Demo-account

Experimenteer met gegevens uit de Google Merchandise Store.

Het demo-account voor Google Analytics is een volledig functioneel Google Analytics-account waartoe iedere Google-gebruiker toegang heeft. Het is een heel handige manier om naar echte bedrijfsgegevens te kijken en te experimenteren met de functies van Google Analytics.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Toegang krijgen tot het demo-account

Klik op de link TOEGANG TOT DEMO-ACCOUNT onder aan deze sectie om toegang te krijgen tot het demo-account. Wanneer u op de link klikt, gebeurt het volgende:

• Als u al een Google-account heeft, wordt u gevraagd in te loggen op dat account.
  • Als u nog geen Google-account heeft, wordt u gevraagd een account te maken en vervolgens in te loggen.

Wanneer u hieronder op de link TOEGANG TOT DEMO-ACCOUNT klikt, gaat u ermee akkoord dat Google een van twee acties uitvoert met betrekking tot uw Google-account:

• Als u al een Google Analytics-account heeft, voegen we het demo-account toe aan uw Analytics-account.
  • Als u nog geen Google Analytics-account heeft, maken we voor u een Analytics-account dat is gekoppeld aan uw Google-account en voegen we vervolgens het demo-account toe aan uw nieuwe Analytics-account.

Het demo-account is beschikbaar op het tabblad Home in Analytics.

Het demo-account telt mee voor het maximumaantal Analytics-accounts dat u mag maken onder een enkel Google-account. Momenteel mag u voor Google Analytics Standard maximaal 100 Analytics-accounts hebben per Google-account.

U kunt het demo-account verwijderen wanneer u maar wilt.

TOEGANG TOT DEMO-ACCOUNT

Waar de gegevens vandaan komen

De gegevens in het demo-account van Google Analytics betreffen de Google Merchandise Store, een e-commercewebsite voor de verkoop van Google-merchandise. De gegevens in het account zijn kenmerkend voor de gegevens van een e-commercewebsite en omvatten de volgende soorten informatie:

• Gegevens over verkeersbronnen: Informatie over waar websitebezoekers vandaag komen. Dit omvat informatie over organisch verkeer, betaald zoekverkeer en verkeer in het Display Netwerk.
  • Contentgegevens: Informatie over het gedrag van gebruikers op de site. Dit omvat de URL's van pagina's die gebruikers bekijken, welke interactie ze met inhoud hebben en meer.
  • Transactiegegevens: Informatie over de transacties die plaatsvinden op de website Google Merchandise Store.

Manieren waarop u het demo-account kunt gebruiken

Omdat voor het demo-account echte gegevens van een e-commercewebsite worden gebruikt, is het een handige manier om u te verdiepen in de rapporten en functies van Google Analytics. U kunt met het demo-account onder meer het volgende doen:

Beperkingen

Alle gebruikers hebben lees- en analyserechten voor het demo-account van Google Analytics. Dit houdt in dat u rapport- en configuratiegegevens kunt weergeven, gegevens in rapporten kunt bewerken (bijvoorbeeld een tabel filteren, een secundaire dimensie toevoegen, een segment maken), persoonlijke items (zoals aantekeningen) kunt maken en delen, en gedeelde items kunt weergeven. U kunt niet samenwerken aan gedeelde items.

Voor meer informatie over gebruikersrechten leest u het gedeelte over gebruikersbeheer in dit Helpcentrum.

Het demo-account kan niet worden gebruikt met de rapportage-API van Analytics. Wanneer u dit probeert, wordt het volgende foutbericht weergegeven: (403) Onvoldoende rechten.

Toegang tot het demo-account beëindigen

Volg de onderstaande instructies als u uw toegang tot het demo-account wilt beëindigen. U kunt altijd opnieuw toegang krijgen tot het demo-account.

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder.
  3. Selecteer in het menu ACCOUNT de optie Demo-account van Google Analytics.
  4. Selecteer in de kolom ACCOUNT de optie Gebruikersbeheer.
  5. Selecteer Mijzelf verwijderen uit dit account.