: el valor del camp "Percentatge" d'Ad Manager s'utilitza per calcular els ingressos a Analytics 360.

Quina integració s'ha d'utilitzar

Si el vostre lloc web està etiquetat amb Ad Manager, heu d'utilitzar només la integració d'Analytics 360 amb Ad Manager.

Les integracions amb Ad Manager per a editors d'Analytics 360 (AdSense i Google Ad Manager (AdX)) depenen de la comunicació entre etiquetes per sincronitzar els identificadors registrats. Quan els editors difonen els anuncis d'AdSense o d'AdX a través d'Ad Manager, la creativitat d'anunci es recollirà de l'altre sistema a través d'una connexió del servidor. Mai no es difon cap etiqueta d'AdSense ni d'AdX directament a les pàgines i, per tant, l'etiqueta d'Analytics 360 no es pot comunicar directament amb AdSense ni amb AdX. El que fa Analytics 360 és obtenir informació sobre aquests anuncis d'Ad Manager i mostrar-los a la pestanya Backfill de GAM de l'informe d'editors d'Analytics 360.

Nota:

Com que a les pàgines no hi ha cap etiqueta d'AdSense ni d'AdX quan es difonen aquestes fonts a través d'Ad Manager, les dades dels esdeveniments en qüestió no es mostraran a les pestanyes de les integracions específiques d'AdSense o d'AdX que hi ha Analytics 360. Trobareu les dades d'AdSense i d'AdX a la pestanya Backfill de GAM d'Analytics 360.

Veure els informes de Google Ad Manager a Analytics 360

Un cop hàgiu configurat la integració d'informes d'Ad Manager, podreu veure les dades d'Ad Manager a Analytics 360. Trobareu els informes a Analytics 360 > Comportament > Editor. Tot seguit teniu els informes disponibles:

1. Visió general
  2. Pàgines de l'editor
  3. Referències de l'editor

La pestanya Google Ad Manager inclou tots els detalls a part del backfill d'AdSense i d'AdX. Hi veureu tots els tipus d'anuncis, com ara els patrocinats, els estàndard, els de prioritat de preus i els interns. La pestanya Backfill de Google Ad Manager inclou dades d'AdSense i de Google Ad Manager quan aquests productes es difonen a través d'Ad Manager.

Nota:

Els informes d'Ad Manager que hi ha a Google Analytics són aproximats i estan pensats per identificar tendències. És a dir, no és recomanable utilitzar-los per a tasques de comptabilitat ni per a la conciliació financera.

Qualitat de les dades i discrepàncies

La majoria de discrepàncies es deuen a problemes d'implementació que impedeixen que les etiquetes es comuniquin, o a manques de coincidència entre els informes d'Analytics 360 i els d'Ad Manager. Si veieu aquest tipus de discrepàncies, hi ha certs aspectes que podeu comprovar.

Podeu resoldre la majoria dels problemes d'etiquetatge en tres passos:

1. Utilitzeu etiquetes de Universal Analytics ("UA-XXXXX-Y").
  2. Utilitzeu etiquetes de Google Publisher (GPT).
  3. Eviteu difondre etiquetes d'Ad Manager dins d'un <iframe>. Recordeu que els passbacks se solen renderitzar en un <iframe> i, per tant, no s'inclouran a la integració.

Per garantir que els informes coincideixin:

1. Verifiqueu que només incorporeu esdeveniments d'anuncis de display a Ad Manager. Actualment no s'admeten els anuncis de vídeo ni els anuncis d'aplicació mòbil.
  2. Assegureu-vos d'incloure només les dades d'Ad Manager de pàgines que mesuren la propietat d'Analytics 360 que heu enllaçat.

Tal com s'ha explicat anteriorment, aquesta integració només mostra dades d'Ad Manager de la xarxa d'Ad Manager enllaçada que estigui associada a les peticions de fitxer d'Analytics 360 procedents de la propietat enllaçada que s'han produït a les mateixes pàgines. Si la xarxa d'Ad Manager i la propietat d'Analytics 360 no estan enllaçades ni són presents quan s'envien les peticions de fitxers i es difonen els anuncis, no es mostraran dades a la integració.